Află care sunt câteva combinații interzise de alimente

Alimentele sunt digerate cu ușurință atunci când sunt combinate în mod corect. Astfel, stomacul poate să prevină probleme de digestie și tulburări precum constipatia, diareea, flatulența, arsurile, senzația de greață și nu numai.

separator

Dacă mănânci alimente sănătoase, însă te simți mereu balonat și acumulezi kilograme pe zi ce trece, e posibil să alegi greșit modul în care combini alimentele. Iată câteva combinații pe care să le eviți!

Carne cu pâine/ paste/ cartofi – carnea nu trebuie asociată niciodată cu alimentele bogate în carbohidrați. Asta pentru ca stomacul nu poate digera așa cum trebuie această combinație și vor apărea simptomele indigestiei. Stomacul are nevoie de cel puțin o jumătate de oră între aceste două categorii de alimente. Pentru a ușura digestia, consuma carnea alături de salate proaspete, iar cartofii și alte alimente bogate în carbohidrați fie singure, fie tot alături de o salată, înainte să consumi carnea.

Paste cu sos de roșii – o combinație des întâlnită și considerată sănătoasă, pastele cu roșii, poate cauza senzația de oboseală acută după masa întrucât stomacului îi este greu să digere combinația de carbohidrați (pastele) și mâncare acidă (sosul de roșii).

Fructe cu orice alt aliment – fructele conțin zaharuri simple care nu au nevoie să fie digerate și nu petrec mult timp în stomac. Ale alimente, precum cele bogate în grăsimi, proteine sau amidon, petrec mai mult timp în stomac întrucât au nevoie să fie digerate. Așadar, atunci când mănânci un fruct după masă, zaharurile din fructe petrec prea mult timp în stomac și încep să fermenteze, lucru care nu se întâmplă dacă alegi să consumi fructele pe stomacul gol.

Cereale cu lapte – la fel ca și fructele, și laptele este recomandat să se consume singur, cu câteva ore după și înainte de următoarea masă. Asociat cu cereale, laptele este foarte greu de digerat și produce tulburări digestive.

Brioșe și suc de fructe – această combinație vine la pachet cu multe calorii dar cu foarte puțini nutrienți. Dacă îți începi ziua cu o asemenea gustare, după ora prânzului foamea și poftele nesănătoase te vor ataca. Lipsa proteinelor și a fibrelor, combinată cu cantitatea mare de zahăr, îți vor da glicemia peste cap.

Fasole și brânză – această combinație se regăsește în mod deosebit în preparatele specific mexicane precum faimoșii naschos. Proteinele din produsele lactate asociate cu fasolea îngreunează extrem de tare digestia și produc balonare și flatulență.

Sendviș cu brânză topită – proteinele din brânză și amidonul din pâine nu fac echipă bună împreună. Atât proteinele cât și amidonul au nevoie de enzime diferite, dar și de un nivel de aciditate diferit pentru a fi digerate. Consumate împreună, acestea obliga stomacul să digere prima dată proteinele, nu alimentul bogat în amidon. Amidonul nedigerat fermentează și se descompune, cauzând probleme digestive. Atenție, la brânza topită din comerț, care poate conține substanțe conservante și grăsimi hidrogenate periculoase pentru sănătate.

Omleta cu brânză și carne – combinațiile de mai multe proteine îngreunează și ele digestia așa că e mai bine să te concentrezi asupra unui singur tip de proteine la o masă. Alege, mai degrabă, o omletă cu legume.

sursa

 

Ce să mănânci dimineaţa ca să slăbești pe parcursul zilei

Dacă îți dorești să slăbești trebuie să ai mai grijă ce mănânci dimineața. Un mic dejun sănătos te poate ajuta să scapi de burtă, oferindu-ți o stare de bine. Astfel, dacă vrei să fii în formă dimineaţa trebuie să mănânci grăsimi sănătoase, proteine şi foarte puţini carbohidraţi, scrie unica.ro.

1. Nucile, alunele de pădure, migdalele sau caju sunt alegerea perfectă pentru un mic dejun ideal, mai ales dacă nu ai timp să îți gătești ceva, fiind pe fugă. Acesta conţin grăsimi sănătoase, care sunt foarte importante atunci când vrei să slăbeşti.

2. Și avocado este perfect pentru un mic dejun sănătos. Acesta este bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate.

3. Ouăle conțin grăsimi bune, vitamine. şi proteine. În plus, se gătesc foarte repede. Poți adăuga câteva legume crude şi ai obţinut micul dejun ideal. Atenție însă, evită ouăle prăjite dimineața deoarece uleiul îngrașă. 

4. Lactatele sunt potrivite la micul dejun. Iaurtul, brânza sau o combinaţie de brânză şi smântână, îţi poate asigurai necesarul de calciu şi proteine pentru întreaga zi.

6. Seminţele sunt sățioase și sănătoase. Poţi să alegi seminţe de chia, de cânepă, de in sau de susan. Toate sunt bogate în grăsimi sănătoase, necesare pentru cei care vor să scape de burtă.

7. Și peștele face parte din categoria grăsimilor sănătoase. Alege un peşte gras, de exemplu macrou sau somon. Sunt bune şi conservele dacă le alegi pe cele în suc propriu sau în ulei de măsline.

8. Legumele te vor ajuta să te saturi cu puține calorii. Dimineața poți mânca roşii, castraveţi, ardei gras, dovlecei sau morcovi.

Alimentul adorat de majoritatea tinerilor, dar care distruge silueta. Conține o groază de calorii

Nutriționista Mihaela Bilic a declarat că culciurile și sucurile „zero zahăr” sunt foarte periculoase pentru sănătate și că au multe calorii. Deserturile de tipul „zero zahăr” au început să câștige tot mai mult teren și în România, dar medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția că acestea, de fapt, sunt periculoase pentru siluetă, potrivit Gândul.ro.

Mihaela Bilic atrage atenția că aceste produse nu ajută la slăbit, având exact același număr de calorii ca variantele cu zahăr.

„Chiar dacă scrie «zero» zahăr, conțin multe calorii! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!

Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta? Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic! Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahăr. Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios. Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori!”, spune nutriționista.

Ce beneficii are ciocolata neagră, spre deosebire de cea cu lapte

Vești bune pentru iubitorii de ciocolată neagră. Acest desert, consumat în cantități mici, poate fi benefic pentru scăderea tensiunii arteriale și pentru diminuarea riscului apariției unei boli care afectează tot mai multe persoane, scrie digi-world.tv.

Ciocolata neagră ar putea avea beneficii în prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2, arată un nou studiu publicat în Jurnalul britanic de medicină, citat de People. S-a constatat că participanții care au mâncat cinci sau mai multe porții de ciocolată neagră pe săptămână au avut un risc semnificativ mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2, cu 21% mai mic decât cei care consumau aceeași cantitate de ciocolată cu lapte. Mai mult, consumul de ciocolată cu lapte, dar nu şi de ciocolată neagră, a fost asociat cu creşterea excesivă în greutate pe termen lung: un factor care poate contribui la dezvoltarea bolii cronice.

„Am fost surprinşi de împărţirea clară între impactul ciocolatei negre şi al celei cu lapte asupra riscului de diabet şi asupra gestionării greutăţii pe termen lung”, a precizat lectorul univ. dr. Qi Sun, profesor în cadrul departamentelor de nutriţie şi epidemiologie de la Harvard.

Chiar dacă ciocolata neagră şi cea cu lapte au un nivel similar de calorii şi grăsimi saturate, se pare că polifenolii din ciocolata neagră ar putea compensa efectele grăsimilor saturate şi ale zahărului asupra creşterii în greutate şi a diabetului, spun cercetătorii.

„Pentru oricine iubeşte ciocolata, constatările sunt o reamintire a faptului că a face alegeri mici, cum ar fi alegerea ciocolatei negre în locul ciocolatei cu lapte, poate face o diferenţă pozitivă pentru sănătate”, a precizat cercetătorul Binkai Liu, care este autorul principal al studiului publicat în The BMJ.

Studiul a inclus date pe o perioadă mai lungă de 30 de ani, de la 192.000 de participanţi care nu aveau diabet când au început să-şi raporteze obiceiurile alimentare.

Nu este primul studiu în care ciocolata neagră este considerată de specialiști sănătoasă și benefică. Compușii din cacao sunt legați de o bună sănătatea a inimii, conform unei cercetări din 2015. Un studiu anterior, din 2005, a spus că acest tip de desert este o alegere excelentă pentru îmbunătățirea sensibilității la insulină și scăderea tensiunii arteriale la persoanele sănătoase.

Aceste beneficii pentru sănătate se datorează în mare parte flavonoidelor, compușii bioactivi găsiți în plante, care declanșează producția de oxid nitric, ce dilată vasele de sânge și astfel scade tensiunea arterială. 

În ciuda dovezilor tot mai numeroase privind beneficiile ciocolatei negre pentru sănătate, oamenii de știință care au realizat studiul recomandă interpretarea rezultatelor cu precauție. De asemenea, este important de reținut că doza e foarte importantă. Participanții la studiu au consumat până în 30 de grame de ciocolată neagră pe zi.

Vezi pentru ce schimbare de look a optat o femeie care nu s-a tuns timp de 10 ani
Articolul anterior
Gimnasta Andreea Răducan a născut o fetiță!
Articolul următor