Mare atenție dacă mergeți la odihnă în Ucraina. O șoferiță din Moldova: hoții fură numerele de înmatriculare ale mașinilor, după care le vând cu 500 de grivne

Mare atenție pentru cei care pleacă la odihnă în Ucraina, avertizează o șoferiță din Moldova, care a fost nevoită să dea 500 de grivne pentru a-și returna numărul de înmatriculare al mașinii. Femeia susține că infractorii vă pot ruina cu ușurință vacanța.

separator
Olga Lollo, o locuitoare a municipiului Chișinău, a povestit în grupul de pe facebook «Город без маршруток» despre neplăcerile pe care le-a îndurat la odihnă în Odessa. Moldoveanca susține că totul se face pentru a facilita mai degrabă negocierea cu hoții, decât pentru a merge la poliție și a scrie plângere, iar infractorii.

,,Dragi prieteni, care merg în Ucraina, asigurați-vă că numărul mașinii este bine fixat și înșurubat și greu de sustras. Scot numerele străine, lasă un număr de telefon și apoi te sună să le cumperi cu 400-500 de grivne. Să mergi la poliție e lung și complicat, de aceea te convigi că este mai ieftin să plătești… De obicei, ascund numerele undeva în apropiere, puteți încerca să le căutați, dar le ascund bine. Ei spun povesti despre faptul că nu sunt ei, ci doar intermediari. Dacă nu doriți o investigație de detectiv, așa cum am făcut ieri, aveți grijă de numărului atașat. Toate bune.

P.S. mașina am lăsat-o într-o parcare cu plată, pe plaja Lanjeron (Odessa), într-un loc foarte aglomerat.”

Olga mai spune că personalul de la parcare doar a ridicat din umeri și a zâmbit, ca răspuns la pretenții, invocând că securitatea este asigurată de poliție.

,,Au scos numerele de la toate mașinile străine, nu doar ale noastre”, mai spune moldoveanca. ,,Dacă refuzați să plătiți pentru returnarea numerelor, va trebui să mergeți la poliție, vă vor elibera un certificat, veți face duplicate temporare, care vor costa la fel sau mai scump. Sau veți merge la vamă cu acest certificat fără numere și acolo vă așteaptă altă aventură ,,fabuloasă”. Apoi, veți face restaurarea numerelor aici, pe loc. Totul se face astfel încât să fie mai ușor să dai bani pe loc”.

Primarul de Șoldănești și alți angajați ai administrației publice locale, cercetați de CNA într-un caz de corupție

Ofițerii CNA și procurorii Procuraturii mun. Bălți anunță despre cercetarea primarului or. Șoldănești în cadrul unui dosar pornit pe fapte de corupere pasivă. Bănuitul, în comun cu alți angajați ai Primăriei, ar fi perceput sistematic remunerații ilicite de la reprezentanții unor agenți economici în scopul favorizării acestora în procesele de achiziții publice organizate de primărie, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Potrivit materialelor acumulate, primarul orașului Șoldănești, contabila-economist și alți membri ai Comisiei de achiziții au fost documentați de CNA în mai multe episoade în care au primit mijloace financiare de la unii beneficiari ai contractelor de achiziții publice, încheiate în cadrul unor proiecte de dezvoltare a localității. În procesul investigațiilor s-a constatat că bănuiții ar fi încasat de la părțile beneficiare câte 10 la sută din valoarea contractelor.

În aceste zile, au avut loc acțiuni de urmărire penală, autorizate de judecătorul de instrucție, la biroul, domiciliul și automobilul primarului or. Șoldănești, dar și la alte persoane vizate în cauza penală. La această etapă, toate persoane sunt cercetate în stare de libertate.

În prezent, cercetările continuă sub conducerea procesuală a procurorilor Procuraturii mun. Bălți.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Gazul s-ar putea scumpi: Anunțul ANRE

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) informează că S.A. „Moldovagaz” a depus cererea de ajustare a prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale în contextul obligației de serviciu public. Solicitarea vine în condițiile unei creșteri considerabile a prețurilor pe piața internațională, transmite știri.md.

În prezent, specialiștii din cadrul Agenției examinează cererea depusă și verifică corectitudinea calculelor prezentate pentru a elabora și înainta Consiliului de Administrație al ANRE proiectul de hotărâri.

„În acest context, anunțăm că membrii Consiliului de Administrare al ANRE se vor întruni miercuri, 27 noiembrie 2024, la ora 10:00, pentru examinarea și aprobarea prețurilor reglementate pentru gazele naturale”, au precizat reprezentanții ANRE.

Potrivit solicitării S.A. „Moldovagaz”, tariful la gaz ar putea crește cu circa patru lei sau cu aproape 40 la sută. Așadar, acesta ar urma să fie 16,36 lei/m3 (fără TVA).

De menționat că, în prezent, tariful la gaz este de 12,15 lei/m3.

Tragedie pe o autostradă din Franța: Un moldovean, găsit mort lângă un camion, fără pantaloni pe el

Un șofer moldovean de TIR a fost găsit mort lângă un camion. Tragedia s-a produs duminică, 24 noiembrie, pe o autostradă din Franța, scrie realitatea.md.

Potrivit presei franceze, corpul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit de un alt șofer de camion. Victima de 40 de ani nu avea pantofi în picioare, iar lângă el au fost găsite mai multe sticle goale de whisky.

Sursa citată precizează că Parchetul Montbéliard a deschis pe acest caz o anchetă penală pentru omor din culpă pentru a „a avea toate mijloacele posibile de anchetă” și de a face lumină asupra împrejurărilor acestei morți suspecte.

Victima și-ar fi petrecut seara cu un alt șofer moldovean de 37 de ani, care la sosirea poliției se afla în camion. Presa franceză transmite că ambii munceau pentru aceeași companie de transport.

În cadrul audierilor, șoferul a declarat că nimic nu a auzit sau a observat ceva suspect. De asemenea, el a adăugat că nu are explicații ce i se putea întâmpla colegului său.

Autopsia a arătat că leziunile care erau pe corpul moldoveanului erau din cauza căderii și anume a cea din camion. Polițiștii francezi au stabilit că cei doi șoferi au cumpărat mai multe sticle cu băuturi alcoolice pentru a le bea împreună în cabina celui de-al doilea șofer. Ambele camioane au fost blocate pe o autostradă din Franța din cauza condițiilor meteo grele.

În Moldova începe implementarea proiectului SMURD 2, finanțat de UE cu susținerea IGSU al MAI din România
Articolul anterior
Moldova se află printre primele 5 țări din Europa cu cei mai mulți deținuți
Articolul următor