Eugen Svetz, despre succesul în afaceri și bogăția de acasă care îl catalizează să își crească visele!

Cu siguranță, ați auzit despre Bismobil Kitchen sau sunteți chiar dumneavoastră unul dintre fericiții clienți care au apelat la serviciile companiei și au rămas mulțumiți de calitatea produsului final, deservirea la cel mai înalt nivel și amabilitatea echipei care tinde să aducă confortul și esteticul în fiecare casă și familie.

separator

Bismobil Kitchen este locul unde prind viață și culoare unele dintre cele mai frumoase, inovatoare și performante concepte în domeniul producerii de mobilier pentru bucătării de la noi din țară, iar succesul companiei se datorează mai întâi de toate echipei profesioniste, entuziaste și mereu în pas cu tendințele.

Fiecare membru al companiei Bismobil Kitchen depune efort pentru a vedea acel zâmbet fericit al clientului când bucătăria este instalată la el acasă, iar cel care deține rolul de asset în cadrul echipei este tânărul antreprenor Eugen Svetz, directorul Bismobil Kitchen, care are o bogată experiență de activitate în domeniul marketing, media management, vânzări, publicitate, business consultanță etc.

Tânărul antreprenor a acceptat să ne dezvăluie mai multe lucruri curioase despre compania Bismobil Kitchen, devenită, în doar 7 ani, unul din liderii pe piața mobilierelor de bucătărie. Iar noi am aflat că omul care aduce confortul și împlinirea în locuințele celor de acasă se bucură, el însuși, de o familie frumoasă, în care armonia și dragostea necondiționată sunt stăpâni și unde prind viață cele mai creative și ingenioase idei. Familia și copiii sunt cea mai mare bogăție a antreprenorului Eugen Svetz, catalizatorul succesului în afaceri și în viața personală.

  • unicamd unica.md Cum a apărut Bismobil Kitchen? Ce v-a determinat să dezvoltați o activitate în domeniul mobilierului de bucătărie?
  • Eugen Svetz

    Experiența noastră în domeniu, plăcerea proiectului finisat, satisfacția clientului aflându-se în bucătăria sa, redecorarea conceptului unei bucătării cu viață, culoare, model, textură și lumini.

    Bismobil Kitchen a apărut în urma unui rebranding în 2017, până atunci, timp de 5 ani, a fost doar Bismobil. Ideea a fost să marcăm un nou start în direcția de dezvoltare a companiei. De fapt, compania a fost fondată mult timp înainte ca eu să încep activitatea în cadrul acesteia.

    Am apărut atunci când fondatorul Mihai Saran, a decis să dea o nouă viața companiei sale. Așa am început să dezvoltăm un proiect care să ofere design modern, accesibilitate ca preț, standarde de calitate și, nu în ultimul rând, deservirea în termenul stabilit. Așa a apărut și misiunea companiei care este transmisă prin sloganul ,,Plăcerea de a găti acasă”, parafrazat ,,Plăcerea de a lucra acasă”. Toți cunoaștem provocările legate de a dezvolta o afacere la noi acasă și aici mă refer la resursele umane, care trebuie să fie menținute în țară Oamenii trebuie motivați, inclusiv material, și asigurați cu condiții de muncă corespunzătoare.

    Bismobil Kitchen înseamnă strategie de dezvoltare, lucru cu personalul, management, marketing etc. Astfel, comparativ cu anul 2016, putem afirma că am crescut de 5 ori ca număr de angajați, spațiu expozițional. În acest moment, avem 5 showroom-uri conceptuale, unde clienții pot beneficia de consultații și soluții pentru bucătaria lor, care sunt competitive cu alternativele premium de pe piața europeană.

  • unicamd unica.md Care sunt ingredientele pentru a forma o echipă bună și a o conduce?
  • Eugen Svetz

    Cred că nimeni nu poate afirma cu certitudine care formulă este bună, totul depinde de caractere, model de afacere, etapa de dezvoltare a companiei. Orice echipă trebuie motivată, permanent. De ce? Pentru că așa este natura, toate procesele, din toate organismele vii, tind spre zona de confort, pentru a minimiza consumul de energie

    Mizăm pe efortul, entuziasmul, deschiderea zilnică de a oferi cele mai bune soluții și cel mai bun produs la un preț argumentat. Mizăm pe autenticitate, astăzi dacă nu ești autentic, nu ai șansă, oamenii simt când ești original.

  • unicamd unica.md Cine creează design-ul și cum se face rost de materia primă?
  • Eugen Svetz Avem specialiști în domeniu și anume experiența lor permite să fie găsite, rapid și eficient cele mai bune soluții estetice, ergonomice, funcționale și ca dotări. Cu regret, materie primă locală nu există, acesta este un adevăr valabil pentru multe ramuri ale economiei din țara noastră. Aici folosim produs de import de la producători europeni, dar și din alte regiuni, vorbim de producători cum ar fi Hettich, Kessbohmer, Egger, AGT și multe altele.
  • unicamd unica.md Ce definiție are succesul pentru antreprenorul Eugen Svetz?
  • Eugen Svetz Cu siguranță, armonia între activitatea profesională și familie. E acea condiție care îmi pemite să mă dezvolt, să fiu alături de familie, să-mi fac munca onest, să procedez corect în raport cu mine, cu convingerile mele și cu cei din jur. Iar succesul nu neapărat înseamnă fericire. Fericirea este o stare, poți să vezi paharul plin pe jumătate și să fii fericit, dar și invers… Familia, este desigur paharul plin, întotdeauna. Totuși, dacă analizez cât timp acord familiei și activității profesionale, există riscul să fiu mai mult la birou.

  • unicamd unica.md Echilibrul între activitatea profesională și familie, timpul petrecut alături de copii, într-un secol al vitezei, este un aspect deloc de neglijat care, astăzi, ne preocupă pe noi, adulții. Cum reușiți să-i faceți față?
  • Eugen Svetz La capitolul priorități, lucrurile se schimbă continuu, într-o secundă prioritate poate devine familia, și la fel de rapid, când ești acasă, prioritate poate deveni jobul. E corect sau greșit? Nu mă gândesc la acest lucru, știu doar că sunt lucruri care trebuie făcute, în timp util și corect.

  • unicamd unica.md Ce pasiuni are antreprenorul Eugen Svetz? Cum obișnuiți să petreceți timpul liber cu cei dragi?
  • Eugen Svetz Nu am hobby-uri. În timpul liber, suntem împreună. Acasă înseamnă timp petrecut cu copiii, ador să mă odihnesc și să le lansez provocări, să călătorim. Deocamdată, vacanțele lungi și îndepărtate nu fac parte din programul nostru. Sperăm în câțiva ani să ne bucurăm mai mult de aventuri și vacanțe. Și da, citesc, nu mult, dar permanent. Fan Formula 1, profan în fotbal… (🙂).

  • unicamd unica.md Dacă tot a venit vorba despre familie, ce calități doriți să le dezvoltați celor mici, care, cu siguranță, vă vor călca pe urme?
  • Eugen Svetz

    Sunt trei ,,ingrediente” care cred că rezolvă orice ecuație legată de viitorul copiilor, și nu doar.

    Inteligent – Sănătos – Fericit… Ei bine, este formula mea, care nu pretinde la ,,adevăruri absolute”.

    Dacă ești inteligent – poți analiza, ai gândire critică și autocritică, cauți, cercetezi, ești amabil și răbdător, apreciezi tehnologiile și importanța societății, a naturii.

    Dacă ești sănătos – ești conștient și te poți dezvolta contribuind la îmbunătățirea mediului în care te afli.

    Fericit – înseamnă că ești împlinit, respectat și ai succes, dar și oameni dragi alături, și ambiții, și vise.

    Independența, insistența, autenticitatea, lipsa de inhibiții și de frici. Dorința de a cunoaște noul. Să fie corecți indiferent de complexitatea situațiilor. Atunci când vine vorba despre educație și familie, nu trebuie să uităm că totul este mult mai complex, adesea instinctual, iar educația este o moștenire, iar orice moștenire are și multe pete, care nici nu se observă.

Îmi place să… rămân, câteodată, în singurătate. Rar, dar absolut singur.

Nu aș renunța niciodată la… cafea.

Nu tolerez… lașitatea, indiferența și nedreptatea.

Mi-e frică… de mai multe chestii, dar cel mai tare mi-e frică să nu fac față fricilor într-o bună zi.

Aș prefera ca oamenii să fie capabili de mai multă… amabilitate.

       

Pe lângă tarifele vamale, China limitează și exporturile de pământuri rare, folosite în industria apărării, a automobilelor electrice, a energiei și a electronicii

Pe lângă anunțarea unor tarife de 34 de procente la importurile din SUA, China a declarat că va impune restricții la export pentru așa-numitele pământuri rare, notează The Telegraph.

Decizia face parte din pachetul de răspuns al Beijingului la tarifele impuse de Donald Trump și restrânge aprovizionarea Occidentului cu minerale utilizate pentru fabricarea armelor, a produselor electronice și a unei serii de bunuri de consum.

China produce aproximativ 90 % din pământurile rare din lume, un grup de 17 elemente utilizate în industria apărării, a automobilelor electrice, a energiei și a electronicii.

Statele Unite au o singură mină de pământuri rare, iar cea mai mare parte a aprovizionării lor provine din China.

Beijingul a anunțat aceste decizii vineri, ca parte a unui pachet mai amplu de tarife și restricții pentru companii, ca represalii la decizia lui Trump de a crește tarifele pentru majoritatea produselor chinezești la 54 %.

Restricțiile la export includ nu numai mineralele extrase, ci și magneții permanenți și alte produse finite care vor fi dificil de înlocuit, au declarat analiștii.

Măsura, care afectează exporturile către toate țările, nu doar către SUA, este cea mai recentă demonstrație a capacității Chinei de a-și valorifica dominația asupra mineritului și prelucrării mineralelor esențiale.

Șapte categorii de pământuri rare medii și grele, inclusiv samariu, gadoliniu, terbiu, disprosiu, lutețiu, scandiu și articole legate de ytriu, vor fi introduse pe o listă de control al exporturilor începând cu 4 aprilie, potrivit Ministerului Comerțului din China.

Uniunea Europeană anunţă o „nouă eră” în comerţul său cu cinci foste republici sovietice din Asia Centrală, promițând o investiție uriașă în aceste țări

Liderii celor cinci foste republici sovietice din Asia Centrală, o regiune bogată în resurse naturale, au participat vineri, la Samarkand, în Uzbekistan, la un summit cu reprezentanţi ai Uniunii Europene. Kazahstanului, Kârgâzstanului, Tadjikistanului, Turkmenistanului şi Uzbekistanului au sărbătorit apariţia unei „noi ere”, promiţând un „parteneriat strategic” bazat pe „angajament reciproc” în relaţiile lor cu Uniunea Europeană, o cooperare de natură să concureze Moscova, dar şi Beijingul, relatează AFP.

Potrivit Comisiei Europene, iniţiativa „Global Gateway” ar trebui să mobilizeze investiţii de 300 de miliarde de euro până în 2027.

Promiţând să ofere o alternativă la „noile drumuri ale mătăsii” propuse de Beijing, Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei de la Bruxelles, însoţită de preşedintele Consiliului European, Antonio Costa, a declarat că va oferi un sprijin de 12 miliarde de euro acestor ţări.

Europa intenţionează să se implice în patru sectoare: transport, resurse naturale, energie verde şi conectivitate digitală.

„Noile drumuri ale mătăsii” este un proiect chinezesc, început în 2013, care urmăreşte să stabilească o legătură economică între China şi alte regiuni ale lumii. În special, se intenţionează strângerea legăturilor comerciale cu Asia Centrală prin intermediul unei vaste reţele de coridoare feroviare şi rutiere.

Această regiune, care este la fel de vastă ca UE, are rezerve uriaşe de materii prime, dar nu găzduieşte decât aproximativ 80 de milioane de oameni. Resursele sale naturale sunt foarte râvnite. „Ţările dumneavoastră sunt înzestrate cu resurse imense. Aceste materii prime sunt sângele viitorului economiei mondiale”, a recunoscut Ursula von der Leyen.

Şavkat Mirzioev, preşedintele Republicii Uzbekistan, a subliniat „transformarea profundă şi durabilă a Asiei Centrale”, care a făcut mari progrese în materie de colaborare. Prin apropierea de Uniunea Europeană, Asia Centrală, care aspiră să se prezinte ca un pol unitar după treizeci de ani de tensiuni, încearcă să obţină ceea ce puterile rusă şi chineză nu pot oferi, în special anumite tehnologii avansate.

UE, cel mai mare investitor regional (40 % din total), rămâne principalul furnizor de ajutor pentru dezvoltare în această regiune extrem de sensibilă la schimbările climatice, cu un buget de aproximativ 550 de milioane de euro pentru perioada 2021-2027.

Von der Leyen a subliniat „oferta diferită” a Europei, făcând referire la promisiunea europeană de „parteneriat necondiţionat”.

Cu toate acestea, China şi Rusia vor fi greu de înlăturat şi îşi consolidează influenţa asupra regiunii. Beijingul alocă împrumuturi de miliarde de dolari pentru dezvoltare şi infrastructură, în timp ce Moscova îşi accentuează legăturile istorice cu fostele republici sovietice din Asia Centrală.

Anul trecut, preşedintele rus Vladimir Putin şi-a exprimat indignarea faţă de iniţiativele americane şi europene de „perturbare a legăturilor comerciale, de cooperare şi culturale tradiţional strânse” între Rusia şi aceste ţări.

Pentru a facilita comunicarea cu aceste ţări fără a trece prin Rusia, Ursula Von der Leyen a subliniat, de asemenea, importanţa progreselor înregistrate în proiectul său de transport comercial rapid pe Marea Caspică, care riscă să fie blocată de nisip şi este puternic poluată.

În timpul summitului, subiectul drepturilor omului în aceste ţări încă foarte autoritare, cum ar fi ţara gazdă, Uzbekistan, a părut să fie lăsat deoparte. O serie de ONG-uri semnalează o deteriorare a situaţiei, denunţând încarcerarea opozanţilor şi a jurnaliştilor.

Directorul ANP, Anatolie Falca, și-a dat demisia la cererea lui Recean

Șeful Administrației Naționale a Penitenciarelor, Anatolie Falca, și-a dat demisia la cererea premierului Dorin Recean. Informațiile au fost confirmate pentru Unimedia de directorul ANP.

„Da, am acceptat. Sunt ofițer. Ordinele se execută, nu se discută”, a declarat pentru Unimedia, Anatolie Falca.

Astăzi, premierul Dorin Recean i-a solicitat demisia directorului ANP, Anatolie Falca, după ce scandalul cu Legea Amnistiei a luat amploare, iar deputata Olesea Stamate a fost exclusă din PAS.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, ea scris că a primit cu înțelegere decizia conducerii PAS și a subliniat că înțelege contextul politic dificil și atacurile informaționale dure care i-au fost direcționate în ultimele zile, în special într-un an electoral.

Pâine aruncată într-un râu. Imaginile care i-au revoltat pe internauți
Articolul anterior
Potap și Nastya Kamenskyh se răsfață în luna de miere. Vezi ce destinație au ales cei doi îndrăgostiți!
Articolul următor
Close menu