Cu origini cubaneze, mojito este un amestec de alcool (rom alb sau vodcă), suc de limetă (lămâie verde), zahăr (sau sirop de trestie de zahăr), gheață, sifon și frunze de mentă proaspătă.
Aroma de citrice și mentă ascund discret gustul puternic al alcoolului, iar gheața îi conferă și mai multă răcoare. Îţi propunem cea mai originală,reţetă de mojito, servită în Cuba.
Ingrediente
:
- 2 lingurițe de zahăr tos;
- sucul de la jumătate de lămâie verde (limetă);
- 2 ramuri de mentă proaspătă (frunzele și tulpina);
- 90 ml apă minerală carbogazoasă;
- 45 ml rom Havana Club;
- 4 cuburi de gheață.
Preparare
:
- Pune zahărul tos într-un pahar înalt. Stoarce sucul de lămâie verde încât să acoperi zahărul.
- Adăugă fruzele de mentă întregi.
- Cu ajutorul unui pistil amestecă bine pentru a elibera aroma mentei.
- Toarnă apa minerală, romul și adăugă cuburile de gheață (rețeta originală din Cuba nu se face cu gheață pisată).
- Amestecă uşor și serveşte împreună cu prietenii tăi.
Sursa: http://www.cevabun.ro/