O tânără din SUA își caută mama biologică din Moldova, care a abandonat-o sub un gard îndată după naștere

Cristina are 26 de ani, este căsătorită. E și ea mamă, a doi copii. Dar gândul că a fost adoptată nu o lasă, nu e supărată, dar vrea să își cunoască mama biologică care a părăsit-o chiar în ziua în care a fost născută și a lansat un mesaj de căutare pe facebook.

separator
“Poate am frați sau surori. Poate ei m-au căutat. Dragă mama, dacă vezi acest reportaj și ai vrea să mă vezi. Nu sunt supărată”, spune tânăra. Cristina a aflat abia acum 3 luni că a fost înfiată. De la 15 ani, s-a mutat cu familia adoptivă în Statele Unite. Acolo s-a căsătorit și a adus pe lume doi copii.

În toamna anului 1992, Cristina a fost găsită sub un gard din comuna Sângera, municipiul Chișinău, pe adresa Florilor, 6a. După ce localnicii au dat de ea, copila a fost dusă la spital, iar de acolo – la Casa de Copii de la Botanica. Astăzi, aici, pe bulevardul Traian, se află sediul Direcției de Învățământ din sectorul Botanica. Cristina a petrecut în orfelinat câteva luni, iar apoi a fost adoptată chiar de o angajată a instituției.

Pe stradă Florilor 6a, unde a fost găsită Cristina acum 26 de ani, trăiește o familie, dar care s-a mutat acolo acum câțiva ani și nu știe nimic despre povestea ei. În schimb, cei care locuiesc aici de mult timp spun că își amintesc de un asemenea caz. ,,S-a auzit de acest copil. A fost născut de o fetiță minoră, iar sora ei trăia aici, în Sângera. A venit aici. Era însărcinată și a născut. “

Pentru că era minoră, tânăra a plecat pentru câteva luni din satul ei și a venit în vizită în Sângera, la sora ei mai mare, că să nască, spun oamenii. Aici, s-a înțeles cu o femeie, care nu putea avea copii, să îi dea bebelușul ei.

Nu se știe dacă acest caz are vreo legătură cu povestea Cristinei. Cert este că femeia, care a vrut să infieze bebelușul despre care vorbesc localnicii, trăia pe Florilor 6a, acolo unde Cristina a fost găsită.

Cristina Își caută părințîi și îi roagă pe cei care știu ceva despre ei, să o ajute.

Urmărește întregul reportaj realizat de echipa Pro TV Chișinău AICI!

Ziua Ușilor Deschise la USMF „Nicolae Testemiţanu”

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova Vă invită la Ziua Uşilor Deschise. 

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 18 mai 2024, în curtea Blocului didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165), începând cu ora 9:00.

Programul zilei include diverse activități, precum: workshopuri interactive, masterclassuri, expoziții, sesiuni foto. La ora 11:00 va avea loc întâlnirea cu echipa administrativă a Universității, inclusiv cu rectorul Emil Ceban, prorectorii, decanii și prodecanii facultăților de Medicină, Farmacie și Stomatologie, şi reprezentanți ai Comisiei de admitere, care vor răspunde la toate întrebările cu privire la procesul de înmatriculare în anul 2024-2025.

De asemenea, oaspeții vor putea vizita cele mai atractive destinații universitare: Blocul didactic central și al Facultății de Medicină nr. 1, Facultatea de Stomatologie și Centrul Stomatologic Universitar, Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală, Centrul Universitar de Reabilitare Medicală, Clinică Universitară de Asistență Medicală Primară, Blocul didactic nr. 2 a Facultății de Farmacie, Centrul Farmaceutic Universitar „Vasile Procopișin” și Farmacia Universitară, Blocul didactic nr. 1 „Leonid Cobâleanschi”, Centrul de Evaluare Academică, Complexul Sociocultural Universitar, Biblioteca Științifică Medicală, Centrul de Autoguvernare Studențească, Aleea savanților și medicilor iluștri ș.a. Totodată, tinerii vor avea posibilitatea să facă un tur în Campusul studențesc, pentru a vedea condițiile de trai în cămine, cantina, Complexul Sportiv Universitar, terenul de sport în aer liber, Școala Auto şi altele.

La eveniment sunt așteptați absolvenții de licee și colegii, elevii din clasele a IX-XII, precum și toți doritorii.

Ziua Ușilor Deschise este organizată în parteneriat cu Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină, Asociația Studenților Farmaciști din Republica Moldova și Asociația Studenților Stomatologi din Moldova. 

Haideți împreună șă dăruim speranță, împreună să confirmăm “Puterea Omeniei”!

Anual în jur de 100 copii din Moldova sunt diagnosticați cu cancer. Pentru unele tipuri de cancer la copii rata de vindecare poate ajunge la 80% și NOI împreună îi putem ajuta!

Farmacia Familiei apelează la mărinimie și compasiune. Oamenii cu suflet mare nu rămân străini la durerea altora, ci se mobilizează şi întind o mână de ajutor. Mai ales când în joc e viața unor copii nevinovați. Să trăiești cu inima nu e greu, dacă privești durerea străină ca și cum ar fi a ta încerci să ajuți cu ce poți. Nimeni nu e imun în fața sorții, iar faptele bune se răsplătesc înzecit.

Fii alături de Farmacia Familiei în campania “Puterea Omeniei”, campanie de colectare a fondurilor pentru ajutorarea copiilor cu maladii oncologice din Republica Moldova.

La achiziția produselor marcate cu stickerul campaniei „Puterea Omeniei”, în Farmacia Familiei sau Dita Hyper Farmacie , 10 lei din prețul acestora vor fi redirecționați pentru susținerea și tratamentul acestor copilași.

Campania va dura pe perioada 20 mai – 30 septembrie, iar suma acumulată va fi donată Asociației de Părinți “Viața Fără Leucemie”, toată activitatea careia este îndreptată spre susținerea copiilor cu maladii oncologice internați în secțiile Hematologie pentru copii și Onco-pediatrie a Institutului Oncologic din Republica Moldova și familiile care îngrijesc de acești copii.

Nu există sentiment mai frumos și mai cald decât să știi că ai contribuit la salvarea unei vieți. Ajută și tu copilașii mai puțini fericiți să iasă învingători dintr-o luptă crâncenă cu boala, cumpără produsele marcate special în Farmacia Familei și Dita Hyper Farmacie iar Farmacia Familiei va dona 10 lei pentru fiecare astfel de produs achiziționat!

Regulamentul campaniei

Peste 2.300.000 lei aduși în Moldova din Moscova, prin contrabandă, în beneficiul unui grup criminal organizat

Ofițerii Serviciului Vamal, de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, sub conducerea procurorilor PCCOCS, anunță pornirea unei cauze penale pe faptul contrabandei cu circa 130.000 dolari (peste 2.300.000 lei) aduși în țară de pasagerii sosiți din Moscova.

Prin comparație cu captura de contrabandă cu valută din 22 aprilie anunțată de autorități, acum banii au fost introduși în țară de către pasagerii a două curse avia, prin Istanbul, la sfârșit de aprilie și început de mai 2024.  Potrivit oamenilor legii, cei aproape 50 de pasageri au fost transportați centralizat la Aeroport, cu autocarele – atât la plecare, cât și la revenire, atunci când au adus banii.Persoanele au avut rol de cărăuși ai banilor, astfel încât autoritățile să nu cunoască despre originea și scopul folosirii acestor bani. Astfel, la revenire, persoanele au fost percheziționate la vama Aeroport, iar banii au fost indisponibilizați în calitate de probă în dosarul penal. De asemenea, au fost ridicate pentru cercetare și telefoane mobile (de modele identice, prezumându-se preliminar că le-ar fi fost oferite în scopul comunicării la subiectul introducerii ilegale a banilor în țară).Acțiunile de urmărire penală continuă, în vederea stabilirii originii și destinației banilor, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției și garanții procedurale, potrivit legii.

  

Sâmbăta viitoare va fi zi de muncă pentru bugetari
Articolul anterior
Video! Ninsori abundente în Spania, Italia și alte țări europene. Trafic, dat peste cap!
Articolul următor