Florin Piersic şi Medeea Marinescu, un cuplu de senzaţie în “Străini în noapte“!

Florin Piersic şi Medeea Marinescu fac un cuplu de senzaţie pe scena teatrului. Cei doi actori au cucerit de-a lungul timpului inimile spectatorilor cu piesa “Străini în noapte”, una dintre cele mai longevive şi de succes piese de teatru de până acum. Spectacolul “Străini în noapte”, regizat de Radu Beligan, s-a bucurat de aprecierile spectatorilor din mai multe oraşe ale Romaniei, iar la Chișinău acesta este primit de fiecare dată cu ropote de aplauze și flori.

separator

Un spectacol-eveniment, deja suficient de longeviv cât să se bucure de aprecierile spectatorilor din multe oraşe ale ţării. Florin Piersic, mai în formă ca niciodată şi carismatica lui parteneră Medeea Marinescu joacă într-o comedie cu farmec şi mister.

Cum se naşte o poveste frumoasă de dragoste între un bărbat în plină maturitate şi o femeie enigmatică, la o întânire de seară dintr-un bar, în Paris. Şi, mai ales, cum va evolua această relaţie?

Pierre este căsătorit, fiind tatăl unui adolescent. A rămas singur în Paris şi munceşte, în timp ce soţia şi fiul său sunt plecaţi în vacanţă. Juliette este o blondă tânără, frumoasă şi enigmatică. Îl întâlneşte pe Pierre într-un bar şi-i acceptă invitația de a merge la el acasă. Seara abia începe…

Cum va evolua relaţia dintre ei? Cine este ea cu adevărat? Cine este el?

De-a lungul timpului, Florin Piersic a primit titlul de „Cetăţean de Onoare” al mai multor oraşe precum Bacău, Cluj-Napoca, Caracal, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, Bucureşti și Galaţi. Pe 10 decembrie 2012, prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, actorului i s-a acordat cetăţenia Republicii Moldova.

Florin Piersic și-a dorit să devină cetățean al R. Moldova. Actorul a rămas profund impresionat de ospitalitatea și căldura cu care a fost primit de fiecare dată la Chișinău. Mai mult, actorul se simte atașat de meleagurile Moldovei, având în vedere că tatăl său a activat în calitate de medic veterinar în Bucovina, dar și în Basarabia, la Soroca.

Florin Piersic a fost de 37 de ori în Ierusalim la Mormântul Sfânt.

Schemă uriașă de contrabandă cu piese auto, de 6.000.000 de lei și patru persoane bănuite, urmare a perchezițiilor în mai multe localități. VIDEO!

Ofițerii Poliției de Frontieră și procurorii PCCOCS anunță deconspirarea unei scheme de contrabandă cu piese auto din UE și Marea Britanie, în valoare de circa 6.000.000 lei. 

Cantitățile impunătoare au fost ridicate urmare a peste 10 percheziții desfășurate în Anenii Noi, Chișinău, Criuleni, Orhei și Ungheni. Astfel, oamenii legii au indisponibilizat peste 100 de injectoare, zeci de motoare și cutii de viteză, baterii electrice, rampe de presiune și accesorii pentru automobile. De asemenea, au fost ridicate 20 de pașapoarte tehnice ale automobilelor din Marea Britanie, registre, date despre transferuri bancare prezumptiv legate de infracțiunea investigată, dar și două agende cu lista pieselor auto aduse în Moldova, în afara controlului vamal.  Scopul acestora era să le pună ulterior în vânzare, la stațiile de dezasamblare.

Urmare a perchezițiilor, celor patru bărbați cu vârste de 34-49 ani bărbați le-a fost atribuit statutul de bănuit. Menționăm, în privința unuia din ei procurorii PCCOCS au trimis spre examinare Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, un dosar penal anunțat public în iulie 2023 – contrabandă cu trei automobile furate din statele UE și importate din Lituania în Moldova, în valoare de peste 1.000.000 lei.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Proteste violente în Georgia! Forțele de ordine au folosit tunuri cu apă, gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc

Poliţia georgiană a intervenit în forță marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au strâns pentru a treia săptămână ca să protesteze împotriva unui proiect de lege controversat, notează AFP, scrie AGERPRES citat de adevarul.ro.

Mascații au intervenit fără a lansa avertismente, folosind gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc, bătând şi arestând mai multe zeci de persoane, a observat un jurnalist AFP.

Anterior în cursul serii, protestatarii s-au adunat în faţa clădiri Parlamentului pentru a protesta împotriva proiectului de lege privind „influenţa străină”, pe care îl văd ca pericol la adresa libertăţii.

Bruxellesul a transmis că proiectul de lege pune în pericol aspiraţiile Georgiei de a deveni membră a Uniunii Europene.

Din 9 aprilie, partidul de guvernământ Visul Georgian încearcă să adopte acest act normativ, după o tentativă eşuată în primăvara anului 2023 în faţa unor acţiuni de protest masive.

Criticii afirmă că proiectul este inspirat de legea rusă privind „agenţii străini”, folosită pentru a înăbuşi opoziția. Parlamentarii georgieni au dezbătut marţi proiectul de lege în a doua lectură. Partidul de guvernământ vizează să îl adopte până la jumătatea lunii mai.

„Le este frică pentru că văd hotărârea noastră”, a declarat marţi seară, în faţa Parlamentului, Natia Gabisonia, o protestatară de 21 de ani. „Nu-i vom lăsa să adopte această lege rusească şi să îngroape viitorul nostru european”, a adăugat aceasta.

Demonstraţii au avut loc şi în al doilea oraş ca mărime din Georgia, Batumi, şi în Kutaisi, conform postului de televiziune independent Formula TV. 

Cu o zi înainte, câteva mii de persoane au participat la o contramanifestaţie organizată în faţa Parlamentului de către Visul Georgian.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că proiectul act normativ nu este compatibil cu dorinţa Georgiei de a deveni membră a Uniunii Europene.

În decembrie, UE a acordat Georgiei statutul de candidat oficial la aderare, dar a avertizat fosta republică sovietică cu privire la faptul că va trebui să îşi reformeze sistemul judiciar şi pe cel electoral, să consolideze libertatea presei şi să reducă puterea oligarhilor înainte de a începe oficial negocierile de aderare la Uniune.

De unde va procura Republica Moldova energie electrică în luna mai

Conform prognozei de consum a energiei electrice, prezentată de furnizorii serviciului universal de ultimă opțiune și operatorii de sistem, cantitatea totală necesară consumatorilor de pe malul drept al Nistrului în luna mai constituie aproximativ 321.069 MWh.

Potrivit Energocom, în baza graficului de furnizare a energiei electrice coordonat cu MGRES (Moldgres – Centrala termoelectrică Moldovenească din regiunea transnistreană controlată de gigantul rus Inter RAO EES), compania va achiziționa de la această centrală cica 277.033 MWh, scrie moldstreet.com.

Aceasta reprezintă circa 86% din tot volumul de energie electrică, planificat a fi necesar pentru consumul Republicii Moldova (fără regiunea transnistreană).

Alți aproximativ 43.439 MWh – circa 13,8% din necesar – vor fi asigurați de energia electrică produsă local, de producătorii de energie din surse regenerabile și de centralele electrice cu termoficare urbane, iar restul de circa 597 MWh (mai puțin de 0,2%) vor fi achiziționați de pe bursa OPCOM din România.

Potrivit Energocom (companie cu 100% capital de stat), energia electrică de pe bursă din România va acoperi, în special, consumul în orele de vârf.

Fotografiile cu Angelina Jolie pe care sigur nu le-ai mai văzut până acum. Vezi cum arăta actrița la 15 ani
Articolul anterior
O creatură bizară a apărut pe plajele din Texas după trecerea uraganului
Articolul următor