Angajatul unei spălătorii din Oradea a găsit 13.000 de euro într-o maşină. Vezi ce a făcut cu banii

Angajatul unei spălătorii auto din Oradea a găsit 13.000 de euro, pe care şoferul i-a uitat în maşină. Acesta i-a predat banii proprietarului, spunând că a învăţat de la părinţi un lucru important: ”Să nu iei niciodată ce nu e al tău”.

separator

Tânărul are 22 de ani şi provine dintr-o familie numeroasă, el mai având acasă 15 fraţi şi surori. În urmă cu două luni s-a angajat la o spălătorie din Oradea împreună cu fratele său, Gabriel.

”Într-o zi a venit un client şi mi-a cerut să spăl maşina, interior şi exterior. A golit maşina de bunuri şi le-a depozitat la noi şi eu m-am apucat de lucru, am aspirat în interior, sub banchetă, aşa cum se face, şi au căzut banii afară. Erau 13.000 de euro. L-am anunţat pe şeful meu şi i-am spus să îi dăm înapoi. A venit şoferul să îşi ia maşina şi era foarte supărat că a pierdut banii, dar noi l-am liniştit şi i-am spus că i-am găsit noi. A fost foarte bucuros că nu se aştepta să îi mai găsească. Eu nu m-am gândit să îi iau banii, pentru că nu erau ai mei, nu eu am muncit pentru banii ăştia. Aşa m-a învăţat mama, ce găsim să dăm înapoi, că nu este al nostru, nu noi am lucrat pentru banii ăia. Aşa este corect, niciodată nu ai voie să iei ce nu este al tău”, a declarat Stelian.

Pentru gestul său, tânărul a fost recompensat de proprietarul maşinii cu suma de 100 de roni. În primele zile după angajarea la spălătorie, tânărul a mai găsit sub bancheta unei maşini aproape 300 de euro pe care, de asemenea, i-a predat proprietarului.

sursa

Dansatoarea Cristina Scarlevschi, îndoliată. Fiul ei s-a stins din viață

Fiul dansatoarei și fondatoarei unei școli de pole dance în Republica Moldova, Cristina Scarlevschi, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut chiar de bloggeriță pe o rețea de socializare.

Fiul bloggeriței a fost diagnostificat la naștere cu microcefalie, afecțiune deosebit de gravă, fără vreun tratament posibil, ce se caracterizată prin dimensiunea mică a craniului. Acest lucru nu a fost observat de medic în timpul ecografiilor, decât în al treilea trimestru, a povestit Cristina Scarlevschi în cadrul unei emisiuni online, conform realitatea.md.

Dansatoarea a născut pe 21 decembrie 2022. A apelat la numeroși specialiști din străinătate, pentru a-și salva copilașul.

Transmitem putere familiei în aceste momente grele!

(foto: Instagram)

Morți și răniți la Odesa, după un nou atac cu rachete balistice

Noaptea trecută, armata rusă a atacat centrul Odesei. Trei persoane au fost ucise, printre care un polițist. Precizările au fost făcute de șeful administrației militare al regiunii Odesa Oleg Kiper. Alte trei persoane au suferit răni, una din ele se află în stare gravă la spital. 

Atacul asupra Odesei a fost efectuat cu rachete balistice, potrivit lui Oleg Kiper. În consecință au fost ucise trei persoane, inclusiv un polițist. Încă trei persoane au suferit răni. 

Primarul de Odesa Ghenadii Truhanov a spus că urmare a atacului au fost avariate clădiri rezidențiale și infrastructura civilă.

Publicația locală Dumskaia a menționat că una dintre cele trei victime, care au suferit răni, se află la spital în stare extrem de gravă. Potrivit sursei, urmare a atacului, a fost avariat inclus oficiul reprezentanței din Odesa a Comisarului Radei Supreme a Ucrainei pentru drepturile omului, transmite Newsmaker

Partea rusă deocamdată nu a comentat atacul. Amintim că, în seara zilei de 29 aprilie trupele ruse au lansat un prim atac cu rachete asupra Odesei. Publicația Dumskaia a scris că urmare a atacului au fost ucise 5 persoane, iar peste 30 au suferit răni, printre acestea – doi copii și o femeie însărcinată.

Peste 250 de voluntari vor monitoriza defășurarea examenelor de absolvire a clasei IX-a

Peste 250 de persoane au răspuns inițiativei Ministerului Educației și Cercetării de a participa în calitate de voluntari la monitorizarea examenelor de absolvire a clasei IX-a. Activitatea se înscrie în Campania Națională ,,Fii ONEST, nu copia! care are scopul de a asigura șanse egale elevilor, ca să-și demonstreze cunoștințele acumulate în timpul anilor de studii, să crească transparența și să reducă corupția în școlile din R. Moldova.

Toate persoanele care s-au arată deschise să fie voluntari au participat astăzi la o instruire organizată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, informează MEC, transmite tvrmoldova.md. 

Participanții au fost informați despre felul în care se desfășoară examenele, responsabilitățile pe care le vor avea, procedurile de ordin general și actele normative aplicate și au adresat întrebări experților. Instruirea este obligatorie pentru a putea desfășura activitatea de voluntar în cadrul proiectului. 

Cea de-a doua instruire va avea loc pe data de 2 mai, fiind urmată și de alte instruiri pe măsură ce voluntarii se vor înregistra la program. Toți cei care-și doresc să se implice în campania Fii ONEST, nu copia!, sunt îndemnați să acceseze site-ul fiio9est.md, unde pot afla mai multe detalii, dar și completa formularul de înregistrare. 

Video. Cum s-a produs groaznicul accident din Rusia, în care au murit șase cetățeni moldoveni
Articolul anterior
În Moldova se nasc mai mulți tripleți
Articolul următor