După două săptămâni de filaj și analize operative, ofițerii de urmărire penală au reușit destructurarea unui grup infracțional, care se ocupa cu sustragerea bunurilor din bagajele pasagerilor, la Aeroportul Internațional din Chișinău.
Operațiunea de reținere în flagrant a fost desfășurată pe joi, 3 ianuarie 2019. Doi cetățeni moldoveni cu vârste de 22 și 30 de ani: unul dintre ei era angajat al unei companii care prestează servicii handling de încărcare și descărcare a bagajelor pe aeroport, iar al doilea tânăr avea rolul de ”comerciant” al obiectelor sustrase.
În urma măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, polițiștii de frontieră au constatat că cei doi acționau doar la cursele care aveau ca destinație or. Istanbul și din bagajele pasagerilor sustrăgeau doar obiecte mărunte însă costisitoare, precum ar fi: telefoane mobile, gadgeturi, ceasuri și altele.
Totodată, polițiștii de frontieră au stabilit identitatea mai multor persoane cărora le-au fost vândute bunurile furate, cât și ridicate toate obiectele ca mijloace de probă. Bănuiții a fost reţinuți pe un termen de 72 de ore şi sunt cercetați penal pentru furt. Conform legislaţiei în vigoare, aceștia riscă o amendă de la 32.500 de lei la 67.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.
Accident la Edineț: O mașină s-a răsturnat din cauza poleiului
Zăpada căzută în mod neașteptat în dimineața zilei de marți, 9 aprilie, a provocat dificultăți în trafic pe mai multe trasee din nordul Republicii Moldova. În apropiere de satul Gordinești, raionul Edineț, un șofer care nu și-a adaptat viteza la condițiile de drum a pierdut controlul asupra volanului, a derapat și s-a răsturnat în afara carosabilului.
Din fericire, potrivit primelor informații, accidentul nu s-a soldat cu victime, însă automobilul a fost grav avariat, scrie nordnews.md.
Imaginile video cu mașina răsturnată au fost surprinse de un martor aflat întâmplător în zonă.
Traseul M-5, în preajma orașului Cupcini: Transportul este stopat până la intervenția autorităților
Din cauza ghețușului format pe partea carosabilă, transportul este stopat până la intervenția autorităților, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.
Polițiștii continuă să monitorizeze traficul și să intervină pentru a preveni blocajele și a asigura siguranța participanților la trafic.
Accesul în birourile de serviciu ale judecătorilor, strict interzis
Accesul părților și al participanților la procesul de judecată în birourile de serviciu ale judecătorilor este strict interzis. Excepție sunt sălile de judecată și de audiență. Prevederile în acest sens se conțin într-un regulament aprobat de către Consiliul Superior al Magistraturii, transmite IPN.
Potrivit regulamentului, accesul reprezentanților mass-media în ședințele de judecată se va asigura printr-o înregistrare prealabilă la specialistul responsabil de relațiile cu publicul. Cererea se depune recomandabil cu 24 de ore înaintea vizitei, urmând să fie indicate cauzele, în care se solicită efectuarea înregistrărilor, cu anexarea actului de acreditare. Lista jurnaliștilor care s-au înregistrat pentru a participa în ședința de judecată se comunică președintelui ședinței de judecată până la începerea ședinței de judecată.
Accesul altor persoane, care nu sunt participanți la proces, dar care doresc să asiste la ședințele judiciare publice este permis de președintele ședinței, persoanele vizate urmând să solicite permisiunea printr-o cerere scrisă cu cel puțin 30 de minute înainte de deschiderea ședinței de judecată. Instanța va putea acorda permisiunea doar unui număr limitat de solicitanți, ținându-se cont de spațiul disponibil în sala de ședințe și ordinea formulării cererilor.
Totodată, accesul publicului în sala de ședințe și în sediul instanței judecătorești poate fi interzis de președintele sau vicepreședinții instanței și, respectiv, de președintele ședinței. Motivele luării acestei decizii se comunică întotdeauna în mod public.
„Din anumite motive de siguranță, când există un pericol real al perturbării ordinii publice în interiorul instanței judecătorești, personalul de pază va limita accesul în sediul instanței și în regim de urgență va acorda ajutorul necesar organelor competente, cu informarea imediată a administrației instanței judecătorești”, se arată în regulament.
În contextul examinării regulamentului, membra CSM, Livia Mitrofan, a declarat că aceste prevederi sunt necesare din motive de securitate a judecătorilor, a instanțelor, dar și pentru a asigura ordinea în instanță și buna desfășurare a ședințelor, atunci când sunt mulți doritori de a participa, fapt ce poate perturba modul de examinare a cauzelor. De asemenea, președintele instanței va putea asigura petrecerea ședinței într-o sală mai mare, cu participarea jurnaliștilor și a altor persoane.