Sfaturi practice pentru viitoarele mămici: ce faci când se declanșează nașterea acasă

În majoritatea cazurilor, nașterea este un eveniment programat. Totuși, unii bebeluși ,,nu vor” să respecte regulile și aleg să vină pe lume atunci când te aștepți mai puțin, astfel încât, deși este scăzut, riscul de a naște în locuri neordinare există.

separator

Ce e de făcut în asemenea cazuri? Alina Onova, o mămică a trei copii, doula, specialist care se ocupă de încapsularea placentei, vine în ajutorul viitoarelor mămici cu câteva sfaturi utile, care îți vor prinde bine în orice situație!

,,Sunt convinsă că toată lumea ar trebui să fie pregătită pentru o naștere acasă! Da, știu, la ce visează o femeie, poate fi un vis rău pentru alta, care ajunge să nască acasă. De ce spun asta?

1. Nici o femeie nu este scutită de un astfel de scenariu și, vorbind „acasă”, vreau să menționez ,,în afara pereților maternității”! Poate fi într-un lift blocat, într-o pădure, într-o mașină, în care un soț și o soție nu știu încotro să o ia 😱😰.

2. Acest lucru se întâmplă rar, dar totuși se poate întâmpla! Mai ales la femeile multipare. Recunoaște, ai avut și tu astfel de gânduri și temeri? Ți-ai imaginat un astfel de scenariu? Te-ai gândit, în prealabil, ce să faci în acest caz? Iată o scurtă instrucțiune pentru tine, dacă ți-ai dat seama că capșorul iese și nu vei reuși să ajungi la un punct de asistență medicală:

-Relaxează-te! Oricum, nu vei schimba nimic și tot ce trebuie să faci este să îți asculți corpul. Relaxează-te emoțional și fizic, pentru a permite țesuturilor perineului să se extindă mai ușor și să naști bebelușul fără să-i dăunezi. Nu încorda picioarele, în speranța că vei încetini nașterea!

-Ia o poziție confortabilă și, cel mai probabil, aceasta nu va fi una orizontală, chiar dacă, în mintea ta, ai o altă imagine, din filme, despre cum se produce o naștere. De regulă, dacă îți asculți corpul, atunci vei dori să iei o poziție verticală – ghemuit, în genunchi, pe un genunchi, ,,în patru labe”… dacă ai luat o poziție și simți că căpșorul iese, nu o mai schimba, nu te așeza pe perineu (cred că, instinctiv, nici o femeie nu ar face așa ceva). Este interzis așezatul.

-În momentul eliberării capului, vei simți „inelul de foc”, atunci când țesuturile perineu sunt întinse la maximum! Nu împinge, respiră cum o face un câine, copilul va ieși singur! Trebuie să știi că este interzis scremutul fără țintă.

-Nu te alarma dacă a iesit capul, și necesitatea de scremut a dispărut, iar bebelușul nu mai înaintează. Aceasta este o variantă a normei! Ia o pauză, după 15-30 de secunde (maxim un minut), vei dori să împingi și bebelușul se va naște. Copilul se poate naște, de asemenea, dintr-o împingere.

-Ține mâinile pentru a ,,prinde” bebelusul! Reține că micuțul este acoperit de o substanță mucoasă și e alunecos 😊.

-Înlătură calm cordonul ombilical din jurul copilului, fără să tragi de el.

-Pune bebelușul la piept și bucură-te de acest moment!

-Sper că între timp, soțul a chemat deja o ambulanță, – dacă nu – e timpul să o faci! 😁

-Placenta poate ieși înainte sau după sosirea medicilor. Dacă placenta se naște, nu îți face griji! Cel mai probabil, vei simți o altă contracție, împinge și placenta va ieși, după care o poți pune într-un castron.

-Nu atinge cordonul ombilical, dacă nu știi ce să faci cu el. Specialiștii vor sosi și vor face totul.

-Există un lucru pe care ți-l voi spune despre nașterea precipitată și care te va liniști. Nu e o problemă dacă cordonul ombilical nu este tăiat imediat, acesta va avea timp să pulseze și copilul va primi tot sângele din el. ❤️ Acest lucru este minunat! ❤️ Da, și tu dai naștere într-o poziție care este convenabilă pentru tine😊.

Personal, cunosc asemenea cazuri 😊. Cel mai mare șoc în această situație îl are soțul 😁. Deci, și tații ar trebui să fie pregătiți! Este mult mai ușor să ai parte de un ajutor calm, decât să ai alături o persoană care se agită de frică. Tu cunoști astfel de mămici, care au născut accidental, în afara spitalului? 😁”

Patru bebeluși s-au născut la o maternitate din Chișinău, în Noaptea de Înviere

La spitalul ,,Gheorghe Paladi” din Chișinău, în Noaptea Învierii, s-au născut patru bebeluși. Părinții au fost binecuvântați cu cel mai așteptat și prețios cadou chiar în zi de Paște.

,,Primul născut în Noaptea Învierii este un băiețel care a venit pe lume la ora 00:20, acesta având greutatea la naștere de 4050 g. Toate nașterile au avut loc pe cale naturală și au decurs fără complicații. Bebelușii sunt perfect sănătoși, iar starea de sănătate a mamelor este stabilă”, se arată în comunicatul instituției medicale.

Și medicii s-au aflat la datorie în această noapte deosebită pentru creștini. Au muncit cu dăruire și în zi de sărbătoare, pentru ca mamele să își vadă visul împlinit.

sursa foto: Facebook

Fiul Cristinei Scarlevschi a fost condus pe ultimul drum. Tânăra mamă a publicat câteva imagini de la funeralii

Dansatoarea Cristina Scarlevschi și soțul ei și-au condus astăzi fiul pe ultimul drum. Micuțul Alex, în vârstă de un an și 4 luni, a pierdut lupta cu o boală gravă și rară.

Cristina a publicat câteva imagini de la înmormântare pe pagina sa de Instagram. Răpuși de durere, cei doi părinți au vegheat lângă sicriul bebelușului.

Cristina Scarlevschi a luptat pentru viața fiului ei, dar, din păcate, micuțul s-a stins în urmă cu trei zile. Tinerii părinți au rugat pe toți cei care vor fi alături de Alex să evite hainele negre și florile din plastic.

Trei noi creșe, inaugurate în Republica Moldova cu sprijinul Suediei

Trei grupe de creșă pentru copiii cu vârste între 1 și 3 ani au fost inaugurate în această lună în Sângerei, Râșcani și Glodeni cu sprijinul autorităților naționale și locale, Street Child și cu sprijinul financiar al Suediei, notează IPN.

Grupa creșă din cadrul grădiniței „Foișor”, orașul Râșcani, deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani, a fost renovată și echipată în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei. Grupa creșă „Steluța” din orașul Glodeni a fost deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Aceasta a fost echipată de către UN Women în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei.

„Este o bucurie să observ că în Republica Moldova se deschid și se renovează în ultima perioadă tot mai multe creșe. Acesta este rezultatul eforturilor Guvernului Republicii Moldova  și al partenerilor de dezvoltare. Mulțumim UN Women și Suediei pentru crearea unor condiții mai bune pentru copiii noștri și pentru oferirea unor posibilități mai mari părinților și mamelor de a se reintegra rapid în câmpul muncii”, a declarat deputata Marina Morozova, la inaugurarea grupei creșă din orașul Glodeni.

Grupa creșă din orașul Sângerei, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, a fost renovată și dotată cu sprijinul financiar al Suediei. Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, a menționat că prin investițiile în serviciile de îngrijire timpurie a copiilor, Suedia își propune să construiască un viitor mai prosper și o piață economică mai puternică în Republica Moldova.

Renovarea și echiparea creșelor din nordul R.. Moldova a implicat o investiție totală de 60 de mii de dolari din partea UN Women, acest lucru fiind posibil datorită sprijinului financiar al Suediei, care susține inițiativele de abilitare a femeilor și promovarea egalității de gen.

Ce a pățit un bărbat după ce a înghițit un inel cu diamante pe care l-a furat dintr-un magazin?
Articolul anterior
Cum scoți hormonii și antibioticele din carnea de pui? Află 3 metode eficiente
Articolul următor