6 avantaje de care se bucură femeile cu sâni mici

Chiar dacă majoritatea femeilor se simt mai puțin atrăgătoare pentru că au sânii mici, totuși acest lucru vine la pachet cu o mulțime de avantaje dovedite științific.

separator

Rol important în prevenirea cancerului mamar Primul şi cel mai important avantaj pe care îl au femeile cu sâni mici se referă la detectarea mult mai rapidă a eventualelor formaţiuni suspecte în zona sânilor, în timpul controalelor medicale periodice, lucru mult mai dificil de realizat în cazul sânilor voluminoşi, după cum a explicat medicul oncolog Marisa Weiss, citat de publicaţia Woman’s Health. Acest lucru este esenţial în ceea ce priveşte prevenţia cazurilor de cancer mamar, a subliniat aceasta.

Plăcere sexuală sporită

Femeile cu sânii mici sunt avantajate în dormitor, după cum arată un studiu desfăşurat de Universitatea din Viena, Austria, în urma căruia s-a stabilit că sânii voluminoşi sunt mai puţini sensibili la atingeri, cu aproximativ 24% faţă de sânii de dimensiuni reduse. Prin urmare, femeile cu pieptul adolescentin sunt mult mai stimulate sexual când li se ating sânii.

Sânii mici te fac să pari mai tânără cu 5 ani

O cercetare făcută în Franţa, de-a lungul a 15 ani, a relevat că sutienul nu previne lăsarea sânilor, ci din contră, se pare că purtarea lui grăbeşte cursul natural impus de gravitaţie. Din moment ce femeile cu sânii mici nu au nevoie să suţină o greutate prea mare cu ajutorul sutienelor şi, de multe ori, nici nu poartă această piesă de lenjerie intimă indispensabilă femeilor cu sâni mari, aspectul tineresc se păstrează mai multă vreme. Ba chiar, o femeie cu sânii mici are şanse să pară cu 5 ani mai tânără decât una cu sâni mari, dar lăsaţi.

Bărbaţii cu o situaţie financiară bună preferă sânii mici

Conform unui studiu citat de Psychology Today, bărbaţii care au o situaţie financiară stabilă şi studii superioare sunt mai atraşi sexual de femeile cu bustul mic, în timp ce bărbaţii cu posibilităţi financiare reduse şi studii medii preferă femeile cu sâni cât mai mari. Cercetătorii susţin că aceste preferinţe au o explicaţie care ţine de evoluţia omului şi de instinctul de supravieţuire, femeile cu sâni mari fiind privite la nivel instinctual ca partenere rezistente în condiţii dificile, care au suficiente resurse fizice.

Bărbaţii sexişti ocolesc femeile cu sânii mici Universitatea Westminster din Londra, Marea Britanie a examinat legătura dintre sexism şi mărimea sânilor, iar concluzia a fost că bărbaţii atraşi de sâni mari văd adesea femeia ca pe o „fiinţă supusă şi neputincioasă”.

Fără dureri de spate, de gât şi probleme de postură

Un bust voluminos înseamnă adesea dureri de spate şi de gât, dincolo de poziţia incorectă a corpului, în condiţiile în care o pereche de sâni cupa D poate să cântărească şi 10 kilograme, subliniază medicul oncolog Marisa Weiss. În schimb, sânii mici te scutesc de un asemena chin şi de probleme medicale.

Important! Ce se întâmplă în organism după ce încetezi să mai fumezi țigări electronice

Țigările electronice au fost considerate o alternativă sănătoasă a celor clasice, dar studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat că acestea pot afecta plămânii și, în plus, dau dependență, scrie digi-world.tv.

Ce se întâmplă în organismul tău, însă, atunci când renunți să mai utilizezi țigări electronice? Aceasta este întrebarea pe care și-au pus-o mulți oameni, iar un expert a încercat să ofere un răspuns.

Potrivit The Healthy, atunci când încetezi să mai folosești țigările electrice, tensiunea arterială scade, iar circulația sângelui se îmbunătățește, potrivit Nikolei Djordjevic, project manager al Med Alert Help.

Aceasta susține că, în anumite cazuri, poate să se îmbunătățească și respirația. Aceste țigări electronice conțin două ingrediente glicol propilen și glicerină vegetală, care atunci când sunt încălzite produc niște compuși chimici ce afectează tractul respirator, potrivit unui studiu publicat în International Journal of Environmental Research and Public Health.


Țigările electronice, la fel ca și cele obișnuite, dau dependență, motiv pentru care odată ce ai încetat să le mai folosești te poți confrunta cu simptome precum creșterea dorinței de a fuma, schimbări ale stării de spirit, probleme de concentrare, iritabilitate, dar și anxietate. Unele persoane se pot confrunta și cu dureri de cap, transpirații, insomnie, constipație.

Totodată, țigările electronice îți pot afecta simțurile, motiv pentru care odată ce ai renunțat la ele poți să observi o îmbunătățire a capacității de a mirosi ori a gustului. În plus, cele mai noi studii arată că nicotina poate crește chiar și nivelul de zahăr din sânge.

O lună mai târziu după ce ai încetat să folosești țigările electronice vei observa o îmbunătățire a sănătății plămânilor, care vor funcționa mai bine. Astfel, respirațiile scurte și tusea nu vor mai reprezenta probleme pentru tine, potrivit sursei citate.

A fost înregistrat primul caz de gripă sezonieră

Agenția Națională pentru Sănătate Publică continuă supravegherea infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel național. Astfel, în perioada 18.11.2024-24.11.2024, au fost înregistrate 4889 de cazuri de infecții respiratorii, majoritatea fiind la copii (60%). Datele indică o creștere cu 1% față de săptămâna precedentă și o descreștere cu 24,1% în comparație cu perioada similară a sezonului precedent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În perioada menționată, a fost înregistrat un caz de gripă sezonieră, de tip B, la o femeie în vârstă de 33 de ani, din raionul Criuleni. Persoana nu a fost vaccinată împotriva gripei.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 30 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 6 în regiunea transnistreană), fiind o creștere cu 3,5% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 6 cazuri.

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

6 semne că ai deficit de proteine!
Articolul anterior
Primul organ uman transportat cu ajutorul unei drone
Articolul următor