Sexul este mai mult decât o atingere, o stare de fericire sau un moment de iubire. Sexul este acel lanţ de senzaţii unice, acea evadare în altă lume, de care ai vrea să profiţi mereu. Pentru orice persoană, mai ales pentru un cuplu, sexul joacă un rol foarte important, îndeosebi pentru a întări relaţia fizică şi cea emoţională. De cele mai multe ori cuplurile sunt nefericite, ba chiar deprimate din cauza lipsei de sex sau a actelor sexuale rare.
Tu cât de mult crezi că poţi rezista fără sex, înainte ca vârsta sau sănătate să îşi spună cuvântul?
Cât de bine îţi cunoşti semnalele şi dorinţele organismului tău?
Săruturile, gesturile tandre şi o doză suficientă de preludiu, crezi că pot stăpâni dorinţa ta sexuală? Sau sunt doar nişte picături de apă, cu care crezi că îţi păcăleşti setea? Trăim într-o societate unde majoritatea cuplurilor evită să vorbească despre viaţa lor sexuală, înainte ca ea să fie distrusă cu totul. Îşi ascund dorinţele şi semnalele corpului, după o oră de preludiu sau una de petting.
Uneori este uşor să treci cu vederea peste anumite semnale ale corpului, care exprimă nevoia de sex, alteori le simţi prea acute ca să le mai iei în seamă. Cea mai bună metodă pentru a identifica aceste semnale este de a observa dacă anumite probleme sau senzaţii de disconfort dispar sau nu după o partidă de sex.
Iată care sunt semnalele de avertizare ale organismului, atunci când nevoia de sex este acută:
- nervozitate excesivă, uneori inexplicabilă;
- lipsa somnului şi a poftei de mâncare;
- stresul ca stare permanentă;
- migrene;
- sentimente contradictorii în privinţa anumitor persoane de sex opus;
- fantezii sexuale frecvente, mai ales noaptea.
Lipsa unei vieţi sexuale active nu doar îţi poate distruge temelia cuplului, dar îţi poate cauza şi un şir de reacţii fizice şi psihologice aparent nejustificate, precum iritaţii ale pielii, mâncărimi, frustrări, manifestări agresive verbale sau emoţionale.
Pentru a nu te confrunta cu aceste reacţii negative, este foarte important să-ţi cunoşti bine organismul. Doar aşa vei şti clar dacă acestea se datorează lipsei vieţii sexuale active sau dacă sunt generate de alte cauze.
Există oare beneficii în abstinenţă?
Dacă până acum am vorbit despre beneficiile unei vieţi sexuale active, atunci trebuie să ştii că şi lipsa sexului (abstinenţa) îţi poate aduce careva beneficii:
- înveţi cum să iubeşti necondiţionat, nu doar motivat de dorinţa strict fizică;
- socializarea fără limite cu persoanele de ambele sexe, dar mai ales de sex opus, fără a avea senzaţia de vină;
- posibilitatea de a te bucura de independenţa ta;
- evitarea unei sarcini nedorite sau contactării unei boli cu transmitere sexuală;
- poţi evita o dezamăgire sau tulburare emoţională în cazul în care nu eşti pregătită pentru acest pas.
Ştiai de beneficiile detoxifierii sexuale!
30 de zile fără sex- aceasta ar fi marea detoxifiere sexuală! În această perioadă, tu şi partenerul tău veţi putea pune accentul pe alte activităţi, decât cele sexuale. După ce veniţi de la serviciu sau alte ocupaţii extra- casnice, încercaţi să citiţi o carte, să vizionaţi un film bun sau să discutaţi despre momentele haioase şi unice din viaţa voastră. Acest lucru vă va ajuta să conştientizaţi o mulţime de aspecte şi, dacă acestea vă pot afecta, sau nu viaţa sexuală.
Pentru un rezultat cu succes, detoxifierea trebuie luată în serios şi realizată de ambii parteneri. Această perioada vă va ajuta să analizaţi relaţia şi viaţa voastră sexuală şi să luaţă careva decizii.
Chiar dacă vă veţi “înfrupta” şi nu veţi reuşi să rezistaţi cele 30 de zile, sexul ce va încălca regulile jocului, va fi un rezultat la fel de incitant ca şi rezultatele pozitive de la finalul lunii de detoxifiere.
Încearcă şi tu această detoxifiere sexuală şi vei vedea cât de tare se vor îmbunătăţi lucrurile în viaţa ta de cuplu!
Text: Cristina Mihalachi