Cu toții știm foarte bine că pentru a da jos câteva kilograme: în primul rând trebuie să renunțăm la făinoase, dulciuri, prăjeli și să mergem regulat la sala de sport. Cu toate acestea, continuăm să apelăm la diverse diete, în speranța că așa vom pierde din greutate, fără mult efort. Și totuși, revenind la subiect ce se va întâmpla cu corpul unei persoane care a refuzat, să consume carbohidrați după ora 14:00.
1. Nivelul de zahăr din sânge se va menţine constant
Consumul de carbohidrați mărește nivelul zahărului din sânge. Stimulează producția de insulină, ceea ce duce la scăderea nivelului de glucoză. Insulina se descurcă cu o cantitate mică de carbohidrați, totuși, dacă se confruntă cu o activitate „mare”, atunci va transforma excesul de zahăr în grăsime, ceea ce este foarte dificil de convertit în energie.
2. Vom slăbi
Ce este evident. De la o moleculă de zahăr din organism, se formează două molecule de grăsime. Cu cât consumăm din ce în ce mai des carbohidrații, mai ales seara, cu atât mai probabil vom crește în greutate.
3. Pancreasul va funcționa cum trebuie și toate funcțiile lui vor rămâne intacte
Nivelurile crescute de insulină încalcă producția hormonului de creștere, care este foarte important pentru organism, somatotropină (hormonul peptidic secretat de lobul anterior al glandei pituitare).Acesta ne ajută să creștem și să ne dezvoltăm de la naștere. Vârful activității sale este timpul de noapte. De aceea, încărcarea de carbohidrați seara inhibă activitatea acestui hormon și reduce impactul pozitiv: pierderea în greutate, întărirea țesutului muscular și osos, producția de sirtuine – substanțe speciale care neutralizează genele îmbătrânite, crescând astfel longevitatea.
4. Reduc digestia din intestin în timpul somnului
Acest lucru va reduce formarea de acizi organici și alcooli care irită pereții intestinali și contribuie la procesul inflamator.
Însă nu toți carbohidrații sunt dușmanii sănătății noastre, unele produse sunt chiar benefice chira dacă le vom consuma și în a doua parte a zilei. Regula de bază este ca acestea să fie comsumate în proporții mici.
Carbohidrații răi
- Cerealele rafinate
- Pâinea albă
- Gogoșile
- Biscuiții
- Prăjiturile
- Băuturile acidulate
- Crispurile
- Chipsurile
- Pastele făinoase
- Siropurile din dulceață
Carbohidrații buni
- Cerealele integrale
- Pâinea integralâ
- Fructele
- Legumele
- Orezul brun
- Turtele și biscuiții de ovăz
- Orzul
- Fasolea
- Lintea
- Cartofii
După aproximativ o lună, de respectare a un regim alimentar corect, o să fie mult mai ușor să renunți la dulciuri și alte obiceiuri proaste. Datorită faptului, că psihologic o persoană care refuză să consume carbohidrații după ora 14:00, va tinde să-și diversifice dieta și va recurge la căutarea de noi produse și rețete interesante. Ai grijă de sănătatea ta și a familiei tale!