Vera Nastasiu: “Secretul unui comunicator de succes este consumul regulat de apă și mâncarea sănătoasă. Și un pic de dragoste.”

Modul în care își modelează discursul, atât de ușor și plăcut, ne face să înțelegem că cel mai puternic instrument al unui comunicator, cu certitudine, este vocea sa. Cu acest as în mânecă, antrenoarea de dicție Vera Nastasiu a cucerit lumea prin discursurile sale publice. Secretul unei povești de succes, cu atât mai mult atunci când vine vorba despre comunicare, dicție, atitudine și o bună ținută, este de neconceput fără un stil sănătos de viață. Am fost curioasă să aflu ce tehnici folosește antrenoarea pentru a avea grijă de vocea ei, ce nu lipsește din meniul ei zilnic, dar și cât de precaută este la capitolul sănătate.

separator

  • unicamd unica.md Fiecare discurs al tău înseamnă nu doar cuvinte bine alese, afirmații logice și ton de conversație, dar înseamnă și mult entuziasm și însuflețire. Care este secretul?
  • Vera Nastasiu “Dacă vedeți un comunicator plin de energie, care zâmbește mereu, nu vă uitați la hainele lui. Încercați să aflați ce cărți citește și ce mânâncă în fiecare zi. Alimentația este primordială dacă îți dorești să ai multă bună dispoziție, dar mă refer la o alimentație echilibrată, fără excese. Sunt sigură că aceasta este cheia succesului pentru o stare de bine de invidiat.”

  • unicamd unica.md Din ce este alcătuit meniul tău zilnic?
  • Vera Nastasiu “Meniul meu zilnic este alcătuit din 70% legume și fructe, iar 30% proteine. În special este vorba de produse verzi, spanac, avocado, salată, rucola, broccoli. Mâncarea gătită nu deține o prioritate. Energia unui comunicator vine din mâncare vie. Nu mă așez la masă, dacă acolo nu există produse care să-mi ofere energie. Nu sunt adepta unor smoothies, pentru că nu reușesc să le gătesc, dar îmi plac sucurile fresh și le consum până la ora 15.00”.

  • unicamd unica.md Ce eviți să mănânci? 
  • Vera Nastasiu “Evit să mănânc, înainte de fiecare eveniment, seminte de floarea soarelui, nuci, migdale, alune. Sunt produse oleaginoase și se așează pe corzile vocale. Ele pun presiune pe corzile vocale. Nu consum produse foarte reci sau foarte fierbinți. Nu beau niciodată băuturi carbogazoase și nu exagerez cu dulciurile. Îmi plac fructele și cred că iau o mare parte de glucoză de acolo. În familia mea, nu se gătește niciodată mâncare prăjită. Toate produsele se pregătesc la cuptor sau la aburi.”

  • unicamd unica.md Ce nu-ți place să mânânci și nu ai mânca niciodată?
  • Vera Nastasiu “Nu aș mânca niciodată melci, gândaci și alte ciudățenii. Poate pentru unii sunt o normalitate. Eu sunt foarte atentă la tot ce mânânc. Atunci când merg în deplasări îmi place să aleg ceva din bucătăria italiană. Nu sunt omul care să experiementeze noi gusturi, sunt fricoasă din acest punct de vedere. Pentru că am grijă de sănătatea mea, evit produsele cu multă grăsime.”
  • unicamd unica.md Cât de des gătește Vera Nastasiu?
  • Vera Nastasiu “Gătesc atunci când nu există cineva care să facă aceasta. Dacă există, atunci eu sunt privilegiată. Nu prea am timp, pentru că muncesc foarte mult și bucătăria este un loc care mă vede foarte rar. Dar atunci când am timp, sunt alături de fetița mea și gătesc fie o tartă cu mere sau o omletă. Aceasta se poate întâmpla în weekend.”

  • unicamd unica.md Îmbini mâncarea sănătoasă cu sportul?
  • Vera Nastasiu Am practicat pilates mai mult timp. Voi reveni în sala după ce voi încheia un curs de limbă engleză intensivă, pe care îl fac în acest moment. Cred că este sportul meu preferat și mă simt foarte bine cu starea pe care mi-o oferă.”

  • unicamd unica.md Cât de precaută ești atunci când vine vorba despre sănătate? Cât de des mergi la doctor pentru examinări în scopuri profilactice?
  • Vera Nastasiu “Dacă este să deschid niște paranteze, eu sunt omul care își face cu regularitate toate analizele medicale. Nu sunt obsedată de acest lucru, dar am învățat că fiecare semnal oferit de organism, poate fi redresat la timp. Sfatul cel mai de preț pe care îl pot oferi celor care citesc acest interviu, este să meargă la medic și să nu le fie teamă să vorbească despre problemele lor, fie psihologice, fie medicale.”

Autor: Alina Plîngău

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Alimentele pe care trebuie să le ocolim. Ne otrăvesc și duc la apariția cancerului

Cât de des ne gândim la alimentele pe care le consumăm și la efectele pe care le au asupra sănătății noastre? Un stil de viață sănătos nu se reduce doar la activitatea fizică, ci și la alegerile alimentare pe care le facem zilnic. Specialiștii avertizează că unele alimente comune pot fi toxice și pot favoriza apariția unor afecțiuni grave, inclusiv cancerul, scrie realitatea.net.

Într-un interviu recent, cunoscutul medic cardiolog, dr. Cezar, a discutat despre alimentele care ar trebui evitate din cauza impactului lor negativ asupra sănătății. Printre acestea se numără prăjelile și uleiurile din semințe, care, deși sunt consumate frecvent, pot crea inflamații în organism și pot favoriza apariția cancerului. Dr. Cezar subliniază importanța limitării consumului acestor alimente, chiar dacă nu este întotdeauna posibil să le evităm complet.

„Niciodată nu zic niciodată, dar să fie cât mai rar. Pe primul aș pune prăjelile, uleiurile din semințe, ulei de floarea soarelui prăjit, ceea ce foarte multă lume consumă. Trebuie consumat cât mai rar posibil, nu niciodată. Prăjeala e favorizantă pentru apariția cancerului, creează inflamație și deteriorează anumite structuri, anumite molecule și corpul folosește energie să repare ceea ce s-a stricat.”, a declarat dr. Cezar.

Pe locul do i în lista alimentelor de evitat se află zahărul, iar pe locul trei, făinoasele. Dr. Cezar explică că grâul modificat genetic din făină și cereale poate cauza inflamații în organism. Recomandarea sa este să alegem produse din grâu integral și să consumăm făinoasele cu moderație.

„Eu mănânc paste de patru ori pe lună să zicem, în medie, dar încerc să aleg paste dintr-un grâu integral mai scump, dar mâncând rar, nu e o problemă. Cea mai mare problemă a societății este lipsa de mișcare. Dacă ar face sport, atunci nu sunt neapărat atât de nocive aceste alimente.

Pe locul patru aș spune excesul de proteine de origine animală. Adică mâncăm prea multă carne, în raport cu munca fizică pe care am făcut-o. Nu trebuie consumată în fiecare zi, dar a renunța de tot la carne se poate asocia cu foarte multe carențe.(…)”, a completat specialistul.

Excesul de proteine de origine animală este un alt factor de risc pentru sănătatea noastră, potrivit medicului. Consumul excesiv de carne poate duce la diverse probleme de sănătate, mai ales în lipsa activității fizice adecvate.

Cât de periculoase sunt ouăle dacă sunt consumate în cantități mari

În plus față de aceste alimente, există și riscul de intoxicație alimentară asociat cu ouăle, mai ales atunci când sunt consumate crude sau insuficient gătite. Bacteriile precum Salmonella pot fi prezente în ouă și pot provoca boli grave. Pentru a minimiza riscul, se recomandă alegerea ouălor pasteurizate și gătirea lor corespunzătoare.

Este important să fim conștienți de alegerile noastre alimentare și să ne informăm corect pentru a menține sănătatea și bunăstarea noastră pe termen lung.

ANSA retrage din comerț peste 23 tone de banane cu un conținut depășit de pesticide

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii că, în cadrul Programului Național de Monitorizare a conținutului de nitrați și a reziduurilor de pesticide în produsele alimentare de origine vegetală provenite din import pentru anul 2024, s-a depistat un lot de „BANANE”, cu depășirea limitei maxime admisibile al reziduului de pesticid Clorpirifos, țara de origine Ecuador.

Pentru a garanta consumatorilor produse alimentare sigure ANSA a dispus, în mod urgent, retragerea lotului nominalizat din unitățile de comerț.

Informații despre produs:

Denumirea produsului: BANANE

ImportatorS.R.L ”FRUCT EXPERT – PLUS”

Masa netă23 180 kg

Bananele neconforme au fost  comercializate în magazinele S.R.L. MOLDRETAIL GROUP (Linella și Fidesco) în perioada 29.04.2024 – 02.05.2024.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze unității de comerț de unde au fost procurate (în baza bonului fiscal).

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor alimentare neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar neconform pentru sănătatea umană.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 511-511;

Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544

Vine gerul. Temperaturile vor coborî până la -12 grade Celsius, în următoarele zile
Articolul anterior
Educatorii și ajutorii de educator vor afla cum să educe copiii fără violență
Articolul următor