Medicul Pavel Chirilă: ,,Nu hrăni cancerul!”. Greșeli grave de alimentație care te îmbolnăvesc

Medicul Pavel Chirilă este unul dintre promotorii alimentaţiei sănătoase. În cartea să „Nu hrăni cancerul! Alimentația este aliatul tău împotriva cancerului”, medicul atrage atenția că factorii alimentari declanșatori de cancer sunt în special zahărul alb, sarurile nitrice din compoziția preparatelor din carne (mezeluri) sau sub formă de azotați, folosiți în agricultură europeană.

separator

În stomacul omului o parte din aceste săruri se transformă, în combinație cu acidul clorhidric, într-o substanță numită dimetil-nitrozamil, 100% cancerigen. Dacă dimetil-nitrozamina este administrată unui șobolan, în 14 zile declanșează cu certitudine cancerul, efectuându-se diverse experiențe pe animalul bolnav.

Iată câteva realități adunate de la profesorul Pavel Chirilă, care și-a consacrat cu adevărat existența ajutorării bolnavului de cancer. ”Sute și mii de studii făcute în lume au identificat alimentele cu potențial oncogen care, dacă sunt folosite în cantități mari, pot favoriza instalarea unui cancer. De exemplu, excesul de carne (abuzul de proteină de origine animală) poate favoriza apariția cancerului. Mai ales atunci când carnea mai este și de proastă calitate, cu hormoni, cu animalul hrănit cu organisme modificate genetic, riscul crește. Nu mai vor­besc de categoria numită me­ze­luri, salamuri, care conțin o substanță numită nitrozamină, dovedită a fi cancerigenă. Această este printre puținele substanțe oncogene cunoscute în lume pe care laboratoarele de cercetare oncogene o folosesc de câteva decenii pentru cercetare. Dacă dai această substanță în doză mai mare unui animal de experiențe astăzi, cu precizie a 14-a zi acesta are cancer la ficat. Despre proteină de origine animală toate tratatele de oncologie serioase spun că favorizează instalarea unui cancer. Aceeași poveste este cu zahărul,” a explicat dr. Chirilă.

România e pe primul loc în Europa la incidența a trei tipuri de cancere: de plămân, de col uterin și de creier. Tot pe primul loc – mortalitatea prin cancer. În România sunt 480.000 de bolnavi de cancer, adică 1 la 40. Perioada de la diagnosticare și până la moartea bolnavului este cea mai scurtă din Europa. Și, totuși, există scăpare. „Nu numai incidența mare și mortalitatea prin cancer, ci și o treime din cancere pot fi evitate prin adoptarea unui stil de viață echilibrat.

Nu FUMAŢI!

Fumatul este cancerigen prin mai mulţi factori: nicotină, aditivii chimici numiţi sosuri în industria tutunului (în număr de peste 600 care definesc anumite branduri de ţigări) care sunt arşi la 800 de grade celcius şi ingeraţi în ţigări dezvoltă factorii cancerigeni şi Poloniul radioactiv, pe care tutunul îl absoarbe din sol.

Nu consumați zahăr alb rafinat!

Zahărul alb este al doilea factor oncogen că frecvenţă în cazurile de cancer, a precizat Dr. Pavel Chirilă. „A apărut în 1833 că un produs de izolare, de rafinare şi impactul metabolic asupra organismului uman a fost enorm pentru că, mii şi mii de ani, fiinţa umană a consumat doar glucide complexe din natură. Adică singurele surse de glucide au fost mierea şi fructele. Zahărul este un produs izolat şi scos din contextul natural şi din complexul poliglucidic, fapt pentru care organismul se luptă foarte greu cu acest dizaharid, cu acest carbohidrat zaharat şi, în organismul uman, zahărul crează un dismicrobism intestinal(…), distruge flora microbiană care este bună pentru organism. Al doilea efect este stimularea insulinei care, la rândul ei, stimulează factor de creştere celulară, o substanţă cancerigenă ce induce mitoze. În al treilea rând, zahărul creşte nivelul de estogeni în sângele femeii şi o cantitate crescută de estrogeni favorizează instalarea unui cancer în zona genitală la femei. Pe acelaşi principiu că şi ţigara, îţi trebuie 20-30 de ani să observi consecinţele nefaste ale consumului de zahăr alb.

Nu consumați făină albă, faceți-o cât mai rar!

A două mare catastofă alimentară, care conţine într-un procent foarte mare amidon (cu efecte similare că şi consumul de zahăr alb) este făina albă.

Evitați fructele și legumele ,,care arată foarte bine” și mai ales mezelurile!

Sărurile nitrice care se folosesc pentru stimularea creşterii plantelor, fructelor şi seminţelor, având nucleul nitro, stimulează atât talia plantelor, cât şi greutatea fructelor, a rodului şi a seminţelor. “Celula canceroasă aşa se şi defineşte, că o creştere anarhică a celulelor unui organ. La ora actuală, există două surse periculoase de săruri nitrice în alimentaţia omului: cea din pământ (în Europa se toarnă circa 300.000.000 de tone de azotat în pământ, care este în parte fie preluat de plante, fie transportat de apele subterane şi plimbat prin toată Europa şi o parte rămâne în sol) şi cantitatea de circa 300 de mg de săruri nitrice pe care o găsim în kilogramul de mezeluri (60% este carne şi restul sunt săruri nitrice). După 10-20 de ani se atinge pragul în care un cancer se poate declanşa.

Interesați-vă dacă legumele și fructele au fost stropite cu insecticide!

Azotaţii, nitraţii şi nitriţii, folosiţi că stimulenţi pentru plante, au efecte atât asupra plantelor, cât şi a omului. La plante le-a scăzut drastic imunitatea, capacitatea lor de a se apăra de dăunători. Aşa au apărut peste 1000 de formule de insecticide. Acestea sunt remanente şi rămân în plantă sau fruct şi omul le consumă.

Citiți cu atenție ingredientele produselor cumpărate și feriți-vă de E-uri și aditivi alimentari!

Aceste substanţe sunt adăugate în hrană numai şi numai din motive organoleptice, să aibă o culoare mai frumoasă, să aibă un gust mai bun. “Cert este că, dacă mergeţi în magazine şi cumpăraţi o băutură din aceea… aşa neagră, dulce…o să vedeţi că este conservată cu Benzoat de Sodiu. Dacă mergeţi în Viena, Paris, Berlin acelaşi produs este conservat cu Sorbat de Potasiu. Benzoatul de Sodiu este o substanţă care este pusă pe lista neagă în toată Europa şi America. Trebuie să ne dea de gândit de ce corpul românesc poate să consume benzoat de sodiu şi cel american nu”, este exemplul cel mai concret pe care Pavel Chirilă l-a dat la lansarea cărţii.

Nu consumați organisme modificate genetic!

Pavel Chirilă a atras atenţia că viteză cu care se înmulţeşte acest flagel mondial, cancerul, este uluitoare şi omul nu face decât să accelereze şi mai mult prin stilul de viaţă. În urmă cu 40 de ani, incidenţa cancerului era pe locul 10 în patologia generală. În prezent, mortalitatea prin cancer a ajuns pe locul II, după bolile de inimă şi se prevede că în zece ani va ajunge pe primul loc.

“Ultima mare fantezie a omului sunt organismele modificate genetic. Este o luptă crâncenă la ora actuală pentru a introduce în toate ţările din lume organisme modificate genetic. A fost o dispută anul trecut în Europa, iar cultivarea pe pământ European nu este permisă. Doar în România vedem pe marginea drumului culturi cu pancarte (vreo 500.000 de ha de pământ) şi… spunem că sunt pentru cercetare”, este în opinia profesorului un alt exemplu care ar trebui să ne îngrijoreze.

Evitați terapiile hormonale!

Abuzul de hormoni în tratamente şi nu numai în tratamente creşte riscul de cancer în sfera genitală a femeilor de două ori şi jumătate. Statisticile arată că, în ultimii 20 de ani s-au consumat în lume peste 20,000 de tone de pilule contraceptive. Şi steriletul este o altă sursă oncogenă, pentru că eliberează hormoni. Fertilizarea în vitro, este un alt mod în care în corp sunt introduse cantităţi imense de hormoni pentru a se prinde sarcina.

Atenție la parabenii din produsele de igienă!

Parabenii din antiperspirante blochează transpiraţia toxică care se întoarce în organism şi favorizează instalarea unei tumori.

Relaxați-vă! Stresul conduce la apariția cancerului

Potrivit prof Paver Chirilă, stresul poate determina apariţia cancerului, dacă îndeplineşte patru condiţîi: “Condiţia numărul 1 este să fie un stres foarte mare în viaţa psihică a bolnavului. A două condiţie este să fie un stres care îl ia prin surprindere. A treia condiţie este să nu aibă pe cine să se sprijine şi, cea de-a patra condiţie este să realizeze că nu are soluţii să iasă din acest stres. Dacă se îndeplinesc toate aceste condiţîi, există riscul de a apărea un cancer în următoarele 12 luni”, a rezumat un factor oncogen care este prezentat pe larg şi în cartea “Prevenirea cancerului”.

Prof. dr. Pavel Chirilă este doctor în ştiinţe medicale, profesor de Bioetică laică şi creştină, medic primar medicină internă cu supraspecializare în fitoterapie şi homeopatie. Este preşedintele Asociaţiei Române a Medicilor Fitoterapeuți (ARMF), medic naturist şi autor al mai multor lucrări în domeniu. Pe lângă Centrul Medical Naturalia a reuşit să construiască, cu sprijinul Comisiei Europene şi al unor fundaţii de caritate, aşezământul de tratare a bolnavilor de cancer şi leucemie în fază terminală, Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfânta Irina”.

“România, în plus faţă de cancer, are cea mai mică speranţă de viaţă, are cea mai mare mortalitate infantilă, are de 10 ori mai multe cazuri decât media europeană, are cel mai grav spor negativ al populaţiei, are cea mai mare incidenţă a bolile infecţioase şi parazitare. România are şi cel mai mare număr de copii cu cancer. Sunt circa 5000 de copii cu cancer înregistraţi şi un total de 450,000 sunt în registrele de evidenţă a cancerului. Toate statisticile mondiale apreciază că circa o treime din bolnavii de cancer fac această boală din cauza unui stil de viaţă şi a unei alimentaţîi greşite. În stilul de viaţă, domeniul cel mai important îl reprezentă alimentaţia”, a mai spus Pavel Chirilă.

sursa

Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură. Concluziile unui studiu care a durat 30 de ani

Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sănătății, potrivit unui studiu care s-a desfășurat pe o perioadă de 30 de ani, scrie CNN.

Alimentele ultraprocesate sunt cele care conțin ingrediente ce „nu sunt niciodată sau foarte rar folosite în bucătărie sau tipuri de aditivi ale căror funcție este să facă produsul final gustos sau mai atrăgător”, potrivit Organizație Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Aceste ingrediente, care se găsesc în produse precum băuturile răcoritoare, chipsuri, supe ambalate, nuggets de pui și înghețate, pot include conservanți împotriva mucegaiului sau a bacteriilor, coloranți artificiali, emulgatori care opresc separarea și zahăr, sare și grăsimi adăugate sau modificate pentru a face mâncarea mai gustoasă.

Carnea procesată și alimentele și băuturile cu zahăr nu prezintă aceleași riscuri precum cerealele integrale ultraprocesate, spre exemplu.

Studiul a analizat date obținute de la peste 100.000 de specialiști din domeniul sănătății din SUA care nu au avut cancer, boli cardiovasculare sau diabet.

În perioada 1986-2018, participanții au oferit informații despre sănătatea și stilul lor de viață din doi în doi ani. La fiecare patru ani, ei au completat un chestionar detaliat despre alimentație.

Grupul care a consumat cea mai redusă cantitate de alimente ultraprocesate a mâncat în jur de 3 mese pe zi, în medie, în timp ce grupul aflat la polul opus a servit cam șapte mese pe zi, potrivit studiului publicat miercuri în revista The BMJ.

Riscul de deces a fost cu 4% mai mare pentru cei care au mâncat cel mai mult, inclusiv un risc cu 9% mai mare de moarte din cauza bolilor neurodegenerative.

„Cerealele, pâinea din cereale integrale, de exemplu, sunt considerate alimente ultraprocesate, dar conțin diferite substanțe nutritive benefice, precum fibre, vitamine și minerale”, a explicat Dr. Mingyang Song, cercetătorul de la Harvard care a condus acest studiu.

„Pe de altă parte, cred că oamenii ar trebui să încerce să evite sau să limiteze consumul anumitor alimente ultraprocesate, precum carnea procesată, răcoritoarele îndulcite cu zahăr și băuturile îndulcite artificial.”

Cercetătorii au descoperit și că cel mai important factor care contribuie la reducerea riscului de deces este calitatea alimentației generale a unei persoane.

„Dacă oamenii mențin o dietă general sănătoasă, nu cred că trebuie să se sperie sau să se alarmeze. Modelul alimentar general rămâne factorul predominant care determină consecințele asupra sănătății.”

O dietă sănătoasă este variată, cu cât mai multe fructe și legume de diferite culori și cereale integrale, potrivit Dr. Peter Wilde, cercetător al Quadram Institute Bioscience din Marea Britanie.

„Dacă te îngrijorează aditivii alimentari, atunci alege alimente care un un nivel scăzut de aditivi. Ai grijă, totuși, la conținutul nutrițional al alimentelor ultraprocesate pe care alegi să le consumi.”

„Lucrurile nu sunt alb-negru. Un anumit aliment nu este nici bun, nici rău, ci conține elemente de ambele feluri, iar echilibru dintre cele două poate să depindă de cantitatea pe care o mănânci”, a mai spus Wilde.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

sursa: digi24.ro

Ceaiul care te ajută după mesele copioase de Paşte. Este foarte eficient

Există un ceai care te poate ajuta după mesele copiase de Paște. Acesta are o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar puține persoane știu de el. Dacă ai probleme cu digestia sau te simți obosit, nutriționiștii îți recomandă să bei acest ceai.

Această băutură este o combinație între ceaiul verde și cel negru în ceea ce privește oxidarea frunzelor. El este originar din China si este un tip de ceai semifermentat. Ca şi ceaiul verde sau ceaiul negru, se obţine din planta Camellia sinensis, dar metoda de procesare este diferită.

Ceaiul verde este produs din frunze ceai proaspete, neoxidate (oxidarea reprezintă o serie de reacţii chimice care au loc ca urmare a expunerii la aer a frunzelor de ceai şi care influenţează gustul, culoare şi, într-o oarecare măsură, conţinutul nutriţional al ceaiului). Ceaiul negru, pe de altă parte, este produs din frunze complet oxidate.

Acest ceai semifermentat ajută la arderea grăsimilor și stimulează metabolismul. Antioxidanții și cofeina din el pot contribui la acest efect, dar ajută şi la gestionarea greutății. El te poate scăpa de bolile de inimă.

Consumul moderat din această băutură poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ceaiul te poate ajuta la stimularea secreției de enzime digestive și la reducerea disconfortului gastric.

Te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine

Datorită conținutului său bogat de antioxidanți, ceaiul Oolong, căci așa se numește, sprijină sistemul imunitar. El protejează organismul împotriva bolilor și infecțiilor. Ceaiul Oolongul conține L-teanină, un aminoacid care poate promova relaxarea și reducerea stresului, fără a produce somnolență.

Compuşii antioxidanţi și fitonutrienții din Oolong au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației și a durerilor asociate cu diverse afecțiuni. Este indicat să bei Oolong zilnic pentru a vedea rezultate, potrivit Dcnews.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

,,Enoriașă Ludmila, dar mașina când o sfințiți?”. O nouă parodie de la Zâmbărele, despre părintele Ghena
Articolul anterior
Magazinul Lidl scoate complet de la vânzare produsele de plastic de unică folosinţă!
Articolul următor