Legume la cuptor sunt întotdeauan binevenite în meniul nostru, datorită vitaminelor din componență și beneficiilor pentru sănătate. Însa, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont dacă vrei să nu te alegi cu legume crude, arse sau făra gust.
Iată ce greșeli să eviți când prepari aceste daruri ale naturii:1. Nu le tai corect
Legumele trebuie tăiate de aceeași dimesiune, ca să se coacă uniform. În special, când vine vorba de legumele mai tari, care necesită mai mult timp de pregătire. Cât despre legumele de dimensiuni mici, acestea pot fi puse întregi. De exemplu: morcovii, roșiile cherry, ceapa și usturoiul.
2. Nu le acoperi bine cu ulei
După ce le-ai tăiat, legumele trebuie învelite într-un strat de grăsime, fie el unt sau ulei de măsline. Greșeala pe care o poți face la acest capitol e să folosești aceleași cantități la toate legumele. Ciupercile, vinetele absorb mai mult ulei și e nevoie să folosești mai mult. Ai grijă, totuși să nu faci excese și să obții o mâncare prea grasă.
3. Aglomerezi tigaia
Acestea trebuie să aibă suficient spațiu ca să se coacă bine și să rămână crocante. Dacă le înghesuiești în tigaie, acestea vor ieși moi și nu se vor rumeni.
4. Nu le amesteci deloc
Legumele nu trebuie să stea nemișcate în cuptor, din contra. Ca să se gătească uniform și să nu se lipească de fundul tăvii, e bine ca din când în când sâ le amesteci.
5. Nu pui suficiente condimente
Ierburi, condimente, sare, piper, asigură-te că le pui de toate în legume înainte sa le bagi la cuptor.