S-a dat start admiterii la singura școală din Moldova cu instruire Cambridge: Cum poţi deveni elev al şcolii Heritage

În mod tradiţional, la începutul lunii aprilie Şcoala Internaţională Heritage îşi deschide larg uşile pentru părinţii şi elevii care sunt în căutarea unor opţiuni mai bune în domeniul educaţiei internaţionale. Biroul de admitere a anunţat disponibilitatea unui număr limitat de locuri pentru anul de studii 2019-2020 la singura şcoală din Moldova care oferă calificări/certificate Cambridge, recunoscute în întreaga lume.

separator

Biroul de admitere
Biroul de admitere Heritage recepţionează dosarele candidaţilor pentru clasele 1-8, la adresa Bd. Dacia 45A, Chişinău. Biroul de admitere va funcţiona conform programului obişnuit de muncă (9:00 – 17:00) şi va accepta solicitări inclusiv în perioada vacanţei de Paşte a elevilor.
Părinţii interesaţi sunt invitaţi să se înscrie pentru un tur de prezentare, apelând la numărul 062022210 sau prin email la info@heritage.md. Un dosar de start este oferit tuturor părinţilor care intenţionează să urmeze admiterea la Şcoala Internaţională Heritage. Acesta include toate documentele necesare, precum şi informaţii privind politicile şi practicile şcolii. Informaţii suplimentare: www.heritage.md/ro/admitere.

Evaluarea cunoştinţelor de limbă engleză
Toţi candidaţii (clasele 1-8) vor fi evaluaţi pentru a stabili nivelul lor de înţelegere şi utilizare a limbii engleze, în cazul în care aceasta nu este limba lor maternă. Heritage aplică recunoscutul model de instruire şi evaluare WIDA, prin care sunt apreciate abilităţile specifice de ascultare, citire, scriere şi vorbire. Elevii care nu au studiat engleza anterior vor fi acceptaţi pentru testul de plasare şi vor beneficia de susţinere prin programul intensiv de engleză, până când vor atinge nivelul necesar curriculumului Heritage.

Testul de plasare
Pentru a studia la Heritage, elevii care urmează a fi admişi clasele 2-8 vor susţine un test academic de plasare (elevii care merg în clasa întâi sunt scutiţi). Testul este gratuit şi cuprinde două probe – de cunoaştere a limbii (rusă sau română) şi de matematică. Baremul minim pentru admitere este de 70% la fiecare test; candidaţilor care nu întrunesc minimul academic le poate fi refuzată admiterea.

Ce studiază elevii Heritage?
Şcoala Internaţională Heritage este singura din ţară aprobată în calitate de Şcoală Cambridge de către Cambridge Assessment International Education (Cambridge International) şi în prezent oferă învăţământ primar şi secundar inferior conform programului Cambridge.
Curriculumul Şcolii Internaţionale Heritage reprezintă o abordare vizionară a procesului de studii, cu două opţiuni:

  1. Parcursul bilingv (dedicat în special, dar nu exclusiv, elevilor din ţară), care combină curriculumul naţional cu International Primary Curriculum (în clasele primare) şi curriculumul Cambridge International.
  2. Parcursul Cambridge (dedicat în special, dar nu exclusiv, elevilor originari din străinătate), care combină curriculumul Cambridge International şi International Primary Curriculum (în clasele primare).

Astfel, la absolvire, elevii vor obţine atât diploma naţională de Bacalaureat, cât şi calificările internaţionale Cambridge, solicitate de universităţile de top ale lumii.

În afară de programul academic, activităţile extracurriculare ocupă un loc important în procesul educaţional la Heritage, oferind elevilor numeroase beneficii şi ajutându-i să-şi dezvolte abilităţile academice, artistice, sportive, sociale şi personale. Cluburile pentru toate nivelurile se desfăşoară în a doua parte a zilei, majoritatea fiind gratuite. Elevii pot frecventa: cluburi de limbi străine, clubul cinefililor, clubul voluntarilor; educaţie STEM, robotică; volei, baschet, fotbal, înot şi alte sporturi; artă dramatică, balet, muzică şi formaţie şcolară, dans modern, percuţie, interpretare vocală şi multe altele.

Azilul de Animale din Capitală, deschis pentru vizitatori

Î. M. ,,Supravegherea și Protecția Animalelor” anunță că începând cu data de 16 mai 2024, Azilul Municipal de Animale situat pe str. Uzinelor 205/6, mun. Chișinău, primește vizitatori de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 16.00.

În perioada primăvară-toamnă, sâmbăta, în intervalul orar 09.00 – 16.00, se desfășoară târguri de adopții, în cadrul cărora vizitatorii au ocazia să interacționeze cu patrupezii noștri și să își aleagă favoritul cu care va merge acasă.

Avem câini sociabili, frumoși, de toate culorile, taliile și care sunt deparazitați, vaccinați, microcipați, sterilizați și abia așteaptă să își găsească familiile de care au atâta nevoie.

Totodată, vă informăm că persoanele care urmează să viziteze Azilul Municipal de Animale, vor completa o Declarație pe propria răspundere conform formularului atașat și au obligația de a respecta condițiile stipulate în Ordinul nr.4-a din 16 mai 2024, emis de către administratorul interimar al Î. M. ,,Supravegherea și Protecția Animalelor”.

Primăria Chișinău a fost premiată la Reuniunea Anuală 2024 a BERD

Primăria Municipiului Chișinău a fost premiată la Reuniunea Anuală 2024 a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și la Forumul de Business, evenimente care s-au desfășurat la Erevan, Armenia.

Primăria Chișinău a câștigat premiul mare pentru cea mai bună componentă digitală din cadrul Proiectului „Reabilitarea râului Bîc și protecție împotriva inundațiilor”.

Tot astăzi, Primăria Capitalei a fost premiată și cu o medalie de argint, la categoria reziliență climaterică, în cadrul competiției proiectelor BERD.

„Este o onoare pentru noi, iar aceste premii sunt adjudecate pentru prima dată de către Chișinău.

Mulțumesc întregii echipe care depune eforturi în realizarea proiectelor cu implicarea și suportul partenerilor de dezvoltare”, a menționat Primarul General, Ion Ceban, care a se află într-o vizită de lucru în Erevan, Armenia.

Republica Moldova și Italia au semnat un Memorandum în domeniul agriculturii

La Roma, a fost semnat un Memorandum de Înțelegere între Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a Republicii Moldova și Ministerul Agriculturii, Suveranității Alimentare și Silviculturii al Republicii Italiene, de către miniștrii Vladimir Bolea și Francesco Lollobrigida.

Memorandumul are ca obiectiv principal promovarea cooperării economice, sociale și tehnologice între Republica Moldova și Italia în sectorul agricol și dezvoltarea rurală. Documentul prevede schimbul de cunoștințe și experiență în diverse aspecte ale agriculturii, inclusiv diversificarea produselor, digitalizarea și inovația, bunăstarea animalelor, sustenabilitatea mediului și gestionarea riscurilor.

Un element esențial al documentului este armonizarea legislației și politicilor agricole cu cele ale Uniunii Europene. Totodată, se urmărește dezvoltarea programelor comune de cercetare agricolă, schimbul de experiență în crearea și funcționarea cooperativelor agricole, precum și elaborarea unor programe comune de studii superioare în domeniul agrar.

Colaborarea dintre țările noastre va include și îmbunătățirea infrastructurii și serviciilor agricole prin organizarea vizitelor de studiu, programelor de formare pentru funcționari și participarea la seminarii, ateliere și conferințe.

Memorandumul de Înțelegere rămâne valabil pentru o perioadă de zece ani, consolidând astfel angajamentul reciproc pentru dezvoltarea unui sector agricol modern și sustenabil.

La ce preț se vor vinde strugurii și merele la Târgul de duminică din Parcul Catedralei?
Articolul anterior
Gestul lui Keanu Reeves, aflat într-un avion care trebuia să aterizeze de urgență. Cum i-a ajutat pe pasageri
Articolul următor