Topul orașelor cu cea mai scăzută infracționalitate: ce poziție ocupă Chișinăul

Orașul Chișinău se înscrie printre primele 200 cele mai periculoase orașe din lume după nivelul de criminalitate. Astfel arată site-ul Numbeo, o bază de date care furnizează informații despre condițiile de viață în întreaga lume, scrie tv8.md.

separator

Potrivit Numbeo, capitala Republicii Moldova se află pe locul 184 din totalul de 348 de orașe incluse în acest rating. Chișinăul a obținut punctajul 43.21 din 100, nivel de criminalitate considerat moderat.

Cu un nivel mai înalt de infracționalitate sunt indicate orașele Moscova din Rusia și Kiev din Ucraina. Capitala României, București, la fel, este inclusă în această listă ca având un nivel mai scăzut de criminalitate, clasându-se pe locul 292.

Numbeo stabilește statisticele în baza sondajelor utilizatorilor din întreaga lume. În imagine, sunt prezentate 14 orașe cu cea mai mică rată a criminalității dn lume. Vezi întregul clasament aici.

Maia Sandu despre atacul furios al Rusiei asupra Ucrainei: Exploziile au fost auzite în regiunile vecine cu Republica Moldova

Atacul masiv cu drone și rachete al Federației Ruse asupra Ucrainei a fost monitorizat de autoritățile competente ale Republicii Moldova. Explozii în regiunile vecine cu Republica Moldova au fost raportate de patrulele Poliției de Frontiera de la Valea Perjei, Tudora, Crocmaz și Olănești, scrie veridica.md.

În același timp, pe sectorul Larga, de la Briceni a fost observată o rachetă pe partea ucraineană, iar un locuitor al satului Groznița, Briceni a anunțat că a văzut două aparate de zbor asemănătoare unor drone la o înălțime de aproximativ până la 100 metri, iar fiind deasupra satelor Rotunda și Halahora de Sus au dispărut din vizor. Potrivit autorităților, aparatele de zbor sunt lansate intenționat la o altitudine mică pentru a nu putea fi detectate de radarele Ministerului Apărării. Nu au fost raportate căderi la sol ale unor obiecte de zbor pe teritoriul Republicii Moldova. În contextul atacurilor asupra obiectivelor energetice din Ucraina, compania Moldelectrica a dat asigurări că starea sistemului electroenergetic moldovenesc se menține stabilă.

Președinta Maia Sandu a condamnat atacurile aeriene masive ale Rusiei asupra Ucraina, după ce armata rusă a atacat masiv infrastructura energetică din Ucraina, cu 120 de drone și 90 de rachete. „Folosirea iernii ca armă pentru a îngheța o națiune și a o forța să se supună este crudă și inacceptabilă. Republica Moldova este alături de Ucraina”, a scris Maia Sandu.  Forțele ruse au lansat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, unul din cele mai mari atacuri cu rachete asupra Ucrainei, care a afectat sistemul energetic ucrainean. Au fost atinse ținte pe tot teritoriul Ucrainei, inclusiv în vest și în mai multe regiuni a fost deconectată energia electrică.

Atac masiv al Rusiei cu rachetă balistică la Sumî: Cel puțin 8 morți și 49 de răniți

Cel puțin opt oameni au murit și alți 49 au fost răniți, duminică seară, la Sumî, în Ucraina, în urma unui atac al Rusiei cu rachetă balistică, informează Kyiv Independent. Președintele ucrainean Volodmir Zelenski a condamnat atacul, scrie digi24.ro.

„Un atac cu rachetă asupra unei clădiri cu nouă etaje din Sumî. Știm despre morți și răniți, inclusiv copii. Condoleanțele mele familiilor și prietenilor. Criminalul trebuie pedepsit pentru că a ucis oameni nevinovați”, a spus Zelenski, într-o declarație publicată pe Telegram. Racheta a lovit și curtea clădirii, provocând pagube importante și lăsând casele din jur fără ferestre, a declarat primarul interimar din Sumî, Artem Kobzar.

Loviturile rusești împotriva regiunii Sumî au devenit din ce în ce mai distructive în ultimele luni. Bombardamentele sunt o obișnuință zilnică pentru comunitățile din apropierea graniței de nord-est a Ucrainei cu Rusia, locuitorii din așezările de frontieră vulnerabile din regiune fiind supuși mai multor atacuri pe zi.

Ucraina anunţă „restricţii” de electricitate pe întreg teritoriul său după masivul atac rusesc

Ucraina va aplica de luni „măsuri de restricţie” în consumul de electricitate pe tot teritoriul său după un vast atac rusesc care i-a avariat puternic infrastructurile energetice, a anunţat duminică operatorul reţelei electrice ucrainene Ukrenergo, potrivit AFP.

„De mâine, 18 noiembrie, toate regiunile vor fi constrânse să aplice măsuri de restricţie a consumului” ca urmare a „daunelor provocate instalaţiilor electrice în timpul atacului masiv cu rachete şi drone”, a indicat operatorul pe reţelele de socializare.

Într-un comunicat, Ukrenergo a afirmat că întreruperile temporare vor dura între orele 06:00 şi 22:00, asigurând că lucrătorii săi caută să remedieze avariile cât mai rapid posibil, potrivit Reuters.

După atacul de duminică, oficialii ucraineni au confirmat pagube la infrastructura critică sau întreruperi în alimentarea cu energie electrică de la regiunile vestice Volîn, Rivne şi Liov până la Dnipropetrovsk şi Zaporojie, în sud-est.

Amploarea pagubelor este dificil de evaluat, deoarece autorităţile au dezvăluit puţine informaţii cu privire la rezultatul loviturilor şi la starea reţelei energetice, vizată de o campanie aeriană a Rusiei mai devreme în acest an.

Ministerul rus al Apărării a declarat că a lansat un atac masiv asupra instalaţiilor energetice care alimentează complexul militar-industrial al Ucrainei.

Centralele nucleare din Ucraina şi-au redus producţia de electricitate ca măsură de precauţie în urma atacurilor masive ale Rusiei asupra infrastructurii energetice în acest weekend, a declarat duminică directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, potrivit DPA.

Instalaţiile nucleare propriu-zise nu au fost lovite direct de atacurile ruseşti, dar au fost afectate staţiile conectate la acestea, a declarat Rafael Grossi.

După o convorbire cu şeful autorităţilor de reglementare ucrainene, Grossi a indicat că doar două dintre cele nouă reactoare operaţionale din ţară produc electricitate în prezent la capacitate maximă.

„Infrastructura energetică a ţării este extrem de vulnerabilă, având impact direct asupra siguranţei şi securităţii nucleare”, a spus Grossi, adăugând că este esenţial ca centralele nucleare să aibă o sursă sigură de alimentare cu energie electrică.

O tânără cu sindromul Down a născut un copil sănătos
Articolul anterior
Fiica unui milionar britanic a murit după ce a mâncat un sendviş în aeroport
Articolul următor