Mai mulți moldoveni poartă același nume și prenume: Radu Radu, Anton Anton etc.

Câți moldoveni poartă în acte același nume și prenume? În prezent, în Republica Moldova, numărul acestora ar ajunge la 196.

separator

Primii în listă sunt David și Maxim, fiind înregistrați 13 oameni care poartă numele de Maxim Maxim și 13 – David David. Prin urmare, topul ar include următoarele nume și prenume:

Maxim Maxim – 13 persoane;
David David -13 persoane;
Radu Radu – 9 persoane;
Andrei Andrei – 8 persoane;
Bogdan Bogdan – 6 persoane;
Alexei Alexei – 5 persoane;
Cristian Cristian – 5 persoane;
Constantin Constantin – 4 persoane;
Alexandru Alexandru – 4 persoane;
Damian Damian – 3 persoane;
Serghei Serghei – 3 persoane;
Mihai Mihai – 3 persoane;
Pavel Pavel – 2 persoane;
Anton Anton – 2 persoane;
Doina Doina – 2 persoane;

Pe lângă aceștia, topul mai este suplinit de alți câțiva oameni care poartă același nume, doar că puțin modificat:

Maria Marian – 84 persoane;
Mihai Mihail – 27 persoane;
Marina Marian – 11 persoane;

Vezi toată lista pe diez.md

Moldova și-a făcut un nou prieten la Bruxelles: Maia Sandu s-a întâlnit cu António Costa, noul Președinte al Consiliului European

În cadrul vizitei de lucru la Bruxelles, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu António Costa, care a preluat funcția de Președinte al Consiliului European din data de 1 Decembrie, informează unica.md.

”Moldova și-a făcut un nou prieten la Bruxelles – António Costa, care, de la 1 decembrie, a preluat funcția de Președinte al Consiliului European. Președintele Costa sprijină, din toată inima, drumul european al Moldovei. Pentru perioada imediat următoare, am convenit să începem cât mai repede implementarea programului de creștere economică, susținut de UE, să finalizăm în 2025 negocierile pentru aderarea la Zona unică de plăți, pentru ca moldovenii să nu mai plătească taxe pentru tranzacțiile cu băncile din UE și să eliminăm, în totalitate, taxele de roaming.

António Costa, care anterior a fost Prim-ministru al Portugaliei, a lăudat comunitatea muncitoare de moldoveni de acolo, care contribuie semnificativ la economia țării sale. Împreună cu António Costa și Uniunea Europeană, suntem pe drumul cel bun, iar Moldova va continua să progreseze și să construiască un viitor mai bun pentru toți cetățenii săi.”

Un șofer a ajuns cu Mercedes-ul direct într-un chioșc cu bere

Un incident cu implicarea unui automobil s-a produs la piața Docuceaev din cartierul Telecentru al capitalei. Șoferul unui Mercedes se pare că a pierdut controlul asupra volanului și a ajuns cu mașina într-un chioșc cu bere, scrie unimedia.info.

colaj foto: www.unimedia.info

Cazul a avut loc ieri, iar martorii oculari au postat imagini video de la fața locului pe rețele.

Medicul care a păcălit bătrâni dintr-un azil din Comrat cum să voteze la prezidențiale și referendum, trimis pe banca acuzaților

Procuratura UTA a Găgăuziei a trimis în judecată cauza penală de învinuire a medicului care la alegerile prezidențiale și referendumul din 20 octombrie 2024 a contribuit activ la falsificarea buletinelor de vot, prin aplicarea ștampilei și votarea în locul altor persoane, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În cadrul urmării penale, oamenii legii au constatat că în timp ce alegătorii era alături, medicul chiar dacă nu avea dreptul, pretinzând că-și ajuta pacienții, lua ștampila de la aceștia și personal o aplica în locul alegătorilor – pentru un anumit candidat la funcția de președinte de țară și pentru o opțiune anume la referendum fapte observate în imaginile video făcute publice de Asociația „Promo-LEX”. În cadrul urmăririi penale, procurorii au solicitat suspendarea din funcție a medicului, însă Judecătoria Comrat a respins demersul.

La terminarea urmăririi penale, procurorii i-au prezentat medicului din „Azilul pentru bătrâni Comrat” învinuirea pentru votarea în locul altor persoane fără a avea acest drept. Potrivit Codului penal, infracțiunea comisă se pedepsește cu amendă în mărime de la 32.500 la 52.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 160 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.

Educatoarele unei grădinițe din capitală și-au dat demisia, după ce au fost acuzate că băteau copiii
Articolul anterior
În ce oraș din Europa poți vedea o astfel de imagine?
Articolul următor