Brigitte Macron a fost patinatoare în adolescență

Povestea lui Brigitte Macron, femeia în vârstă de 64 de ani, căsătorită cu președintele Franței, mai mic cu 25 de ani decât soția sa, a devenit recent subiectul unei cărți. Biografia Primei Doamne a Franței, „Brigitte Macron l’affranchie”, scoate la iveală o serie de lucruri necunoscute încă despre soția lui Emmanuel Macron.

separator

În adolescență, Brigitte Macron a fost patinatoare

În adolescență, Brigitte Trogneux a făcut parte din echipa de patinaj a orașului francez Amiens, de unde provine.

Briggite nu a fost întotdeauna profesoară

Toată lumea o cunoaște pe Brigitte Macron drept profesoara care s-a îndrăgostit de elevul ei adolescent. Însă Brigitte nu a îmbrățișat această carieră imediat ce a ieșit de pe băncile facultății. În 1982, când avea 29 de ani, soția lui Emmanuel Macron a lucrat la Camera de Comerț Nord – Pas – de Calais timp de doi ani. În 1984, ea s-a mutat împreună cu familia în apropiere de Strasbourg, pentru locul de muncă al primului ei soț.

A cochetat cu politica cu mult timp înaintea lui Emmanuel Macron

Cât timp a locuit în Truchtersheim, lângă strasbourg, Brigitte a început să se implice în viața comunității locale și a contribuit la organizarea evenimentelor publice din zonă. În 1989, a făcut un pas înainte și a candidat în campania „Truchtersheim tomorrow” (Truchtersheim de mâine), unde promitea deschiderea unui patinoar și chirie mai mică pentru familiile tinere.

Nu a fost o profesoară obișnuită

Când avea 31 de ani, Brigitte Trogneux și-a găsit vocația când s-a orientat întâmplător spre învățământ. Cu o diplomă în Literatură, a trimis un CV și a fost rapid acceptată ca profesoară într-o școală protestantă din centrul orașului Strasbourg.

Mai târziu a obținut diploma de învățământ secundar (cunoscut drept CAPES în Franța) și s-a mutat la Liceul Catolic La Providance din Amiens, acolo unde l-a cunoscut pe Emmanuel Macron.

Potrivit numeroșilor foști studenți care au fost intervievați pentru carte, Prima Doamnă a fost o profesoară pasionată și neobișnuită, care îi însoțea la teatru, le asculta confesiunile și problemele personale și, uneori, era chiar invitată să bea ceva cu ei.

Moartea surorii sale a avut un impact devastator pentru familie

În 1961, cânt Brigitte era adolescentă, sora ei mai mare a murit într-un accident de mașină, împreună cu soțul și fiica lor de doar șase ani.

sursa

Un bărbat din Ștefan Vodă și-a bătut soția pentru că nu i-a plăcut ceapa cumpărată de ea

Un individ și-a agresat fizic soția, pentru că nu i-a plăcut ceapa pe care o cumpărase femeia. Cazul a avut loc în martie 2023, într-o localitate din raionul Ștefan Vodă, iar instanța l-a recunoscut vinovat abia în decembrie 2024 vinovat pe suspect, scrie pulsmedia.md.

Femeia a relatat că în ziua incidentului, după ce au stat la masă cu vecinii, individul s-a dus să verifice undițele instalate pe malul Nistrului și i-a cerut să meargă la o localnică, ca să cumpere ceapă. Bărbatul i-a mai spus consoartei că s-a înțeles cu vânzătoarea în prealabil.

Victima a mers după cumpărătură, iar la revenire și-a găsit soțul acasă. Între cei doi s-a iscat o ceartă, pentru că ceapa era prea măruntă, bărbatul a împins femeia, iar aceasta s-a lovit de ușă, suportând o rană în regiunea capului.

Când a înțeles că nu poate opri sângele, soții au solicitat intervenția ambulanței și Poliției. Bănuitul a primit ordin de restricție pentru 10 zile, iar asistenta socială din localitate a comunicat că ambii soți consumă băuturi alcoolice, însă femeia se comportă mai agresiv decât bărbatul când se află în stare de ebrietate, îi maltratează pe cei doi copii ai săi și provoacă certuri cu soțul.

Individul și-a recunoscut fapta în fața instanței. Bărbatul va efectua 115 ore de muncă neremunerată în folosul comunității, iar dacă se va eschiva, i se va aplica pedeapsă cu închisoarea, o zi fiind echivalată cu 4 ore de muncă neremunerată în folosul comunității. Bărbatul a mai fost obligat să plătească 320 de lei pentru expertiza judiciară efectuată.

Peste 620 de cupluri longevive din Capitală au beneficiat de ajutor financiar

Primăria municipiului Chișinău continuă să onoreze familiile și persoanele care sunt exemple de stabilitate, loialitate și contribuție valoroasă în comunitate, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Astfel, în anul 2024, municipalitatea a oferit suport financiar pentru 621 de cupluri longevive și opt persoane centenare, ca parte a unui program dedicat acestora, transmite Știri.md.

Cupluri longevive:

  • 50 de ani de căsătorie – 558 de cupluri au primit câte 5.700 de lei.
  • 60 de ani de căsătorie – 60 de cupluri au primit câte 7.500 de lei.
  • 70 de ani de căsătorie – trei cupluri au primit câte 10.000 de lei.

Persoane centenare:

În anul 2024, opt persoane centenare au beneficiat de sprijin financiar:

  • Patru persoane care au împlinit 100 de ani.
  • O persoană de 101 ani.
  • O persoană de 102 ani.
  • O persoană de 103 ani.
  • O persoană de 105 ani.

Fiecare persoană a primit câte 5.000 lei.

În total, municipalitatea a alocat suma de 6.700.600 de lei pentru susținerea acestor categorii.

„Această inițiativă reflectă grija și respectul municipalității pentru cei care, prin exemplul lor, contribuie la consolidarea valorilor familiei și solidarității în comunitate”, explică membrii Primăriei Capitalei.

Deconectările de curent electric devin realitate

Cel mai mare furnizor de energie electrică din țară, compania Premier Energy Distribution, a pregătit un program de întreruperi planificate ale energiei electrice în cazul unei posibile sistări a livrărilor de gaze naturale pe malul stâng al Nistrului începând cu 1 ianuarie 2025.

Potrivit reprezentanților companiei, programul de întreruperi va fi aplicat exclusiv în cazul unui deficit de energie electrică în sistem, scrie point.md.

Lista localităților și străzilor unde sunt posibile întreruperi poate fi găsită mai jos. Reprezentanții companiei au confirmat autenticitatea acesteia ca răspuns la solicitarea redacției Point.md.

În listă sunt indicate localitățile și străzile unde se vor aplica întreruperi temporare de energie electrică.

„În orice caz, operatorul sistemului de distribuție monitorizează cu atenție evoluția situației, este în contact permanent cu autoritățile centrale și operatorul sistemului de transport și va informa corespunzător publicul prin canalele sale de comunicare despre situația operativă în condițiile unei situații de urgență”, au răspuns reprezentanții companiei.

Din 16 decembrie, în Moldova este în vigoare starea de urgență. Potrivit autorităților, măsurile sunt orientate spre a răspunde rapid provocărilor legate de posibila suspendare a livrărilor de gaze naturale de către „Gazprom”. Printre planuri se numără achiziții urgente de resurse energetice, derogări de la legislația în vigoare și implementarea unui amplu sistem de protecție socială.

Premier Energy a prezentat mai multe grafice posibile pentru întreruperile planificate de energie electrică.

Necesarul de 120 MW a fost împărțit în 12 blocuri a câte 10 MW fiecare: A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L. Fiecare bloc poate fi deconectat pentru intervale de câte opt ore. Primul interval este de la 00:00 la 08:00, al doilea de la 08:00 la 16:00, iar al treilea de la 16:00 la 00:00.

Compania Premier Energy a promis să informeze consumatorii în mod punctual despre graficele de întreruperi prin canalele oficiale de comunicare și prin e-mail.

Mai mult, cetățenii sunt îndemnați să se aboneze la buletinul informativ electronic.

O celebră actriță și-a sărbătorit bunica care a împlinit 100 de ani!
Articolul anterior
Primele imagini video cu Anna Kournikova după ce a devenit mamă!
Articolul următor