O fetiţă de 6 ani şi-a salvat surioara de 2 ani, după ce maşina condusă de mama lor a căzut în râu

O fetiţă de 6 ani şi-a salvat surioara de 2 ani, după ce maşina condusă de mama lor a căzut în râu. Sophia a fost premiată pentru curajul ei. În accident mama fetiţei şi-a zdrobit încheietura şi s-a temut pentru copii ei. Fiica cea mare a fost însă o mică eroină.

separator
Sophia Le Blanc, o fetiță de 6 ani din Canada, a primit un premiu pentru curajul ei. Mașina condusă de mama ei a lovit un parapet, a zburat prin aer și a plonjat într-un râu aproape înghețat, scrie dailymail.co.uk, citat de Libertatea.

Mama, Candice Hicks, o femeie în vârstă de 28 de ani, și-a zdrobit încheietura mâinii în accident și n-a mai putut face nimic. Atunci, Sophia Le Blanc a reușit să-și dezlege centura de siguranță. Ea i-a dezlegat și centura surorii ei, Elise, în vârstă de 2 ani, salvând-o de la un înec sigur, deoarece mașina se umplea de apă văzând cu ochii.

Apoi, Sophia Le Blanc a ieșit pe malul râului și a cerut ajutor. O mașină a oprit și șoferul a ajutat-o și pe mamă să iasă din apă, împreună cu al treilea copil, băiatul pe nume Ethan, în vârstă de 4 ani, care s-a lovit la cap și a rămas inconștient.

După accident, Sophia nu s-a speriat, n-a stat să plângă, ci a făcut totul pentru salvarea fraților și mamei ei. „Mama conducea când mașina a luat-o razna și am ajuns în apele râului. Mama mi-a spus să urc pe stânci până pe malul lacului și să fac semne primei mașini pe care o văd ca să oprească și să ne ajute. N-am voie să vorbesc cu străinii, dar mama mi-a zis că, de data aceasta, e ok să vorbesc cu primul șofer care va opri. Am avut noroc că un șofer a oprit și a venit să ne ajute.”, a declarat micuța Sophia.

„Am crezut că o să murim. Am zis în gândul meu că nu voi fi capabilă să scot copiii pe mal și că vom muri. Fetița de doi ani plângea și eu aveam mâna zdrobită și nu puteam face nimic. Din fericire, Sophia a reușit să-i dezlege centura de siguranță și s-o scoată din mașină. Mulțumesc Domnului că Sophia a reușit să oprească o mașină. Nu știu ce m-aș fi făcut dacă eram doar eu singură, cu copiii mici. Nu știu ce m-aș fi făcut dacă nu era cu noi.”, a spus Candice.

Șoferul care a oprit a reușit să îi scoată din apă pe Candice și pe fiul ei. A fost chemată salvarea care i-a transportat imediat pe toți la un spital din apropiere. Din fericire, copiii s-au ales doar cu câteva zgârieturi. Singura care a avut nevoie de o operație a fost mama lor, care a avut nevoie de o tijă metalică la încheietura zdrobită. „Sunt foarte mândră de premiul primit. Mama a spus că o să-l agațe pe un perete în camera mea.”, a mai spus Sophia Le Blanc.

Foto! Cum a arătat centrul Capitalei în Noaptea de Înviere

La slujba de Înviere din centrul municipiului Chișinău s-au adunat sute de oameni. Scuarul Mitropoliei Chișinăului si a întregii Moldove a devenit neîncăpător pentru enoriașii care au asistat la serviciul divin cu coșurile pline de bunătăți și purtând Focul Haric.

Cetățenii Republicii Moldova au trăit cu bucurie Învierea Domnului, s-au rugat pentru pace, sănătate și bunăstare. Iată, mai jos, care a fost atmosfera în centrul capitalei!

Foto: Primăria Municipiului Chișinău

Canada va acorda Republicii Moldova un sprijin financiar pentru dezvoltarea sectorului energetic și judiciar

Canada va acorda Republicii Moldova un sprijin financiar pentru dezvoltarea sectorului energetic și judiciar, dar și pentru sprijinirea societății civile. Un anunț în acest sens a fost făcut de ambasadorul Canadei în Moldova cu sediul la București, Gavin Buchan, în cadrul unui interviu. Potrivit acestuia, negocierile privind acordarea unui împrumut major acordat Executivului de la Chișinău sunt în proces.

„Introducem o serie de domenii în care vom sprijini Moldova. Avem un mic proiect de sprijin pentru societatea civilă, avem sprijin pentru sistemul judiciar, vom introduce un anumit sprijin în sectorul energetic și suntem în proces de negociere a unui împrumut major, pentru sprijin financiar acordat Guvernului. Moldova este o țară mică, dar este o țară care a făcut absolut tot ce trebuie să facă pentru a câștiga invitația de aderare la Uniunea Europeană, pe care a primit-o anul trecut”, a spus oficialul, transmite moldova1.md. 

Ambasadorul Canadei la Chișinău a spus că Republica Moldova face toate reformele corecte și este pe cale să devină o democrație europeană.

„Ei introduc tot felul de măsuri corecte și merită în mod absolut sprijinul nostru în fața eforturilor consistente ale Rusiei de a-i destabiliza. Deci, da, ca și în cazul Ucrainei, Canada și România sunt foarte aliniate în privința importanței susținerii Republicii Moldova. Și una dintre marile bucurii ale misiunii mele aici este că ajung să lucrez la lucruri concrete de genul acesta, în colaborare cu partenerii mei români, a relatat oficialul.

Referindu-se la combaterea fenomenului dezinformării din țara noastră, Buchan a precizat că autoritățile trebuie să se asigure că încurajează gândirea critică și să-i facă pe oameni să înțeleagă care sunt sursele de știri credibile și care nu.

„Trebuie să avem mesaje puternice și proactive, trebuie să preîntâmpinăm asta. Trebuie să faci ceea ce ei numesc pre-demontare, să ne asigurăm că oamenii au informațiile corecte în prealabil, astfel încât să știe când aud ceva care este dezinformare. Și într-adevăr, trebuie să încurajăm gândirea critică. Trebuie să-i facem pe oameni să înțeleagă ce este o sursă de știri credibilă și ce nu este o sursă de știri credibilă. Trebuie să-i facem pe oameni să aibă obiceiul să trateze toate postările de pe rețelele de socializare ca și cum ar fi 1 aprilie. Nu ar trebui să existe doar o zi pe an când ne uităm critic la fluxurile noastre de socializare. Ar trebui să fie 365”, a concluzionat Gavin Buchan.

Maia Sandu va efectua o vizită în Norvegia săptămâna viitoare

Președintele Maia Sandu va efectua o vizită de stat în Norvegia, în perioada 6-7 mai. Din delegația condusă de șeful statului va face parte și ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi. Aceasta este prima vizită de stat a unui președinte al Republicii Moldova în această țară.

Pe 17 aprilie, Republica Moldova a fost vizitată de ministrul norvegian de Externe, Espen Barth Eide. Într-un interviu pentru Moldova 1, diplomatul a declarat că Norvegia își va deschide în scurt timp o misiune diplomatică în Republica Moldova, transmite moldova1.md.

De menționat că Norvegia este una dintre cele șase țări, unde moldovenii ar putea vota prin corespondență în cadrul alegerilor prezidențiale și referendumului constituțional din 20 octombrie.

Detalii șocante despre părinții lui Vladimir Putin au ieșit la iveală. Cum s-au cunoscut?
Articolul anterior
Șase copii crescuți doar de către tatăl lor au primit cadouri din partea angajaților INP
Articolul următor