Deserturi de Crăciun cu înghețată – un deliciu culinar irezistibil. Surprinde-ți invitații de sărbători!

Feeria sărbătorilor de iarnă e tot mai aproape, atmosfera magică este una specială în fiecare an, așteptând revederile cu cei dragi și multă voie bună. Și pentru că e sărbătoare în casa ta, cu siguranță, îți dorești să-ți impresionezi invitații cu delicii savuroase, care să răsfețe papilele gustative celor mari și mici!

separator

În perioada sărbătorilor de iarnă, Sandra își bucură consumatorii cu o înghețată nouă, ediția specială Magic Christmas. Trei arome speciale au fost create pentru iubitorii de dulciuri și înghețată: măr și scorțișoară, portocală și ciocolată și mentă cu picături de ciocolată

Anul acesta, surprinde-ți oaspeții cu deserturi delicioase și irezistibile! Cei dragi îți vor aprecia alegerea, deoarece deserturile de Crăciun cu înghețata Magic Christmas de la Sandra vor fi pe placul tuturor invitaților. Notează cele 4 rețete, de mai jos, și creează magie de sărbători!

Cinnamon Rolls

Aroma îmbietoare de scorțișoară specifică sărbătorilor de iarnă și înghețata savuroasă Magic Christmas vor aduce un răsfăț nemaipomenit. Iată cum se prepară desertul!

Ingrediente (pentru 12 roluri) :
Aluat :
½ cană de apă caldă (40°C)
2 ¼ lingurițe de drojdie uscată
¼ cană + 1 linguriță de zahăr
½ cană de lapte integral la temperatura camerei
1 ou
1 gălbenuș de ou
1 linguriță de sare
4 căni de făină
5 linguri de unt moale

Umplutură de scorțișoară:

1/3 cană de unt moale
1/3 cană de zahăr
1/3 cană zahăr brun
1 lingură de scorțișoară
¼ linguriță de sare

Glazură:

1 ½ cană de zahăr pudră
4 linguri de lapte
1 linguriță de zest de portocală
sare

Mod de preparare:

  1. Aluatul: presurați drojdia uscată peste apa caldă. Adăugați o linguriță de zahăr și amestecați. Lăsați pe 5-7 minute ca amestecul să înceapă a activa.
  2. Într-un bol adânc, turnați compoziția din drojdie, apă și zahăr. Adăugați ¼ cană de zahăr, laptele, oul și gălbenușul de ou. Amestecați bine. Adăugați făina și untul, puțin câte puțin. Amestecați încet până obțineți o compoziție uniformă. Dacă aluatul obținut este prea lipicios, mai adăugați puțină făină.
  3. Răsturnați aluatul într-un bol preuns cu unt. Acoperiți bolul cu peliculă alimentară și lăsați aluatul să crească la temperatura camerei timp de o oră.
  4. După ce aluatul a crescut începeți să-l lucrați. Lucrați-l în formă de dreptunghi de dimensiunea 50 x 30 cm pentru a-l putea tăia ușor. Ungeți aluatul întins cu unt topit.
  5. Umplutura de scorțișoară: într-un bol, amestecați zahărul, zahărul brun și scorțișoara. Presurați aluatul întins cu această umplutură.
  6. Răsuciți aluatul sub formă de învârtită și tăiați-l în 12 părți egale. Luați o tavă și ungeți-o cu unt după care aranjați rolurile tăiate în ea. Acoperiți tava cu pelicula alimentară și lăsați-o pe 30-45 minute la temperatura camerei.
  7. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Coaceți rolurile timp de 30-35 min. Lăsați-le să se răcească timp de 5 minute.
  8. Glazura: într-un bol combinați zahărul pudră, laptele, esența de vanilie, zestul de portocală și sarea. Amestecați până la omogenizare. Dacă glazura este prea deasă adăugați puțin lapte. Turnați glazura peste rolurile calde și serviți-le imediat. Recomandăm să le serviți cu înghețată Sandra Magic măr și scorțișoară.

Fondant de ciocolată

Un desert cuceritor căruia nimeni nu-i poate rezista!

Ingrediente:

2  ouă
2 gălbenușuri de ou
1 linguriță extract de vanilie
1 ½ cană de lapte condensat fiert
35 g făină
înghețată pentru servit

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 220°C. Ungeți cu unt 4 forme micuțe de copt cu diametrul de 8 cm.
  2. Într-un bol puneți ouăle, gălbenușurile de ou și extractul de vanilie. Amestecați cu mixerul timp de 4-5 minute, până la obținerea unui amestec gros și pal.
  3. Adăugați laptele condensat și amestecați încet până la încorporare integrală. Turnați făina și continuați să amestecați foarte ușor.
  4. Turnați amestecul în cele 4 forme și puneți-le în cuptor timp de 10-12 minute sau până când acestea se rumenesc prin părți, iar mijlocul este moale.
  5. Lăsați-le să se răcească în forme timp de 1-2 minute. Luați un cuțit și treceți cu el ușor pe marginea formei pentru a dezlipi cechul de formă.
  6. Serviți checul cald și decorați-l cu o bilă de înghețată Sandra Magic măr și scorțioară.

Brownie de ciocolată și portocală

Pufoasă, cu o aromă intensă de ciocolată și portocală, prăjitura în sos de înghețată este exact desertul pe care-l aștepți la masa de Sărbătoare!

Ingrediente:

Brownie:

1 cană de făină
½ cană de unt topit
½ linguriță de sare
4 ouă
1 linguriță esență de vanilie
¼ cană de cacao pudră

Umplutură: 

½ cană de unt topit
3 căni de zahăr pudră
1 ½ lingură de ap
½ linguriță esență de portocală

Sos:  

340 g de ciocolată
9 linguri de unt
½ linguriță esență de portocală
Înghețată pentru servit

Mod de preparare:

  1. Brownie: combinați toate ingredientele într-un bol și amestecați-le cu mixerul la viteză medie timp de 3 minute. Turnați amestecul obținut într-o tavă preunsă cu unt. Puneți tava în cuptor la temperatura de 180°C și coaceți aproximativ 25 de minute. Lăsați să se răcească complet.
  2. Umplutura: amestecați bine untul cu o cană de zahăr pudră. Adăugați extractul de portocală și puțină sare. Amestecați. Introduceți treptat restul zahărului, apa și continuați să amestecați până la omogenizare. Dacă este necesar mai adăgați puțină apă. Trebuie să obțineți o cremă densă. Ungeți blatul de brownie cu aceasta cremă.
  3. Sosul: topiți pe baie marină ciocolata și untul. Adăugați extractul de portocală și amestecați in continuu. Lăsați să se răcească timp de 30 de minute, până când aceasta este deabia caldă. Turnați sosul uniform peste crema de pe blat.
  4. Puneți în frigider pe minim 20 de minute. Înainte de a servi, porționați desertul. Serviți-l cu înghețata Sandra Magic portocală și ciocolată.

Sandwich cu înghețată

Aroma de cacao, vanilie și gustul savuros de înghețată Sandra cu mentă și ciocolată îi va răsfăța pe cei dragi!Ingrediente:

100 gr. – unt moale
100 gr. – zahăr
30 gr. – cacao
60 gr. – făină
1 linguriță – bicarbonat de sodiu
¼ linguriță – sare
1 linguriță – esență de vanilie
1 ou

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați o tavă de copt cu dimensiunile 20 x 20 cm cu hârtie de copt.
  2. Amestecați untul moale cu zahărul până obțineți consistența unei creme. Adăugați oul și esența de vanilie. Amestecați până la încorporare integrală.
  3. Introduceți toate ingredientele uscate în crema obținută și continuați să amestecați până la omogenizare.
  4. Turnați amestecul în tavă și coaceți-l timp de 13-14 minute până când marginile se înnegresc puțin.
  5. Scoateți înghețata din congelator și lăsați-o să se încălzească puțin.
  6. Pentru a forma sandwich-urile, tăiați blatul în dreptunghiuri. Luați înghețata și formați sandwich-urile.
  7. Puneți sandwich-ul în congelator pe 2-4 ore, până când înghețata se întărește, după care scoteți-l și tăiați-l în forme dreptunghiulare.

Sandra, oferă emoții noi de Crăciun!

Ciocolata din Dubai: Ce conține rețeta celui mai inedit desert care a ”înnebunit” rețelele sociale

De mai multe luni, ciocolata Dubai a devenit un desert extrem de căutat pe glob, grație combinației unice de ingrediente: ciocolată topită, cataif și pastă de fistic.

Ciocolata din Dubai

Un desert ciocolatos cu fistic, ulei de cocos și aluat crocant.

  • Timp de preparare: 15 minute
  • Porții: 4

Ingrediente

Pentru stratul de ciocolată:

  • Ciocolată neagră: 300 g
  • Ciocolată cu lapte: 100 g
  • Ulei de cocos: 1 linguriță
  • Ciocolată albă: 50 g

Pentru umplutura de fistic:

  • Aluat gata preparat (kunafa sau similar): 150 g
  • Pastă de fistic: 75 g
  • Fistic mărunțit: 15 g
  • Sare (de orice tip): 1 vârf de cuțit

Mod de preparare

1. Pregătirea aluatului crocant

Taie aluatul kunafa în bucăți mici și prăjește-l într-o tigaie, la foc mic, până devine auriu (aproximativ 5 minute). Amestecă constant pentru a evita arderea. După ce este gata, transferă aluatul într-un bol și lasă-l deoparte.

2. Topirea ciocolatei cu lapte și a ciocolatei negre

Pune ciocolata cu lapte și ciocolata neagră într-un bol și topește-le la microunde, amestecând la fiecare 10 secunde. Procesul ar trebui să dureze aproximativ un minut. După ce s-au topit complet, adaugă uleiul de cocos și amestecă bine până la omogenizare. Lasă compoziția deoparte.

3. Prepararea umpluturii de fistic

Dacă pasta de fistic este prea tare, încălzește-o timp de 20 de secunde la microunde. Adaug-o peste aluatul crocant, presară un vârf de cuțit de sare și pudra de fistic (poți mărunți fisticul într-un mojar, dacă nu ai pudră gata pregătită). Amestecă bine totul.

4. Asamblarea desertului

Într-un alt bol, topește ciocolata albă folosind aceeași tehnică. Toarn-o la baza formei în care vei pune desertul. Peste stratul de ciocolată albă, adaugă amestecul de ciocolată cu lapte și ciocolată neagră, nivelând cu dosul unei linguri.

Umple fiecare formă de desert cu umplutura de fistic, apoi nivelează din nou.

5. Sigilarea desertului cu ciocolată

Toarnă restul de ciocolată cu lapte și ciocolată neagră deasupra umpluturii, netezind cu grijă. Îndepărtează excesul și pune formele în congelator pentru 2 ore.

6. Servire

Scoate batoanele de ciocolată din congelator și din forme. Servește desertul cu o cafea aromată sau un ceai fără zahăr pentru a echilibra dulceața.

sursa: odoras.md

Cea mai bună metodă de a pierde în greutate

Profesioniștii din domeniul medical, cercetătorii și oamenii obișnuiți au lăudat medicamente precum Ozempic și Wegovy pentru beneficiile lor. Printre acestea se numără sprijinul oferit în gestionarea zahărului din sânge și pierderea în greutate. Dar aceste medicamente sunt doar un pas. O dietă bazată pe fibre te poate ajuta să-ți atingi obiectivele de sănătate, scrie evz.ro.

Într-adevăr, medicamentele au fost supuse unor studii clinice. Acestea au indicat că sunt incredibil de eficiente, ajutând oamenii să piardă în medie 15% din greutatea lor corporală. Cu toate acestea, experții și cercetătorii sugerează că aceste medicamente sunt mai eficiente atunci când sunt combinate cu modificări ale stilului de viață. Cel mai important lucru este dieta. Rezultatele unui studiu recent din Journal of Nutrition evidențiază rolul dietei în pierderea în greutate. Mai exact, poți slăbi mai ușor consumând un tip specific de fibre numit beta-glucan.

Dietă bazată pe fibre

Cercetătorii au descoperit că suplimentele de beta-glucan au fost singurele fibre testate care au redus conținutul de grăsime și greutatea corporală la șoareci în 18 săptămâni. Un dietetician spune că studiul servește ca o demonstrația. Se demonstrează că nimic nu te va ajuta să slăbești fără efort- nici măcar medicamente anti-obezitate.

„Aportul de fibre influențează microbiota intestinală, care ajută sănătatea metabolică. Este important să ne concentrăm pe dietă, exerciții fizice și abordări farmaceutice pentru a rezolva obezitatea în mod sigur și eficient”, spune Dr. Chris Moh. Acesta este consilier de fitness și nutriție la Fortune Recomands Health.

Cu toate acestea, se pare că ar putea exista multe beneficii în ceea ce privește consumul de fibre. Acest tip de dietă a devenit foarte populară pe rețelele sociale datorită impactului bun asupra sănătății intestinale. Vestea bună? Fibrele beta-glucan se află într-un aliment preferat pentru micul dejun. În cadrul studiului, experții au evidențiat modalități de a obține fibre beta-glucan. Acestea ar putea avea unele beneficii de pierdere în greutate similare cu cele ale Ozempic.

Tipuri de fibre și beneficiile lor

Există mai multe tipuri de fibre. Să începem cu cele solubile în apă. Fibrele beta-glucan sunt solubile în apă. „Fibrele solubile în apă se dizolvă pentru a forma o substanță asemănătoare gelului. Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și promovează un intestin sănătos”, spune Michelle Routhenstein, dietetician. Tipurile de fibre solubile studiate sunt:

  • Beta-glucan. (Ovăz, orz, orez, ciuperci și alge marine)
  • Pectină (Portocale, lămâi, lime, grapefruit, fasole și roșii)
  • Dextrină de grâu (Adăugată la alimentele procesate, cum ar fi supele și sosurile, pentru a le îngroșa și a crește conținutul de fibre)

Fibrele care sunt mai puțin solubile sau insolubile nu sunt la fel de ușor de digerat. Ele se atașează de alte materiale din stomac și ies mai greu din organism. Asta nu înseamnă că sunt „rele”, totuși. Să luăm de exemplu fibrele de amidon.  „Rezistă digestiei în intestinul subțire și fermentează în intestinul gros, producând acizi grași”, spune Dr. Mohr. Routhenstein spune că leguminoasele și cerealele integrale au fibre de amidon. Fibra de celuloză este o altă fibră insolubilă inclusă în cercetare. Dr. Mohr spune că se găsește în fructe, legume, nuci și cereale integrale.

Fibre și pierderea în greutate

Dr. Mohr explică faptul că cercetătorii au hrănit șoarecii cu diete bogate în grăsimi cu diverse fibre pe bază de plante:

  • Beta-glucan
  • Pectină
  • Dextrină de grâu
  • Amidon
  • Celuloză

Experimentul a durat 18 săptămâni, iar Dr. Mohr spune că cercetătorii au măsurat:

  • Greutatea corporală
  • Adipozitatea (grăsimea)
  • Cheltuielile energetice
  • Toleranța la glucoză
  • Modificări ale microbiotei intestinale

Cum au afectat diferitele tipuri de fibre organismul

Lena Bakovic, nutriționist, spune că rezultatele sugerează că beta-glucanul ar putea ajuta la gestionarea greutății și la controlul glicemiei. „S-a constatat că scade procentul de grăsime și greutatea corporală la șoareci. Rezultatele au fost comparate cu alte tipuri de fibre, care nu au produs efecte similare. Beta-glucanul, în comparație cu alte fibre, este ușor utilizat sau fermentat de bacteriile din intestinul nostru, crescând concentrațiile de butirat. Butiratul crește atunci când bacteriile descompun fibrele”, spune Bakovic.

De ce beneficiile acestei fibre au fost comparate cu Ozempic? „Butiratul, pe cont propriu, crește eliberarea peptidei GLP-1, care promovează eliberarea insulinei și ajută la gestionarea greutății”, spune Bakovic.

Cu toate acestea, studiul a avut limitări, începând cu faptul că cercetătorii au folosit șoareci. „Studiile pe șoareci de multe ori nu se traduc perfect la rezultatele umane din cauza diferențelor în fiziologie și metabolism. Dietele umane sunt mai complexe, iar răspunsurile individuale la fibre pot varia foarte mult”, spune Routhenstein.

Totuși, Routhenstein spune că studiile pe șoareci pot oferi un punct de plecare. În timp ce rezultatele sunt promițătoare, sunt necesare studii pe oameni pentru a confirma dacă aceste constatări sunt aplicabile.

Consumul de fibre la micul dejun

Poți consuma la micul dejun un aliment delicios, care îți va oferi aportul de fibre de care ai nevoie.  „Ovăzul este o sursă excelentă de beta-glucan, care nu numai că ajută la reglarea colesterolului, dar ajută și la menținerea nivelului stabil de zahăr din sânge. Completați cu fructe de pădure proaspete, un strop de scorțișoară și o mână de nuci pentru un plus de proteine și grăsimi sănătoase”, sugerează Dr. Mohr.

Copiii nu au nevoie de dietă! Ce alimente trebuie să pui în pachețelul copilului pentru școală

Pâinea cu unt este potrivită pentru copii, mai ales că reîncepe școala. Acum este momentul perfect să reamintim și regulile alimentare pentru cei mici, scrie stirileprotv.ro.

În cazul copiilor avem o altfel de reprezentare a alimentelor, în alimentația de bază. Grăsimile sunt pe primul loc, ca și procent ocupă undeva la 35% din aportul caloric.

Nu trebuie să avem copii cu o alimentație dietetică. Este o regulă de bază sau un mint pe care trebuie să-l desființăm, inclusiv când vine vorba despre produse lactate, untul este cea mai bună grăsime din lapte, are vitamina A și D în mod natural, extrem de bine de folosit, eficientă. Sunt persoane care spun că laptele să fie degresat.

Sub nicio formă! Cele 3,5 procente din lapte sunt benefice pentru cei mici. Și când vorbim despre grăsimi, nu doar lactatele sunt importante, ci grăsimile de origine naturală, cum ar fi peștele. Ar trebui să mâncăm pește de două ori pe săptămână. Carnea de porc ar trebui și la bebelușii mai mici introdusă în diversificarea alimentației înainte de carnea de vită.

Este o carne foarte prietenoasă și face chimie bună cu organismul nostru. Suntem compatibili cu porcul și trebuie să o recunoaștem. Nu este crescut intensiv spre deosebire de pui și nu are acei acizi grași din carnea de vită.

La școală, cel mai comod și mai echilibrat este sandwich-ul. Un sandwich luat de acasă este mai bun decât orice produs ambalat. Fructele sunt desertul perfect echilibrat. Nu trebuie pusă la colț banana.

Este un fruct care este extrem de ușor de transportat și extrem de satisfăcător. Are minerale și are acest amidon care ține de foame copilului spre deosebire de fructoza multă din mere, struguri și prune.

Premieră în țara noastră: un bărbat de 49 de ani, cu ruptură de anevrism intracranian, a fost salvat de medicii moldoveni
Articolul anterior
Salată de țelină cu nuci
Articolul următor