Trei mirese britanice care au făcut istorie!

Prințele și ducesele Marii Britanii au făcut istorie, în rochii de mireasă, întrucât au fost cele mai admirate mirese din întreaga lume, de-a lungul timpului. Iată prin ce țiunte s-au remarcat Prințesa Diana, Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex.

separator

Lady Diana Spencer a purtat la nunta sa cu Prințul Charles, din iulie 1981, o rochie de mireasă memorabilă, creată de David și Elisabeth Emanuel. Rochia a fost din tafta și mătase, de culoarea fildeșului, cu multă broderie lucrată manual și cu aplicații de perle veritabile și paiete. Corsetul a avut aplicații de dantelă, care a aparținut Reginei Maria. Voalul a fost confecționat din tul ivoire, pe care s-au aplicat perle și paiete. Diana a purtat pe cap o tiară de diamante care aparținea familiei Spencer.

Catherine Middleton, viitoare ducesă de Cambridge, a purta la nunta sa cu Prințul William, din 29 aprilie 2011, o rochie de mireasă creată de Sarah Burton, designer al casei de modă Alexander McQueen.

Rochia din satin, de asemenea, de culoarea fildeșului, a fost de inspirație Victoriană: strânsă pe corp în partea de sus și în talie și largă în partea de jos. De asemenea, corsetul a fost realizat din dantelă, aplicată, apoi, în mod manual, pe mătase. La spate, rochia s-a închis în 58 de năsturei din organza. Și fusta, dar și trena, care a avut circa trei metri lungime, au avut aplicații de dantelă.

Meghan Markle, viitoare ducesă de Sussex, a purtat la nunta sa cu prinţul britanic Harry, în 19 mai 2018, o rochie cu mânecă lungă şi un voal alb lung de cinci metri, creaţie Givenchy. Rochia de mireasă nu a fost una de poveste, ci una simplă şi frumoasă. O croială simplă, cu mâneci lungi şi un voal din mătase brodat manual cu elemente din flora specifică din cele 53 de state din Commonwealth. Fiecare floare este unică şi cusută de mână pe trena lungă. Designerii au lucrat sute de ore, spălându-se pe mâini la fiecare jumătate de oră pentru a păstra ţesătura curată.

Voalul a fost prins cu o tiară cu diamante ce i-a aparţinut reginei Mary şi care i-a fost oferită soţiei prinţului Harry de către regina Elisabeta a II-a. Podoaba este englezească şi a fost realizată în 1932, alături de o broşă din 1893.

Nunta prințului Harry cu Meghan Markle! Video

Ce tradiții sunt mâine, de Florii

Sărbătoarea de Florii (Duminica Floriilor) este una dintre cele mai importante sărbători creștine ortodoxe și marchează intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim, cu o săptămână înainte de Paște. Este o zi plină de tradiții și obiceiuri frumoase. Iată câteva dintre cele mai cunoscute:


1. Sfințirea ramurilor de salcie

  • Credincioșii aduc la biserică ramuri de salcie, care sunt sfințite de preot în timpul slujbei.
  • Aceste ramuri simbolizează ramurile de finic cu care a fost întâmpinat Iisus la intrarea în Ierusalim.
  • După slujbă, oamenii duc salcia acasă și o pun la icoane. Se crede că aduce protecție și sănătate întregii familii.

2. Dezlegare la pește

  • Deși este Postul Mare, în Duminica Floriilor se face dezlegare la pește, adică este voie să se consume pește, vin și ulei.
  • Este una dintre cele două dezlegări importante din Postul Paștelui (cealaltă fiind de Buna Vestire).

3. Participarea la slujba de Florii

  • În această zi, bisericile sunt pline, iar slujba este una deosebit de frumoasă, cu cântări speciale.
  • Se citește despre Intrarea Domnului în Ierusalim, când mulțimea l-a întâmpinat cu „Osana!”.

4. Sărbătoarea celor care poartă nume de flori

  • Este și zi de onomastică pentru cei care poartă nume de flori: Florin, Florina, Violeta, Lăcrămioara, Crina, Narcis, etc.
  • Oamenii își urează „La mulți ani!” și își oferă flori sau cadouri simbolice.

5. Credințe și superstiții populare

  • Se spune că salcia sfințită trebuie păstrată tot anul – se pune la grindă, în grădină, la colțul casei sau în pomi fructiferi.
  • Fetele nemăritate pun o crenguță de salcie sub pernă, ca să-și viseze ursitul.
  • Se crede că dacă înfloresc pomii de Florii, anul va fi unul roditor.
  • Oamenii se „urează” simbolic cu ramuri de salcie – se ating ușor pe spate și spun „să fii sănătos ca salcia, sprinten ca peștele și iute ca săgeata!”.

A apărut rețeaua socială care funcționează doar 3 ore pe zi

seven39 este o rețea socială nouă disponibilă doar trei ore pe zi. Dacă încerci să o accesezi în orice alt moment, vei fi întâmpinat de o pagină goală. Jurnalista de la The Verge, Victoria Song, o descrie ca „o rețea socială cu oră de stingere”. Ideea de bază? Limitarea prezenței online în locul încurajării implicării constante.

Conținutul este destul de obișnuit: glume, fotografii cu animale de companie, desene, notițe personale. Dar, datorită reîmprospătării zilnice, platforma oferă adesea senzația de a păși într-un mini-forum nou, plin de străini. Mulți utilizatori optează pentru nume de utilizator anonime, adăugând o notă nostalgic-internetului de altădată.

Suedia din cauza unei interdicții .„Vin cantități uriașe zilnic. E nebunie.”

Începând cu acest an, țările din UE trebuie să aibă un sistem separat de reciclare a textilelor, pe lângă procesele deja existente pentru sticlă, hârtie și deșeuri alimentare. Scopul este de a promova un sistem circular de gestionare a deșeurilor, în care textilele sunt sortate și reutilizate sau reciclate dacă nu sunt prea deteriorate. Din acest motiv Suedia este copleșită de haine aflate în centrele de reciclare. Acesta după ce o interdicție la nivelul Uniunii Europene privind aruncarea textilelor a intrat în vigoare și a lăsat municipalitățile suprasolicitate, conform Fashion United.

„Am observat o creștere de 60% a cantității de textile colectate în ianuarie și februarie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut,” a declarat Karin Sundin, expert în deșeuri textile la compania municipală Stockholm Vatten och Avfall. După sortare, aproximativ 60–70% dintre textile sunt destinate reutilizării, iar 20–30% pentru reciclare sub formă de umplutură, materiale izolatoare sau compozite. În jur de 7–10% sunt arse pentru energie, conform Agenției Suedeze pentru Protecția Mediului. Aceasta reprezintă o îmbunătățire semnificativă față de perioada anterioară noii legi, când hainele aruncate erau, în mod sistematic, incinerate. Totuși, din cauza lipsei de infrastructură în Suedia, majoritatea hainelor folosite sunt exportate în străinătate, în principal în Lituania, unde sunt sortate, reutilizate sau arse pentru energie.

sursa: profit.ro

Medic: ,,Toți oamenii au celule canceroase în sânge, dar se îmbolnăvesc doar cei care fac anumite greșeli”
Articolul anterior
Atenție la copii. Un nou ,,joc” periculos a apărut pe internet
Articolul următor
Close menu