Moldoveanul Ion Lazarenco Tiron a fost desemnat ,,Omul Anului” de către Asociația Mondială a Înotătorilor

Moldoveanul Ion Lazarenco Tiron, unicul sportiv din lume care a înotat 7 cele mai periculoase strâmtori de pe glob din prima încercare, a fost desemnat Omul Anului de către Asociația Mondială a Înotătorilor în Apă Deschisă (WOWSA), cu sediul în SUA.

separator
Ion Lazarenco a fost inclus într-o listă remarcabilă lângă așa nume ca Benoît Lecomte din Franța / SUA, Cameron Bellamy din Africa de Sud, Diego López Dominguez din Spania, Ferry Weertman de Olanda, Igor Lukin din Rusia, John Batchelder din SUA, José Luis Larrosa Chorro din Spania, Kristóf Rasovszky din Ungaria, Lewis Pugh din Marea Britanie / Africa de Sud, Maarten van der Weijden din Olanda, Ned Denison din Irlanda, Rohan More din India, Vladimir Mravec din Slovacia / Australia, și Yaroslav Pronin din Belarus.

Premiile WOWSA onorează bărbații care întruchipează cel mai bine spiritul înotului în apă deschisă, sunt pasionați de aventură și cel mai important promovează fapte bune prin intermediul înotului.

Ion Lazarenco a fost, de asemenea, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace.

sursa: www.diez.md

Vicepreședintele Radei Supreme a Ucrainei va efectua o vizită la Chișinău

Vicepreședintele Radei Supreme a Ucrainei, Olena Kondratiuk, va vizita mâine Republica Moldova, se notează într-un comunicat al Parlamentului.

Vicespeakerul ucrainean va avea o întrevedere cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu. De asemenea, Olena Kondratiuk se va întâlni cu omologul său, vicepreședintele Parlamentului, Doina Gherman. Ulterior, Gherman și Kondratiuk vor susține o conferință de presă.

Agenda vizitei mai include discuții cu ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, cu reprezentanți ai Ministerului de Externe și ai Ministerului Educației și Cercetării, cu conducerea Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, cu femeile de afaceri din comunitatea ucraineană.

Un rus a fost arestat în Germania după ce ar fi ucis doi ucraineni

Poliţia germană a arestat, sâmbătă seară, un cetăţean rus suspectat de uciderea a doi cetăţeni ucraineni într-un mic oraş din sudul Germaniei, relatează dpa, citată de Digi24.RO.

Doi bărbaţi ucraineni au fost înjunghiaţi mortal, sâmbătă seară, la un mall din oraşul Murnau, situat în landul Bavaria (sud-estul Germaniei). La scurt timp, poliţia a arestat un bărbat cu cetăţenie rusă, în vârstă de 57 de ani, pe care îl consideră principalul suspect.

Poliţia a declarat că motivul crimei încă este neclar. „Ne aflăm deocamdată la începutul anchetei”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei Daniel Katz.

Dubla crimă s-a produs în jurul orei locale 17:15 (15:15 GMT) în faţa unei băcănii din Murnau. Iniţial, autorul a reuşit să fugă, dar el a fost prins la scurt timp la domiciliul său, situat nu departe de locul crimei.

Potrivit poliţiei locale, victimele sunt doi bărbaţi ucraineni, cu vârste de 23 de ani şi 36 de ani, care trăiau în districtul Garmisch-Partenkirchen. Suspectul urmează să fie adus duminică în faţa unui judecător, procurorii cerând plasarea sa în arest preventiv.

O tânără din Republica Moldova este noua campioană europeană la box

O tânără sportivă din Republica Moldova a devenit campioană europeană la box. Este vorba despre Daria Cozorez, care a luat aurul la Campionatul European de la Belgrad.

O tânără moldoveancă devenit campioană europeană la boxFoto: Olympic.md

Potrivit Comitetului național olimpic și sportiv din Republica Moldova, Daria Cozorez a devenit campioană europeană la box în categoria de greutate +81 kg.

În finala de la Belgrad, ea a dispus de rusoaica Kristina Tkacheva. Podiumul a fost completat de Reka Hoffmann (Ungaria) și Sara Miljkovic (Serbia).

Astăzi, în finală va concura Alexandru Paraschiv (63,5 kg). El îl va întâlni pe rusul Gabil Mamedov. 

Un alt pugilist moldovean, Vasile Cebotari (71 g) s-a ales cu medalia de bronz.

Mai mulți șoferi au rămas fără permise de conducere chiar de sărbători
Articolul anterior
Catifeaua, must have-ul acestui sezon
Articolul următor