Au investit zeci de mii de euro în apartamente, dar au rămas fără case

Fără bani şi fără case. 130 de familii au rămas pe drumuri, după ce au investit zeci de mii de euro în apartamente construite în 3 blocuri din sectorul Botanica al Capitalei. Firma de construcţii a dat faliment acum 7 ani, iar păgubaşii îşi caută dreptatea în instanţe.

separator
În 2007, compania semna contracte pentru construcţia blocului de pe strada Băcioii Noi 16/2. Lucrările au început în 2010, iar 3 ani mai târziu oamenii urmau să se mute în casă nouă. Firma a ridicat doar un bloc din cele 3, dar nici acela nu e gata. Iulia Colesnic a plătit 26 de mii de euro pentru un apartament cu două camere. Acum stă în chirie, deşi în acte e proprietara unui apartament.

”În 2010 a fost în totalitate achitat şi tot cu speranţa stăm, am doi copii, stăm în chirie cu soţul. Avem contract legalizat la notar, la cadastru”, a spus o victimă

”Eu am achitat apartamentul timp de doi ani. Şi sora mea are apartament aici. Au fost recomandări că preţul e mai mic faţă de oraş. Dar în final a fost un scop să ne înşele”, a menţionat victima, Cosmas Ovarnis.

”Eu sunt din partea lui fata mea. Ea a plecat peste hotare ca să facă bani să cumpărăm apartament. Am achitat o sută de procente plus nouă procente în plus şi am rămas fără nimic”. „Am încheiat contractul în 2010 şi mi-a promis că în 2012 va fi finisat. Atunci m-am apropiat şi nu era gata. Ei şi-au cerut scuze şi mi-au mai propus un garaj care la fel l-am achitat şi nu ştiu unde este el acum”.

Firma care a început construcţia blocurilor a fost preluată de o altă companie care s-a angajat să finalizeze lucrările, apoi a intrat în insolvenţă. A fost numit un nou administrator care tot nu poate rezolva problema oamenilor.

Actualul administrator, Oleg Munteanu, propune contractarea unei alte firme de construcţii care să finalizeze construcţia. Asta cu o condiţie. „Singurii locatari să facă o supraplată la contract, deci acum altă soluţie adică găsim firma şi toţi 130 de investitori să mai adauge careva mijloace financiare ca să continuăm această construcţie”, a spus administratorul companiei de construcţii, Oleg Munteanu.

Evident, proprietarii apartamentelor refuză propunerea deoarece ei au achitat deja contractele integral. Potrivit documentelor, imobilul este evaluat pe piaţa imobiliară la peste 50 de milioane de lei.

sursa: www.publika.md

Sfânta lumină a fost distribuită preoților și enoriașilor în scuarul Mitropoliei Chișinăului

Focul Haric a ajuns la Chișinău. Acesta a fost adus în Republica Moldova atât de reprezentanții Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove cât și de cei ai Mitropoliei Basarabiei. Sfânta lumină va fi distribuită preoților și tuturor creștinilor, astfel încât să ajungă în toate lăcașele sfinte din țară.

În acest an, focul Haric este distribuit creștinilor și preoților care s-au adunat în fața Catedralei Metropolitane „Nașterea Domnului”, dar și la Paraclisul Mitropolitan „Sf. Ioan Teologul”.

Delegația Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove a fost condusă de Preasfințitul Filaret, episcop de Căpriana, care a fost însoțit de doi clerici de la Academia de Teologie.

sursa: www.radiomoldova.md

Focul Haric a ajuns la Chișinău

Clipe de înaltă bucurie duhovnicească au trăit în această seară clericii și închinătorii adunați la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din centrul Capitalei. Delegația Arhiepiscopiei Chișinăului, condusă de ÎPS Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, alături de consilierii eparhiali și protopopi, au adus Sfânta lumină de la Ierusalim, la sediul Mitropoliei Basarabiei.

Într-o atmosferă de evlavie și rugăciune, Părintele Mitropolit le-a vorbit celor prezenți despre însemnătatea Luminii Sfinte, precizând că aceasta este darul prezenței lui Hristos cel înviat din morți în Biserica Sa.

„Lumina Sfântă este o binecuvântare, o bucurie pentru cei care cred în Hristos, îl mărturisesc pe El și simt iubirea Lui”, le-a spus ÎPS Petru celor adunați la Reședința Mitropolitană.

Părintele Mitropolit s-a rugat ca Mântuitorului nostru Iisus Hristos să ne ajute să simțim binecuvântarea și bucuria Lui pe care ne-o dăruiește din belșug.

Ulterior, Sfânta Lumină a fost distribuită de către protopopii Arhiepiscopiei Chișinăului, care o vor distribui în fiecare parohie din subordine. După împărtășirea Sfintei Lumini, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, se va îndrepta spre Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, unde va săvârși slujba de Înviere.

sursa: Mitropolia Basarabiei/Facebook

Klaus Iohannis, mesaj de Paște pentru toți românii: „Oriunde ne-am afla, celebrăm în comuniune biruința vieții asupra morții și a luminii asupra întunericului”

Președintele României Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj de Paşte pentru românii de pretutindeni, dar despre gândurile care se îndreaptă către ”semenii aflaţi în suferinţă, care trec prin încercările cumplite ale unui război nemilos”.

”Sărbătoarea Sfintelor Paşti ne apropie, pentru a trăi împreună Învierea Domnului. Oriunde ne-am afla, celebrăm în comuniune biruinţa vieţii asupra morţii şi a luminii asupra întunericului, reîncărcându-ne cu speranţă în puterea tămăduitoare a credinţei şi a rugăciunii. În aceste zile speciale, gândurile noastre se îndreaptă şi către semenii aflaţi în suferinţă, care trec prin încercările cumplite ale unui război nemilos”, a transmis, sâmbătă, preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta a adăugat că ”Învierea Domnului reaminteşte tuturor chemarea creştină la iubirea aproapelui şi îndemnul convieţuirii în pace şi bună înţelegere”.

”Acestea sunt valorile noastre cardinale, aşezate de generaţii pe o temelie de solidaritate şi spiritualitate creştină. Vă urez tuturor, dragi credincioşi ortodocşi, greco-catolici, armeni şi neoprotestanţi, să primiţi în suflet Lumina Învierii şi bucuria deplină prilejuite de Sărbătoarea pascală”, a mai transmis şeful statului român.

Un copil de 10 ani, lovit mortal de o mașină, la Cantemir
Articolul anterior
Un tânăr a fost găsit fără suflare în apele râului Bîc, în Capitală
Articolul următor