Video. Un urs aleargă după doi copii pe o stradă din Brașov. Oamenii au fost avertizați să nu iasă din case

Panică pe străzile din localitatea Victoria din județul Brașov, după ce un urs a fost surprins pe străzi și a reușit să rănească mai multe persoane. O fetiță de patru ani, un băiețel de 3 ani, și un bărbat au fost atacați de acesta, iar localnicii au fost avertizați prin sistemul Ro-Alert cu privire la prezenţa animalului sălbatic.

separator
În plină zi, o fetiță de patru ani, frățiorul ei, un băiețel de trei ani și un bărbat în vârstă de 65 de ani au fost atacați de un urs care a ajuns în localitatea Victoria din județul Brașov. Localnicii au fost avertizați prin Ro-Alert cu privire la prezenţa ursului și sfătuiți să stea în locuințe până când animalul sălbatic se va retrage înapoi în pădure. Cel mai probabil acesta căuta mâncare.

„Am ieşit afară din casă şi mă uitam pe stradă. Mi s-a părut că aleargă câinele vecinului pe stradă. Dar când s-a apropiat am văzut că e urs. A sărit direct pe mine. N-am avut timp nici să fug, nici să reacționez cumva. Am înlemnit. M-a trântit la pământ şi m-a rănit la mână, în zona cotului. Hainele mi-au fost sfâşiate”, a declarat bărbatul atacat pentru Monitorul de Făgăraș.

Atât fetița, cât și băiețelul au ajuns la spitalul din Făgăraș. Potrivit reprezentanților ISU Brașov, un echipaj SMURD a fost chemat să acorde primul ajutor în cazul fetiței de patru ani care a fost atacată de urs.„Ursul a sărit direct peste copiii mei. Prin săritură i-a rănit uşor, pe fetiţă la cap şi sub ochi, iar pe Mihai l-a zgâriat la frunte. N-am apucat nici să ţip, am amuţit. Mă uitam la copii şi nu ştiam ce să fac”, a spus și mama copiilor răniți, care este și însărcinată, potrivit Digi 24, citată de click.ro.

„Fetița în vârstă de 4 ani prezintă escoriații la nivelul feței, iar un bărbat în vârstă de 65 de ani prezintă escoriații la nivelul antebrațului. Ambele persoane sunt conștiente”, spun reprezentanții ISU Brașov. La fața locului au fost trimise și o ambulanță, în zona fiind și jandarmi.

https://youtu.be/cOY4ru7eGbI

Un cetățean ucrainean deghizat în femeie a fost prins la frontieră

Cetățenii ucraineni sunt în culmea disperărilor și încearcă diverse modalități pentru a scăpa de înrolare.

Un ucrainean deghizat în femeie a fost prins la hotarul cu România

Un nou caz de acest fel a fost raportat de Serviciul Poliției de Frontieră. Este vorba de un locuitor al orașului Zolotonoșa din regiunea Cerkasî, transmite newtv.md.

În vârstă de 44 de ani, bărbatul s-a deghizat în femeie, pentru a trece frontiera cu România. El și-a pus perucă, sâni artificiali, s-a machiat și s-a îmbrăcat în fustă, iar polițiștilor le-a prezentat pașaportul surorii sale. 

Chiar și după ce a fost deconspirat, el insista că este ”cetățeancă” a Ucrainei. Ulterior, el a recunoscut că a folosit acest șiretlic pentru a fugi de război. Serviciul Poliției de Frontieră anunță că bărbatului i-a fost întocmit un proces-verbal pentru abatere administrativă.

Spitalul Clinic din Bălți are încă un vicedirector

Lilian Brînză este a fost numit astăzi, 7 mai, vicedirector medical al Spitalului Clinic Bălți, responsabil de partea curativă.

Spitalul Clinic din Bălți are încă un vicedirector. Ce experiență are

Anterior, Lilian Brînză a deținut funcția de șef al Blocului de operații, precum și alte funcții de conducere.

Este medic chirurg de mai bine de 30 de ani și a activat în mai multe instituții medicale din țară.

Sute de asistenți sociali personali din Chișinău, reangajați de Guvern

Începând cu luna mai, 507 de asistenți personali, demiși în primele luni ale anului, au fost angajați în cadrul serviciului social asistență personală instituit de curând în cadrul Agenției pentru Gestionarea Serviciilor Sociale cu Specializare Înaltă.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, această cifră reprezintă 67% din totalul de 758 de asistenți personali, demiși la începutul anului de Primăria Chișinău.

La sfârșitul lunii martie, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a anunțat soluția identificată pentru a putea restabili serviciul prestat celei mai vulnerabile categorii de cetățeni din Capitală și anume persoanele cu dizabilități severe.

Reprezentanții MMPS menționează că Ministerul va continua să angajeze asistenții personali afectați până în prezent, dar și pe cei care vor fi disponibilizați ilegal în perioada următoare.

Ministerul reamintește că 1.200 asistenți personali cu care au fost încetate raporturile de muncă sau redusă norma de muncă au primit și un sprijin financiar din partea statului. Mai exact:

-în luna martie, o plată în sumă fixă de 5.000 de lei pentru toți asistenții vizați;

-în luna aprilie, au beneficiat de încă un ajutor bănesc în funcție de proporția, în care a fost diminuată norma sau încetarea totală a raporturilor de muncă.

Cod galben, emis de meteorologi. Cum va fi vremea în următoarele zile?
Articolul anterior
Invazie de gândaci urât mirositori în Capitală
Articolul următor