Acest leac anticancerigen este cunoscut sub numele de „Ceaiul Essiac”. Rețeta originală aparține unui vraci din India, și a devenit populară în jurul anilor 1922, când o asistentă din Canada, pe nume Rene Caisse (numele invers al ceaiului) folosea acest tonic pentru a trata pacienți de cancer în stadii avansate.
Se spune că femeia a reușit, cu acest remediu natural, să vindece sute de bolnavi de cancer și că guvernul chinez a testat Ceaiul Essiac și a confirmat eficiența sa, incluzându-l în categoria remediilor anti-cancer. Rezultatele acestui ceai s-ar datora plantelor cu proprietăți depurative și anticancerigene, care ajută la curățarea sângelui, distrugerea celulelor canceroase și stimularea sistemului imunitar.
Consumatorii acestui tonic raportează o incidență redusă a răcelilor și a gripei. Formula originală conține 4 plante măcinate (brusture, măcriș, ulm și rubarbă), mărunțite sau măcinate sub formă de pulbere și folosite sub formă de decoct. Mai târziu, rețeta Ceaiului Essiac a fost îmbunătățită prin adaosul altor plante anticancerigene, precum trifoi roșu sau năsturel.
Ceaiul Essiac se poate procura și din magazinele de profil naturist. Se folosește 1 pliculeț de ceai sau 30 g de plante la 1 litru de apă. Ceaiul se bea pe nemâncate (nu se consumă alimente cu 1 oră înainte sau după administrarea ceaiului).
Se pot bea câte 150 ml pe zi, sau câte 450 ml pe zi în boli grave, precum cancer. Dacă aveți posibilitatea să procurați aceste plante, puteți încerca să preparați Ceaiul Essiac după o rețetă descrisă în cartea „The Essiac Book”, de Mali Klein.
Ingrediente:
– 120 g de rădăcină de brusture (Arctium lappa) tocată mărunt
– 80 g de măcriș mărunt (Rumex acetosella) (întreaga plantă, măcinată)
– 20 g de scoarță de ulm cu coaja netedă (Ulmus fulva) măcinată
– 5 g de rădăcină de revent turcesc (Rheum palmatum) măcinată
Preparare: Amestecați toate plantele și păstrați amestecul într-un borcan de sticlă, într-un loc întunecos. Pentru a prepara ceaiul, puneți 1,5 litri de apă de izvor la fiert într-o oală mare, și când clocotește, adăugați 15 g din amestecul de plante și puneți capacul. Lăsați să fiarbă 10 minute, apoi stingeți focul și lăsați oala să stea acolo peste noapte (12 ore), cu capacul pus.
Dimineața, încălziți ceaiul (fără să-l fierbeți), și lăsați-l să stea câteva minute, apoi strecurați-l printr-o sită fină în sticle fierbinți, sterilizate. Resturile de plante rămase după filtrare pot fi folosite sub formă de cataplasme.
Lăsați sticlele să se răcească în voie, apoi păstrați-le într-un loc întunecos. După deschidere, sticlele trebuie păstrare în frigider.
Mod de administrare: Doza zilnică recomandată este de 30 ml de ceai, diluat cu 30-60 ml de apă fierbinte, administrat seara, sau dimineața.
Atenție! Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.