Durere fără margini! Cine sunt cele patru victime ale accidentului de la Mihăilenii Vechi

Patru angajaţi ai Întreprinderii de Stat Poşta Moldovei au decedat azi dimineață, după ce automobilul marca VAZ, în care se aflau, s-a izbit violent într-un camion, din cauza vitezei excesive. Accidentul a avut loc în apropierea satului Mihăilenii Vechi, raionul Râşcani.

separator
Şoferul VAZului, în vârstă de 64, şi un pasager în vârstă de 35 de ani sunt originari din oraşul Râşcani. Ceilalţi doi pasageri, de 24 şi 34 de ani, care şi-au pierdut viaţa, sunt originari din satul Răcăria, din acelaşi raion.

Potrivit poliţiei, şoferul automobilului se deplasa cu viteză, a pierdut controlul volanului într-o curbă şi a lovit frontal camionul care venea din sens opus, după care s-a răsturnat. Cei patru angajaţi ai Poştei Moldovei se deplasau din oraşul Râşcani spre satul Mihăileni. În spatele lor, se afla o altă maşină a întreprinderii. Accidentul a avut loc în ochii colegilor de serviciu.

Şoferul camionului a scăpat doar cu traumatisme uşoare, iar viaţa sa este în afara oricărui pericol. „Eu mergeam pe partea mea, pe dînsul l-a învârtit şi l-a dus drept în mine, şi gata. El sa nu fi avut viteză nu-l învîrtea aşa, da aşa, n-am avut ce face”, a menţionat Mihail Adochiţii, şofer camion, pentru publika.md. La locul accidentului au venit rudele şi prietenii victimelor. Bărbatul în vârstă de 34 de ani lucra la poştă, este fiul directoarei de şcoala din Răcăria şi a lăsat în urmă un băieţel de doi ani. Celălalt pasager de 24 de ani este fiul profesorului de educaţie fizică, tot din şcoala din Răcăria. „Nu era însurat, foarte tânăr, frumos, trebuia sa joace nunta, dar acum tatăl trebuie sal îngroape”, suspină îndoliați oamenii din localitate.

Aglomerație în fața Aeroportului. Oamenii, nemulțumiți de noile reguli

Aglomerație mare în fața Aeroportului după noile reguli impuse de astăzi. Noua măsură de securitate interzice intrarea în incinta Aeroportului tuturor persoanelor care nu au bilet de călătorie.

Îmbulzeală și aglomerație în fața Aeroportului Chișinău. Oamenii fac cozi în așteptarea celor dragi, transmite unimedia.info.

Potrivit șefului Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca, începând cu 1 mai, acces în aerogară vor avea doar cetățenii care au bilete de îmbarcare în avion, transmite deschide.md.

„Alți cetățeni vor fi nevoiți să aștepte în afara gării, ori această măsură este impusă în vederea securizării aeronautice și pentru a evita anumite situații neplăcute care pot avea loc în cadrul AIC”, a precizat Galușca în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, șeful IGPF a menționat despre majorarea numărului de polițiști de frontieră în cadrul AIC, „astfel încât fluxul de pasageri să fie unul calitativ și confortabil pentru cetățeni”.

Motocicliștii se mobilizează pentru a face curățenie pe râul Bîc

Motocicliștii vor organiza sâmbătă, 4 mai, o acțiune de salubrizare pe malul râului Bâc, la intersecția străzilor Calea Basarabiei și Lunca Bâcului din Chișinău.

Potrivit organizatorilor, la activitate poate participa orice doritor, căruia i se va pune la dispoziție echipamentul necesar, transmite realitatea.md.

„Dragi motocicliști și chișinăuieni! Noi, cei cu motociclete Enduro, sâmbătă, 4 mai, vom ieși să facem ordine pe malul râului Bâc pe strada Calea Basarabiei la intersecția cu strada Lunca Bâcului. Cine vrea să se alăture să vină până la ora 10:00 la locația de mai jos. Timpul de curățenie este planificat de 3-4 ore. Tot necesarul este – mănuşi, saci de gunoi şi un recipient cu echipament special de la Pretura Botanica. Haideți să facem ceva frumos înainte de Paști. Noi vom fi mulți. Dar dacă vom fi și mai mulți, datorită ție, va fi și mai bine! Ajunul sărbătorilor e aproape”, se arată în mesajul organizatorilor.

Locația unde se vor întâlni toți cei care vor să participe la acțiunea de salubrizare este indicată AICI.

De Ziua Internațională a Muncii, președintele Parlamentului Igor Grosu i-a vizitat pe pompieri și salvatori

De 1 mai Președintele Parlamentului Republicii Moldova a comunicat cu salvatorii și pompierii Direcției regionale căutare salvare nr.1 din municipiul Chișinău

Ar putea fi o imagine cu 11 persoane, ambulanţă şi text care spune „POUPIERI-SALISTOR SALICTOR TOR POMDIERI SAL! SALVATORI SALVAȚORIPOMPIERI POMPIERI”

Pe 1 mai de Ziua Internațională a Muncii, Președintele Parlamentului Republicii Moldova Igor Grosu a fost în vizită la efectivul Direcției regionale căutare salvare nr.1 din municipiul Chișinău. Aici salvatorii și pompierii care au intrat în tură au comunicat cu spicherul Parlamentului despre activitatea de serviciu, dar și misiunile realizate în prevenirea și lichidarea situațiilor de risc.

Președintele Parlamentului a asistat la schimbul gărzilor, dar și la procedura de predare și primire a schimbului de serviciu. Oficialul a comunicat cu salvatorii, pompierii și paramedicii, care de dimineață au intrat în serviciu, fiind interesat de activitățile pe care le întreprind, dar și misiunile de salvare.

,,Astăzi, de 1 mai, celebrăm valoarea muncii şi a oamenilor muncitori şi harnici. Moldovenii sunt cunoscuți ca un popor harnic şi stăruitor, care prin muncă cinstită îşi clădesc bunăstarea şi îşi realizează scopurile şi năzuinţele. Pe noi, moldovenii, munca nu ne sperie. De fiecare dată ne vom sufleca mânecile și vom munci ca să avem pâine pe masă și căldură în casă. Vom munci ca să trăim în pace și în siguranță.

Astăzi, am stat de vorbă cu cei care zi de zi muncesc în regim de urgenţă, pentru a ne salva nouă viețile. Sunt cei din prima linie pentru care viața altora este mai presus, decât viaţa proprie. Îşi iubesc meseria şi o fac cu abnegaţie și iubirea de a face bine. Să le mulțumim și să le fim recunoscători salvatorilor noștri – pompieri, scafandri, chinologi, chimiști. Să le mulțumim medicilor, brutarilor, șoferilor și tuturor celor care muncesc atunci când alții se odihnesc.

Vă mulțumim pentru dragostea de oameni și dragostea de țară!”, a declarat Igor Grosu.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, ambulanţă şi text

În cadrul vizitei, oficialul a vizitat sediul Direcției, dar și s-a familiarizat cu tehnica de intervenție și specificul activității salvatorilor. Mai mult, ofițerii și subofițerii au discutat cu spicherul despre complexitatea intervențiilor pe care le desfășoară, dar și despre dorința și onoarea de a fi în serviciul cetățenilor.

De Ziua Internațională a Muncii, salvatorii și pompierii sunt la datorie pentru a veghea securitatea și siguranța oamenilor.

Ar putea fi o imagine cu 7 persoane, ambulanţă şi text

Copilul din Bender dat dispărut, a fost găsit
Articolul anterior
Câteva săptămâni împreună cu galinatomas.com: cu minus kilograme pe cântar și pline de energie!
Articolul următor