Casa din Copăceni, în care s-a născut poetul Adrian Păunescu, a fost demolată

Casa în care s-a născut poetul Adrian Păunescu din satul Copăceni, raionul Sângerei a fost demolată. Aceasta se afla într-o stare avansată de degradare. Pereții aveau fisuri enorme, iar acoperișul putea să cadă în orice moment.

separator
Pe facebook, au fost postate fotografii în care se vede că imobilul a fost demolat, iar în locul acestuia se construiește o altă casă.

„La împlinirea a nouă ani de la urcarea la ceruri a poetului basarabean Adrian Păunescu, la baștina sa, Copăceni, a început edificarea unei case memorial, prin demolarea celei vechi, natale… Felicitări celor implicați”, a comentat fostul deputat în primul Parlament, Vasile Șoimaru, care a atașat și pozele pe Facebook, informează tv8.md.

Deși s-a născut la Copăceni, Adrian Păunescu și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei în localitatea Bârca din județul Dolj, România, acolo unde a plecat împreună cu familia.

Poetul a debutat ca autor literar în anul 1960 și a publicat peste 50 de cărți, în majoritate volume de versuri, care au fost editate într-un tiraj record de peste un milion de exemplare.

A abuzat sexual de fiica concubinei sale, de doar 13 ani. Ce pedeapsă a primit individul, originat din Turcia

Grație eforturilor procurorilor, recent, a fost pronunțată o sentință, prin care un bărbat în vârstă de 40 de ani, originar din Turcia, a fost recunoscut vinovat pentru violul unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani, (art.171 alin.(3) lit.b) din Codul penal), stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani, cu executare în penitenciar de tip închis.

Potrivit acuzării înaintate de procurori, inculpatul, în luna august 2022, aflându-se în apartamentul concubinei sale amplasat într-un oraș din centrul țării, urmărind scopul de a-și viola fiica vitregă în vârsta de 13 ani, profitând de incapacitatea fizică a minorei de a opune rezistență, a dezbrăcat-o forțat și a întreținut cu ea un raport sexual neconsimțit.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Acesta a părăsit teritoriul Republicii Moldova, în septembrie 2022, imediat după ce afla-se că în privința faptei sale a fost sesizată poliția. Ulterior, în aprilie 2023, crezând că dosarul în privința acestuia a fost clasat, a revenit în Republica Moldova, însă a fost reținut în incinta Aeroportului Internațional Chișinău.

Sentința este cu drept de apel.

Incendiu în centrul Chișinăului. O construcție auxiliară, cuprinsă de flăcări

Intervenția pompierilor din capitală la lichidarea unui incendiu izbucnit pe strada Ismail 23.

În dimineața zilei de 28 aprilie 2024 pompierii din capitală au intervenit pentru a lichida un incendiu izbucnit pe strada Ismail 23 din municipiul Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 04:29. La fața locului au fost îndreptate două echipe de pompieri, care ajunși au stabilit că flăcările au cuprins o construcție auxiliară.

Angajații IGSU au reușit localizarea arderii la ora 04:40 și lichidarea completă la ora 05:13. În urma incendiului nimeni nu a avut de suferit, iar focul a distrus în totalitate construcția cu suprafața de 9 metri pătrați, dar și a afectat parțial un automobil de model Mercedes Sprinter parcat în prejma construcției. Cauza și circumstanțele urmează a fi stabilite de specialiști.

Vremea continuă să se încălzească! Temperaturi apropiate de cele de iunie

Temperaturile vor continua să crească pe parcursul acestei săptămâni.

Astfel, luni, 29 aprilie, maximele vor fi cuprinse între 20 și 21 de grade, și 10 grade în timpul nopții, temperaturi puțin peste normal acestei perioade, potrivit meteorologilor.

Cel mai cald va fi la Chișinău, Cahul, Râbnița și Briceni, cu maxime de 21 de grade Celsius.

La Ștefan-Vodă și Bălți vor fi 20 de grade.

Soarele va fi pe cer pe tot parcursul zilei.

Marți, în ultima zi a lunii aprilie, se vor menține aceleași temperaturi.

FinComBank lansează campania națională #FinComEducation pentru elevi
Articolul anterior
Decolteul provocator al Loredanei Groza a fost reclamat la CNA
Articolul următor