Andreea Raicu a vorbit deschis despre problemele pe care le are, dezvăluind în cadrul campaniei ”Rătăcit în sine. Depresia, boala mileniului”, că și ea s-a confruntat muți ani cu această boală. Deși este una dintre cele mai apreciate vedete de televiziune și are o carieră de succes de peste 20 de ani, Andreea Raicu, în vârstă de 40 de ani, recunoaște că pentru ea lumea nu este roz și în spatele succesului ei se ascund probleme emoționale cu care s-a confruntat ani întregi, în special din cauza presiunii impusă de societate.
”Când am făcut 30 de ani, toată lumea îmi zicea că de ce nu sunt căsătorită și nu am copii. Toată presiunea asta a societății m-a făcut să mă simt că e ceva în neregulă cu mine, că sunt neadaptată. Era un gol extraordinar de mare pe care îl resimțeam foarte multă vreme, până când golul s-a făcut din ce în ce mai mare cu alte probleme, până am ajuns la depresie”, a mărturisit Andreea Raicu.
”Mi-am dorit să se termine această dramă și această durere pe care o simțeam. Nu știu cum dar voiam să se termine”, a mărturisit Andreea, întrebată dacă a avut vreodată gânduri de suicid.
,,Această frică de a nu greşi, această dorinţă de perfecţiune despre care ulterior am aflat că este unul din lucrurile care te opresc în a evolua şi mărturisesc că nu mai consider că e o calitate, pentru că multă vreme am considerat că e o calitate pentru că te ajută să fi mai bun şi să evoluezi. E adevărat, dar fără să pui atât de multă presiune pe tine pentru că întotdeauan am pus multă presiune pe mine şi asta mă făcea să mă deconectez de la mine şi de la dorinţele mele, pentru că dorinţa mea de a fi perfectă era atât de mare încât nici nu mai conta ce-mi doream. Conta să fac pe plac celorlalţi, să nu mă fac de râs să nu greşesc.”
Şi-a dat totuşi seama că are nevoie de ajutor şi a început încă de la 19 ani să facă psihoterapie.
,,Am făcut foarte multă psihoterapie şi am citit mult şi am vrut să înţeleg ce se întâmplă cu mine. Nu se poate să ai toate lucrurile astea pe care oricine şi le doreşte şi totuşi să nu fii fericit. Am suferit foarte mult ca mama nu era acasă în perioada copilăriei, pentru că era însoţitoare de bord şi plecările ei au lăsat nişte traume foarte puternice. Îmi era foarte dor de ea când eram mică şi nu era şi asta mi-a influenţat foarte mult viaţa şi veşnic am avut această teamă de abandon. După care am început să fac terapie pentru că presiunea pe care am simţit-o din partea presei, nu eram obişnuită şi cu revistele de paparazzi. Am avut la un moment dat o relaţie cu o persoană cunoscută şi atunci presiunea a fost extraordinar de mare şi a fost o perioadă în care oriunde mă duceam era cineva în spatele meu, un aparat de fotografiat, cineva care voia să ştie ceva despre viaţa mea. Voiam să rămână doar a mea.”
,,Îmi aduc aminte că am prezentat gala brazilor de Crăciun, organizată de Salvaţi Copiii şi era totul extraordinar de frumos şi eram îmbrăcată într-o rochie foarte frumoasă pentru că e o gală şi e black tie. Locaţia era foarte frumoasă, toată lumea era foarte frumoasă, ştii, totul era o poveste şi am ajuns acasă şi am închis uşa şi mi s-a părut că am intrat într-o altă viaţă. Mi s-a părut că acum 5 minute aveam totul şi acum nu mai am nimic. Mi se părea că e o minciună. Simţeam o goliciune interioară incredibilă. Simţeam o goliciune şi o tristețe pe care o evitam făcând foarte multe alte lucruri ca să nu simt nici durerea şi nici golul şi nici tristeţea. Vroiam să ajung într-un loc care să-mi răspundă la întrebările mele. Adică ai tot ce spune societatea că te face fericit şi totuşi eu nu eram fericită şi atunci m-am rugat foarte tare să aflu ce trebuie să fac să găsesc aceste răspunsuri”, a mai spus Andreea.
În cele din urmă se hotărăşte să plece într-un ashram din India, unde a petrecut mai mulți ani.
Andreea spune că abia acum se simte bine în pielea ei însă îşi dă seama că a avut şi mare noroc că a reuşit să scape de depresie. Au ajutat-o anii de psihoterapie, prietenii, cărţile şi călătoria spre ea însăşi din India. Prin povestea ei vrea să le transmită tuturor care îşi ascund depresiile de teamă stigmatizării să ceară ajutor.
Citește interviul integral aici.