A născut o fetiță la bordul avionului

O rusoaică însărcinată în luna a șaptea, a născut o fetiţă la bordul unui avion care zbura din Ucraina spre Moscova.

separator

Anastasia Kozlova, însărcinată în 30 de săptămâni, a intrat în travaliu prematur la circa 25 de minute după ce a decolat de pe aeroportul ucrainean Simferopol. Pilotul a cerut permisiunea de a ateriza de urgenţă în oraşul ucrainean Harkov, dar fetița s-a dovedit a fi mai rapidă.

Din fericire una dintre pasagere, în vârstă de 23 de ani, s-a dovedit a fi asistentă medicală, fiind și cea care a moşit copilul înainte ca avionul să aterizeze.

„Nu am mai moşit niciodată un copil, dar am înţeles brusc ce trebuie să fac”, a explicat Sofia Biriukova, care lucrează ca maseuză pentru copii.

Fetiţa nu putea, să respire. Şi cum asistenta nu avea pompă specială pentru a-i elibera căile respiratorii, a trebuit să îi tragă singură mucusul din gură şi nas. Apoi i-a făcut masaj cardiac.

Mama şi copilul au fost duşi la un spital local. Iar medicii au declarat că acţiunile asistentei au salvat viaţa nou-născutului care este în prezent într-o stare „satisfăcătoare”.

Sursa: http://kp.ua/

Germania s-a calificat în sferturile de finală ale EURO 2024

Echipa națională a Germaniei s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European. Gazda turneului final s-a impus în optimile de finală în fața reprezentativei Danemarcei cu scorul de 2-0.

Germania s-a calificat în sferturile de finală ale EURO 2024

Germania a început mai bine partida și a marcat chiar în minutul 3 prin fundașul Nico Schlotterbeck, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. În minutul 34 partida a fost întreruptă din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Mai exact, ploaia de la Dortmund și fulgerele puternice din zonă l-au făcut pe arbitru să oprească temporar partida. După aproximativ un sfert de oră meciul s-a reluat, transmite Moldova1.md.

Până la finalul reprizei cele doup formații nu au marcat. Soarta meciului s-a decis după pauză. Danezii au reușit să înscrie prin Joachim Andersen, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Peste patru minute, Germania a deschis scorul din penalty, acordat pentru un henț în careu al lui Andersen. Kai Havertz a marcat fără probleme de la punctul cu var.

Nemții și-au dublat avantajul peste un sfert de oră. Nico Schlotterbeck l-a găsit foarte bine pe Jamal Musiala, care a accelerat spre poarta lui Schmeichel și l-a învins cu un șut la colțul lung. Musiala a înscris al treilea său gol al EURO 2024 și este pe primul loc în clasamentul golgheterilor cu georgianul Mikautadze. „Die Mannschaft” a mai înscris o dată în prelungiri prin Florian Wirtz, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

Germania va juca în sferturile de finală cu învingătoarea meciului Spania – Georgia.

O placă comemorativă în memoria eroului neamului, Vitalie Rău, a fost inaugurată la Sângerei

O placă comemorativă în memoria eroului neamului, Vitalie Rău, a fost inaugurată la Inspectoratul de Poliție Sângerei. Vitalie Rău a deținut funcția de subofițer al Batalionului nr. 3 al Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială a Ministerului Afacerilor Interne și s-a aflat pe pozițiile de luptă din anul 1992, participând la toate operațiunile militare. La 29 iunie 1992, în timpul luptelor de lângă cinematograful „Drujba” din orașul Tighina, sergentul de poliție Vitalie Rău a căzut cu vitejie, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

„În semn de recunoștință pentru sacrificiul, devotamentul, curajul și dârzenia sa față de țară și neam, la mormântul eroului Vitalie Rău, reprezentanții sistemului afacerilor interne împreună cu veteranii Brigăzii ,,Fulger” a IGP au depus jerbe de flori și au aprins lumânări.

La eveniment a participat și Secretarul General al Ministerului Afacerilor Interne, Vladislav Cojuhari, care a menționat: „Vitalie Rău este un exemplu de curaj și devotament suprem. Prin jertfa sa, ne arată ce înseamnă să lupți pentru valorile și idealurile națiunii noastre. Astăzi, îi cinstim memoria și ne asigurăm că sacrificiul său nu va fi uitat niciodată.”

Prin sacrificiul său, Vitalie Rău va rămâne în memoria generațiilor viitoare un model de bărbăție și demnitate, înscriind o pagină de neuitat în lupta pentru independența țării. 

Prin Decret al Președintelui Republicii Moldova, Vitalie Rău a fost decorat post-mortem cu Ordinul „Ștefan cel Mare””, menționează reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Flori și onoruri militare la mormintele angajaților MAI, căzuți la datorie în războiul de pe Nistru

Angajații Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” a IGP al MAI au comemorat eroii căzuți la datorie la 29 iunie 1992, în războiul de pe Nistru: Ciorba Igor, înmormântat la Cimitirul „Sfântul Lazăr” din Chișinău; Buzu Gheorghe, înmormântat în s. Logănești, r. Criuleni; și Carp Igor, înmormântat în s. Molovata, r. Dubăsari, informează responsabilii de la MAI.

„Astăzi, angajații Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” a IGP al MAI au comemorat eroii căzuți la datorie la 29 iunie 1992: Ciorba Igor, înmormântat la Cimitirul „Sfântul Lazăr” din Chișinău; Buzu Gheorghe, înmormântat în s. Logănești, r. Criuleni; și Carp Igor, înmormântat în s. Molovata, r. Dubăsari.

În semn de recunoștință, au fost depuse flori și aduse onoruri militare la mormintele angajaților MAI căzuți la datorie în războiul de pe Nistru“.

Pitbull revine cu un videoclip SUPER HOT!
Articolul anterior
Fii cea mai trendy şi originală în acest sezon!
Articolul următor