O tânără din Chișinău a impresionat jurații de la ,,Vocea României” cu talentul și timbrul său vocal!

Lavinia Rusu are doar 17 ani, însă își îndreaptă tot mai mult speranțele către un viitor promițător în lumea muzicii. Tânăra interpretă din Chișinău și-a încercat norocul la ,,Vocea României” și a reușit, cu vocea sa deosebită, să treacă în etapa următoare a concursului, după ce a întors scaunele Irinei și al lui Smiley.

separator

„Uite ce înseamnă ambiție”, i-a spus Irina Rimes.
„Aș vrea să spun că mi-a plăcut foarte mult toată interpretarea ta. Dar cel mai mult mi-a plăcut sfârțitul pentru că acolo tu ai cântat fără să te gândești la scaunele astea. Pentru că, deznădăjduită total, ai zis hai să cânt cum îmi place mie și ai cântat-o din suflet. Acolo am sesizat că există multe posibilități de dezvoltare a vocii tale”, a afirmat și Smiley.

Lavinia a ales să meargă în etapa duelurilor cu Smiley.

https://youtu.be/rBM0qWFOKJ8

Amintim că marea câștigătoare a sezonului trecut ,,Vocea României” a fost Ana Munteanu, care l-a avut pe Smiley, în calitate de antrenor.

Alcoolul, interzis în stațiunile Ibiza și Mallorca. Turiștii care vor fi prinși riscă amenzi uriașe 

Măsură fără precedent în turism! Vânzarea alcoolului va fi interzisă în două stațiuni preferate de petrecăreții din Europa. Este vorba despre Ibiza și Mallorca. Turiștii, dar și localnicii care vor fi prinși cu o sticlă deschisă riscă amenzi uriașe. 

Guvernul regional a decis să înăsprească legea, adoptată încă din 2020, privind interzicerea consumului de alcool. Astfel, se va aplica și unor locuri turistice populare, inclusiv Playa de Palma din Mallorca și Sant Antoni din Ibiza, unde petrecerile și alcoolul sunt la ordinea zilei.

Practic între orele 21:30 și 8.00 dimineața, oamenii nu vor mai avea voie să consume alcool. În schimb, acesta va fi legal în continuare pe ambarcațiunile destinate petrecerilor. Cei care nu respectă noua măsură se vor alege cu amenzi în valoare de până la 1.500 de euro.

”Decretul privind turismul responsabil” vizează zone din municipalităţile Palma şi Llucmajor din Mallorca, inclusiv staţiunea Playa de Palma şi staţiunea preferată de britanici, Magaluf. Se va aplica de asemenea în Sant Antoni de Portmany, din Ibiza.

Fiecare dintre aceste zone va primi 4 milioane de euro anual pentru implementarea decretului. Banii provin din taxe turistice.

Terasele barurilor şi restaurantelor, precum şi alte locuri autorizate în mod expres pentru consumul de alcool sunt exceptate de la această interdicţie.

sursa

Rusia anunţă că a cucerit cinci sate în regiunea ucraineană Harkov şi unul în Doneţk

Ministerul rus al Apărării a anunţat sâmbătă că forţele sale au cucerit cinci sate de frontieră în regiunea ucraineană Harkov, unde Moscova a lansat vineri o ofensivă, exploatând avantajul său tot mai mare pe câmpul de luptă din estul Ucrainei, relatează Reuters și News.ro.

În raportul său de informare de sâmbătă, Ministerul Apărării a declarat că forţele sale au cucerit satele Pletenivka, Ohirţeve, Borîsivka, Pîlna şi Strilecina, toate aflate la graniţa cu Rusia.

De asemenea, trupele ruse au cucerit satul Keramik din regiunea Doneţk, mai la sud, unde Moscova a făcut progrese lente, dar constante, de când a cucerit vechiul bastion ucrainean Avdiivka, în februarie.

Oficialii ucraineni au declarat vineri că Rusia a lansat o nouă ofensivă transfrontalieră împotriva regiunii Harkov, care este centrată în jurul oraşului Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina. Rusia şi-a continuat sâmbătă atacurile în regiunea Harkov şi a încercat să avanseze şi mai mult, a declarat guvernatorul Harkovului, Oleh Sîniehubov.

Forţele ruseşti au atacat prima dată regiunea Harkov în februarie 2022, dar au fost alungate din cea mai mare parte a provinciei de o contraofensivă fulgerătoare a Ucrainei în luna septembrie a aceluiaşi an. De atunci, regiunea Belgorod, învecinată cu Rusia, a fost supusă unor atacuri regulate cu drone şi artilerie ucrainene.

Întrebat, în martie, dacă ar putea fi nevoie ca forţele ruseşti să cucerească regiunea Harkov, liderul rus Vladimir Putin a declarat că singura modalitate de a proteja teritoriul rusesc de loviturile ucrainene este crearea unei zone tampon care să plaseze teritoriul Moscovei în afara razei de acţiune a forţelor Kievului.

Rusia controlează aproximativ o cincime din Ucraina – în est şi în sud – şi a câştigat teren de la eşecul contraofensivei din 2023 a Kievului.

Prinţul William, anunț despre starea de sănătate a soției sale, Kate Middelton

Prinţul William al Marii Britanii a declarat vineri că soţia lui, Kate, ”se simte bine”, într-un rar comentariu public despre starea de sănătate a prinţesei de Wales, care urmează o chimioterapie preventivă pentru cancer, informează Reuters.

Kate a anunţat în martie că urmează acest tratament după ce a fost evidenţiată prezenţa cancerului în urma operaţiei abdominale pe care a suportat-o la începutul anului.

La acea vreme, prinţesa britanică a spus că se simte bine, dar biroul de presă al cuplului princiar a anunţat că nu va oferi actualizări periodice despre starea de sănătate a prinţesei, care nu se va întoarce la îndatoririle sale publice înainte să primească avizul medicilor.

Ce a spus prințul William despre starea soției lui

Întrebat despre cum se simte soţia lui în timpul unei vizite la un spital comunitar din arhipelagul Scilly, situat în largul coastelor comitatului Cornwall, în sud-vestul Angliei, prinţul William, în vârstă de 41 de ani a răspuns: ”Da, se simte bine, vă mulţumesc”.

Moştenitorul tronului britanic, care este şi duce de Cornwall, se află într-o vizită de două zile în regiune, unde a vizitat amplasamentul unui nou proiect dedicat persoanelor fără adăpost, a petrecut un anumit timp pe o plajă alături de membrii unor asociaţii locale şi a vizitat un spital comunitar.

Prinţul britanic a sosit vineri în arhipelagul Scilly

Prinţul britanic a sosit vineri cu o ambarcaţiune în arhipelagul Scilly, situat la 28 de kilometri în largul coastelor din Cornwall, a cumpărat un produs de patiserie locală şi le-a spus localnicilor care s-au reunit pe chei că familia lui este ”foarte supărată” că a venit fără ei.

William s-a întâlnit, de asemenea, cu operatori din port şi cu persoane care lucrează în afaceri locale în St Mary, insula cea mai mare din arhipelag, discutând cu aceştia despre pregătirile pentru sezonul turistic estival.

Tatăl prinţului William, regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, a vizitat joi un colegiu militar, în cadrul celui mai recent angajament de la reluarea îndatoririlor sale publice după ce a fost şi el diagnosticat cu cancer.

Interpreta Lidia Isac a fost mireasă!
Articolul anterior
Meteorologi: ,,Temperaturile scad drastic și ar putea ninge”
Articolul următor