Află secretele alimentației sănătoase la chinezi și japonezi

Atât chinezii, cât și japonezii, își arată foarte greu vârstă reală și par adesea mult mai tineri decât sunt în realitate. Acest lucru se datorează, în mare parte, alimentației sănătoase, dar și stilului de viață activ. Descoperă și tu secretele pe care aceste popoare le dețin și folosește-le pentru a avea o viață lungă și sănătoasă.

separator

Mănâncă la ore fixe, așa cum fac chinezii – programul de masă al chinezilor este sfânt, iar acest lucru este benefic pentru organism, care are nevoie de mese regulate. Stomacul are nevoie de 4 ore să digere alimentele de proveniență vegetală și de 6 ore să digere carnea așa că ideal ar fi să îți faci programul de masă în funcție de timpul necesar digestiei.

Mănâncă în liniște, așa cum fac chinezii – chinezii respectă încă ritualul mesei și își oferă timp pentru a mestecă bine. Salivă are o mulțime de enzime care contribuie la procesul de digestie așa că este important să mesteci bine mâncarea, pentru a preveni indigestiile, balonarea, aciditatea crescută la stomac, dar și alte afecțiuni digestive.

Mănâncă fructe de sezon, așa cum fac chinezii – vitaminele și mineralele din fructele și legumele de sezon sunt necesare pentru bună funcționare a organismului. Chinezii consumă fructe și legume de sezon și preferă întotdeauna produsele de proveniență locală.

Înlocuiește spaghetele cu sobă, așa cum fac japonezii – japonezii mănâncă, în loc de paste din făină, niște spaghete din făină de hrișcă, care poartă denumirea de sobă. Aceste spaghete sunt ideale atât pentru persoanele care suferă de intoleranță la gluten, cât și pentru persoanele care vor să evite indicele glicemic crescut al produselor din făină de grâu. Un alt avantaj al spaghetelor sobă constă în faptul că sunt ușor de digerat și previn balonarea.

Bea ceai verde, așa cum fac japonezii – orice masă este încheiată cu o ceașcă de ceai verde în cultură japoneză. Proprietățile antioxidante ale ceaiului verde fac din acesta un aliat de preț al sănătății. Specialiștii susțîn și că ceaiul verde accelerează procesul de digestie așa că îl poți consumă după o masă copioasă. Pentru a-i face gustul mai plăcut, adaugă un strop de zeamă de lămâie și poate chiar și puțînă miere naturală.

Mănâncă porții mici, așa cum fac japonezii – japonezii servesc întotdeauna mâncarea în boluri extrem de mici. Întotdeauna aceștia mănâncă exact cât trebuie, nici măcar un bob de orez în plus. Reducerea portiilor are o mulțime de beneficii pentru ține, începând de la scăderea în greutate și până la prevenirea unor probleme digestive sau chiar cardiace. Pentru a-ți fi mai ușor să micșorezi porțiile de mâncare, schimbă-ți farfuriile și bolurile din care mănânci cu unele mai mici.

Mănâncă mai mult pește, așa cum fac japonezii – în Japonia rareori se mănâncă carne roșie, însă peștele este vedetă. Sub formă de sushi ori în alte preparate, peștele este consumat cu regularitate de japonezi.

sursa

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Alimentele pe care trebuie să le ocolim. Ne otrăvesc și duc la apariția cancerului

Cât de des ne gândim la alimentele pe care le consumăm și la efectele pe care le au asupra sănătății noastre? Un stil de viață sănătos nu se reduce doar la activitatea fizică, ci și la alegerile alimentare pe care le facem zilnic. Specialiștii avertizează că unele alimente comune pot fi toxice și pot favoriza apariția unor afecțiuni grave, inclusiv cancerul, scrie realitatea.net.

Într-un interviu recent, cunoscutul medic cardiolog, dr. Cezar, a discutat despre alimentele care ar trebui evitate din cauza impactului lor negativ asupra sănătății. Printre acestea se numără prăjelile și uleiurile din semințe, care, deși sunt consumate frecvent, pot crea inflamații în organism și pot favoriza apariția cancerului. Dr. Cezar subliniază importanța limitării consumului acestor alimente, chiar dacă nu este întotdeauna posibil să le evităm complet.

„Niciodată nu zic niciodată, dar să fie cât mai rar. Pe primul aș pune prăjelile, uleiurile din semințe, ulei de floarea soarelui prăjit, ceea ce foarte multă lume consumă. Trebuie consumat cât mai rar posibil, nu niciodată. Prăjeala e favorizantă pentru apariția cancerului, creează inflamație și deteriorează anumite structuri, anumite molecule și corpul folosește energie să repare ceea ce s-a stricat.”, a declarat dr. Cezar.

Pe locul do i în lista alimentelor de evitat se află zahărul, iar pe locul trei, făinoasele. Dr. Cezar explică că grâul modificat genetic din făină și cereale poate cauza inflamații în organism. Recomandarea sa este să alegem produse din grâu integral și să consumăm făinoasele cu moderație.

„Eu mănânc paste de patru ori pe lună să zicem, în medie, dar încerc să aleg paste dintr-un grâu integral mai scump, dar mâncând rar, nu e o problemă. Cea mai mare problemă a societății este lipsa de mișcare. Dacă ar face sport, atunci nu sunt neapărat atât de nocive aceste alimente.

Pe locul patru aș spune excesul de proteine de origine animală. Adică mâncăm prea multă carne, în raport cu munca fizică pe care am făcut-o. Nu trebuie consumată în fiecare zi, dar a renunța de tot la carne se poate asocia cu foarte multe carențe.(…)”, a completat specialistul.

Excesul de proteine de origine animală este un alt factor de risc pentru sănătatea noastră, potrivit medicului. Consumul excesiv de carne poate duce la diverse probleme de sănătate, mai ales în lipsa activității fizice adecvate.

Cât de periculoase sunt ouăle dacă sunt consumate în cantități mari

În plus față de aceste alimente, există și riscul de intoxicație alimentară asociat cu ouăle, mai ales atunci când sunt consumate crude sau insuficient gătite. Bacteriile precum Salmonella pot fi prezente în ouă și pot provoca boli grave. Pentru a minimiza riscul, se recomandă alegerea ouălor pasteurizate și gătirea lor corespunzătoare.

Este important să fim conștienți de alegerile noastre alimentare și să ne informăm corect pentru a menține sănătatea și bunăstarea noastră pe termen lung.

ANSA retrage din comerț peste 23 tone de banane cu un conținut depășit de pesticide

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii că, în cadrul Programului Național de Monitorizare a conținutului de nitrați și a reziduurilor de pesticide în produsele alimentare de origine vegetală provenite din import pentru anul 2024, s-a depistat un lot de „BANANE”, cu depășirea limitei maxime admisibile al reziduului de pesticid Clorpirifos, țara de origine Ecuador.

Pentru a garanta consumatorilor produse alimentare sigure ANSA a dispus, în mod urgent, retragerea lotului nominalizat din unitățile de comerț.

Informații despre produs:

Denumirea produsului: BANANE

ImportatorS.R.L ”FRUCT EXPERT – PLUS”

Masa netă23 180 kg

Bananele neconforme au fost  comercializate în magazinele S.R.L. MOLDRETAIL GROUP (Linella și Fidesco) în perioada 29.04.2024 – 02.05.2024.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze unității de comerț de unde au fost procurate (în baza bonului fiscal).

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor alimentare neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar neconform pentru sănătatea umană.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 511-511;

Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544

Amal Clooney este însărcinată cu al treilea copil? Foto
Articolul anterior
Un băiețel de 2 ani din Capitală, a fost bătut crunt de concubinul mamei sale
Articolul următor