AVI, adolescenta cool de peste Prut și-a lansat a doua piesă proprie!

Alessia Vlad, cu numele de scenă AVI, și-a lansat a doua piesă proprie și îi invită pe adolescenți să fie rebeli. Tânăra cu un viitor promițător în muzică se simte atașată de artiștii cu origini basarabene și îi admiră pentru mesajele pe care le transmit și individualitate. Învățătoarea sa de canto, Anisoara Balmus, e de la Chișinău, și cel care-i compune muzica și aranjamentul este nimeni altul decât Vanotek.

separator

I s-a întâmplat chiar să-și întrebe părinții dacă „chiar s-a născut la București”. Alessia Vlad cântă inclusiv pentru tinerii din Republica Moldova și vrea să fie auzită. De această dată cu “Rebels”, o nouă piesă însoțită de videoclip, al doilea din cariera sa.

Alessia cântă despre și pentru rebeli, și, bineînțeles, despre distracție într-o perioadă în care este cel mai potrivit să te bucuri de viață. “Rebels” este a doua piesă interpretată de artista de 11 ani. Piesa are un mesaj simplu, care se dorește a fi transmis: orice generație nouă are puterea de a schimba lumea, de a face reguli noi spărgându-le pe cele vechi într-un mod original și netradițional pe un ritm mai alert și printr-o libertate de viață care poate aduce mai multă fericire în viața de zi cu zi.

AVI impresionează cu un timbru vocal deosebit și un videoclip superb din punct de vedere coregrafic – dinamism, veselie, prospețime pentru a înfățișa exact sentimentele și stările care marchează această perioadă a vieții.

„Rebels este o melodie veselă, ca și noi, dedicată rebelilor. M-am simțit grozav la filmări alături de întreaga echipă și sper ca munca noastră să fie bine primită. Am oameni cool în jurul meu, care mă susțin și alături de care am norocul să cresc foarte mult. Înainte de orice, muzica mea este bucurie, iar mesajele sunt pentru noi, pentru cei de vârsta noastră. Mi-aș dori să zâmbim cât mai mult și să nu uităm că, deși suntem mici, tineri, avem și noi de muncit și că munca ne face să ne îndeplinim visurile. Vreau să le mulțumesc părinților mei pentru că mă susțin necondiționat și că sunt alături de mine în drumul meu în lumea muzicii”, declară AVI.

Piesa, precum și videoclipul dedicat au reunit o echipă profesionistă, care a susținut munca și seriozitatea, muzica și aranjamentul fiind semnate de Vanotek și Michael Tiri.

,,E o piesă la care am lucrat cu mult drag și are un vibe fresh! Vocea se îmbină bine cu orchestrația și creează atmosfera de vară pe care o așteptâm cu toții”, susține Vanotek, celebrul producător și DJ român originar din Republica Moldova.

Primii pași pe scenă Alessia i-a făcut la vârsta de 7 ani, când a început să urmeze cursurile Atelierului de voce și Muzică by Loredana Groza și Lucia Ciubotaru. A participat la mai multe emisiuni TV și concerte ale Loredanei Groza, alături de alți colegi de la același Atelier, iar la 10 ani a simțit că trebuie să aibă propriile piese și, astfel, pe 1 iunie 2018 a lansat prima melodie Sunday by AVI.

Urmăriți-o pe AVI, pe pagina sa oficială de Facebook, pe canalul de Youtube, sau pe Instagram, și cunoașteți-i talentul!

Ministra pentru Integrare Europeană Cristina Gherasimov a avut o întrevedere cu Igli Hasani, Ministru pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Albania

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană Cristina Gherasimov s-a aflat ieri, 27 aprilie, la Tirana, unde a avut o întrevedere productivă cu Igli Hasani, Ministru pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Albania.

Cristina Gherasimov, la Tirana: Avem aceleași aspirații europeneFoto: Gov.md

Aceasta este cea de-a doua țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, pe care oficiala de la Chișinău o vizitează în aceste zile, pentru a consolida dialogul politic bilateral și a cunoaște mai îndeaproape experiența de integrare europeană a statelor din Balcanii de Vest.

„Am discutat cu omologul meu despre drumul Albaniei spre Uniunea Europeană, despre agenda europeană a țărilor noastre și am menționat importanța schimbului de bune practici cu instituțiile din Republica Moldova. Aceasta ne-ar ajuta să fim mai rapizi și mai eficienți în procesele de adoptare a standardelor europene și a aquis-ului comunitar. Suntem, totodată, interesați în experiența acumulată de Albania, în sectoarele-cheie, pe durata celor doi ani ai negocierilor de aderare”, a menționat Cristina Gherasimov după întrevederea cu oficialul albanez.

De asemenea, ea i-a mulțumit ministrului Igli Hasani pentru discuție și și-a exprimat deschiderea pentru o colaborare constantă în domeniul aderării la UE între țările noastre. „Avem aceleași aspirații europene, iar o bună cooperare la nivel instituțional ar putea genera și inițiative din partea societății civile, a mediului academic sau de afaceri, care să contribuie la realizarea obiectivului strategic de integrare europeană”, a spus, la Tirana, viceprim-ministra Cristina Gherasimov.

Foto: Gov.md

Școala de Muzică ,,Maria Bieșu” din Chișinău a împlinit 50 de ani de la fondare

Primăria municipiului Chișinău informează că Școala de Muzică „Maria Bieșu” din Capitală a împlinit 50 de ani de la fondare. Cu această ocazie a fost organizat un concert jubiliar cu genericul: „50 de ani suntem Muzică Și Muzică dăruim”.

Școala de Muzică Maria Bieșu a împlinit 50 de ani de la fondareFoto: Primăria Chișinău

Evenimentul a fost organizat ieri, 27 aprilie, la Sala cu Orgă de către Primăria Chișinău și Școala de Muzică „Maria Bieșu”.

Acesta a fost dedicat activității prodigioase pe parcursul a 50 de ani, desfășurate în domeniul învățământului artistic extrașcolar și contribuția substanțială în educarea tinerei generații, în spiritul valorilor culturale naționale.

Protagoniștii concertului au fost:

– Corul Școlii, dirijor Tatiana Fanian, maestru de concert Elizaveta Bondari;

– Ansamblul de chitariști, profesor Nicolae Ceaus;

– Orchestra de acordeoniști CONSONANS, conducător Tatiana Cantemirova;

– Ansamblul de violoniști DIVERTISMENT, conducător Elena Soțchii, maestru de concert Sergiu Soțchii;

– Soliști: Igor Podgoreanu – Artist Emerit, Valentin Tuhari – Om Emerit, Tatian Gavriliță, Mihai Duminică și Elevii Școlii de Muzică „Maria Bieșu”;

– Invitat special: Vladimir Dragoș – Artist al Poporului, maestru de Concert Nichita Popov.

Școala de Muzică pentru copii nr. 3 a apărut în anul 1974, cu un contingent de 60 de elevi. La 25 octombrie 2012, Primăria Chișinău a conferit instituției, numele unei legende a muzicii academice, Primadona Operei Naționale, Maria Bieșu. 

În prezent, peste 400 de elevi studiază la Școala de Muzică „M. Bieșu”, instruiți de o echipă de 52 de profesori dedicați. Elevii sunt instruiți în cadrul secției pian de bază, instrumente cu coarde, instrumente populare, instrumente aerofone și de percuție și secția canto. 

În instituție activează cu succes orchestra de acordeoniști „Consonans”, ansamblul de violoniști „Divertisment”, ansamblul de chitariști „Picado”, corul claselor minore și superioare.

Prin toate activitățile sale, Şcoala de Muzică „Maria Bieșu”, contribuie plenar la educația artistică a tinerilor, având un impact pozitiv asupra personalităţii fiecărui elev.

În palmaresul școlii aceștia aduc diplome și medalii, participând la diverse festivaluri, concursuri municipale, naționale și internaționale.

Un vlogger din România, impresionat după prima sa vizită în Chișinău. Tânărul dezvăluie câteva lucruri care i-au plăcut în țara noastră

Marius Marina, un blogger român, a povestit pe canalele sale de socializare cum i s-a părut prima sa vizită în municipiul Chișinău. Tânărul a rămas impresionat, acesta spune că Chișinăul este mult mai curat decât capitala României. Marius a dezvăluit câteva lucruri care i-au plăcut în Republica Moldova. ,,Primul lucru și cel mai important – oamenii, al doilea lucru – faptul că țigările nu sunt expuse la vânzare, sunt ascunse, nu se fac reclame, dacă te-ai lăsat și ai tentație, nu le vezi, nu-ți face poftă. Pe terase nu se fumează, doar în locuri special amenajate. Faptul că nu sunt săli de jocuri decât foarte rare și acestea fără să se facă reclamă excesivă. După ora 22 nu se mai vinde alcool în unitățile de comerț. Curățenia pe străzi mi-a plăcut foarte mult, nu vezi chiștoace pe străzi, însă poți să vezi personalul de la spații verzi măturând constant”.

Mâncarea în Republica Moldova este excepțională. M-au dat pe spate vinăriile, încercați să căutați locuri speciale, cu mâncare bună, vinuri deosebite și atmosferă extraordinară. Cu siguranță, mai sunt lucruri ce mi-au plăcut în Republica Moldova”.

Bloggerul român a spus că în municipiul Chișinău sunt multe locuri de parcare gratuite, însă sunt slabe șanse ca acestea să fie libere.

„Am parcat mașina în parcul din fața Guvernului R. Moldova și ghiciți cât am plătit parcarea: zero lei. Asta poate fi o chestie utilă și plăcută, dar destul de nasoală pentru că nu găsești locuri de parcare goale din cauză că sunt fără plată și atunci toată lumea își lasă mașina poate pe toată ziua și așa mai departe. Am mai observat că sunt o grămadă de parcări cu plată, care sunt închise și cu barieră, dar care sunt foarte scumpe și chiar dacă locurile publice sunt gratis, cele cu plată sunt destul de scumpe”, a spus bloggerul.

Marius Marina a subliniat că orașul Chișinău este la fel de curat ca și orașul Oradea, însă dacă l-ar compara cu Bucureștiul, Chișinăul este mult mai curat decât capitala României.

„Încă un mare bravo pentru R. Moldova este că în magazine, stații PECO și așa mai departe, țigările nu sunt afișate la vedere, dar trebuie să ceri. Ele nu sunt afișate încât să fii tentat și e un sistem destul de bun pe care l-am mai văzut și în Danemarca și mi se pare foarte bun, deși sunt fumător”, a mai spus bloggerul, conform www.stiri.md.

Totuși, Marius Marina a enumerat și câteva aspecte negative ale orașului Chișinău. El s-a arătat nemulțumit că sunt foarte puține coșuri de gunoi pe străzile Capitalei și uneori a fost nevoit să meargă și sute de metri pentru a arunca gunoiul. De asemenea, bloggerul a spus că o altă problemă cu care se confruntă orașul Chișinău este starea proastă a drumurilor.

Poze emoționante! Meghan și Harry se pregătesc pentru sosirea bebelușului. Un proiect foto inedit
Articolul anterior
La Chișinău începe Festivalul Internațional de Muzică ,,Mărțișor 2019”
Articolul următor