Calculator greutate ideală pentru adulți

Sex
Înălțime
Structura corporală
Rezultate
Greutate ideală în KG
Valoare ideală
Poate varia
de la la
Recalculare Automată


[google-adsense]

Profesorii din Ucraina vor putea să predea în școlile din țara noastră! R. Moldova și Ucraina își vor recunoaște reciproc diplomele și titlurile științifice

În cadrul vizitei de lucru a președintei Maia Sandu la Kyiv, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi a semnat un acord cu ministrul Educației și Științei al Ucrainei, Oksen Lisovyi, privind recunoașterea reciprocă a diplomelor și titlurilor științifice între Republica Moldova și Ucraina, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Acest acord va facilita mobilitatea profesională și educațională între cele două țări, oferind oportunități mai bune pentru studenți și profesori. Profesorii din Ucraina vor putea să predea în școlile din Moldova, iar cei din Republica Moldova vor avea acces la mai multe oportunități de colaborare în Ucraina.

De asemenea, acordul va sprijini integrarea mai rapidă a refugiaților ucraineni în sistemul educațional din Moldova, prin recunoașterea diplomelor lor, și va contribui la diversificarea personalului didactic, într-un context educațional tot mai solicitat.

Partidele din Moldova vor primi, în acest an, mai mulți bani

Mai mulți bani pentru politica de pe Bîc. Finanțarea partidelor politice va crește în acest an, față de 2024, cu peste opt milioane de lei. Comisia Electorală Centrală anunță că din bugetul de stat vor fi oferite peste 62 de milioane de lei, scrie TV8.md

CEC nu precizează cine și cât va obține. Cert este că banii vor fi împărțiți în funcție de rezultatele obținute la ultimele alegeri parlamentare, locale și prezidențiale. 

Astfel, pentru fiecare vot obținut parlamentarele din 2021 formațiunile vor primi câte un leu și 12 bani, iar pentru fiecare vot obținut la localele din 2023 și prezidențialele din 2024 câte 56 de bani. 

Partidele vor mai primi bani și în funcție de numărul de femei și tineri aleși la diferite tipuri de alegeri. Banii vor fi virați lunar la conturile bancare deschise special în acest scop.

Criza energetică din R. Moldova, pe agenda reuniunii miniștrilor de Externe a Uniunii Europene

Criza energetică din regiunea transnistreană, provocată de suspendarea de către Rusia a livrărilor de gaze naturale, este unul dintre subiectele care vor fi abordate la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, desfășurată astăzi la Bruxelles, scrie jurnal.md.

Potrivit Ministerului român al Afacerilor Externe, agenda de discuții a reuniunii include: agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, situația din Orientul Mijlociu și relațiile UE-SUA. La punctul afaceri curente vor fi abordate criza energetică din Republica Moldova și evoluțiile din Georgia.

Discuțiile privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei se vor concentra pe cele mai recente evoluții din teren, precum și pe continuarea sprijinului multidimensional al UE pentru Ucraina. Ministrul ucrainean de externe Andrii Sybiha va interveni prin video-conferință.

Discuțiile referitoare la Orientul Mijlociu vor aborda evoluțiile din Siria, Gaza și Liban, cu accent pe măsuri pentru sprijinirea Siriei pe termen scurt, evoluțiile recente în contextul semnării acordului Israel-Hamas, respectiv modalități de relansare a parteneriatului UE-Liban.

Schimbul de opinii privind relațiile UE-SUA are loc în contextul preluării mandatului de către președintele Donald Trump și se va concentra pe importanța menținerii unui parteneriat strâns UE-SUA, precum și pe prioritățile în materie de securitate și apărare.

Calculator de greutate in sarcina
Articolul anterior
Calculator indice masă corporală(IMC)
Articolul următor