Tatiana Ustică: ,,Acum câteva zile am avut o situație pe cât de amuzantă, pe de o parte, pe atât de tristă pe de alta. În magazin o clientă nouă. Auzise despre Antos, despre cosmetica naturală dar prea multe nu știa, așa că a acceptat cu entuziasm consultația mea”.
,,După o scurtă introducere la subiect, vin cu primul sfat – „Citiți eticheta”, la care doamna – „o citesc și ce folos că oricum nu-nțeleg nimic din ea”. M-am oprit la jumătate de cuvânt. Avea dreptate. Mi-am structurat câteva idei despre ce prezintă cosmetica naturală pe care voi încerca să le prezint clar și curpinzător în acest articol și pe care le-am remarcat utilizând Antos Cosmetică Naturală și Zao”.
,,Optați pentru produse certificate Eco. Nu toată lumea poate „descifra” lista de „chinezării” de pe spatele produselor cosmetice. Total de acord, nici eu nu știam la început ce ingredient se ascunde, de exemplu, după „capric trygliceride”. Cea mai bună soluție în acest caz este să căutați, pur și simplu, produse cosmetice certificate eco. Cele mai populare BDIH, NATRUE, ECO CERT, ECO CONTROL. Prezența unui certificat garantează o compoziție sigură.”
,,Evitați următoarele ingrediente, pentru că sunt extrem de periculoase tenului: BHT (BHT), sls, sles (lauril de sodiu / sulfat de laure), EDTA, MEA, DEA, TEA, Toate componentele cu PEG și care se termină cu -eth, parabeni (de obicei se termină în – paraben), kathon.
Verificați online. Da, da, ați citit bine. Există multe servicii online pentru verificarea compoziției produselor cosmetice. De exemplu, cosmobase.com, goodguide.com, biodizzionario.it, alegesanatos.ro, ekokosmetika.ru, astfel încât puteți vedea întotdeauna componenta dubioasă acolo.
Investiți în mărci testate și nu cumpărate „după ureche”. Multe femei cad în plasa reclamelor de pe insta sau pe youtube. Dacă doriți un remediu cu un anumit efect, de exemplu, ten luminos este important să găsiți în compoziție componente care îndeplinesc această funcție, cum ar fi vitamina C, acidul AHA. Pericolul cel mare este că acum pe rafturi există o mulțime de produse cosmetice de tot felul și femeile se pierd în alegeri, fără a ști de ce are nevoie cu adevărat tenul. Înarmați-vă cu răbdare – efectul va fi mai tardiv, dar de lungă durată. Multe femei așteaptă miracole. E și firesc. Toate ne dorim rezultate aici și acum. Cosmetica naturală însă, nu dă un efect instantaneu, dar după câteva săptămâni puteți observa primele rezultate care, vă asigur, sunt de lungă durată.
Îngrijiți-vă corect tenul. Indiferent de tipul de piele, îngrijirea este aceeași. Se recomandă ca tenul să beneficieze de o curățare blândă (fără sulfați), apoi să fie hidratat. Dacă folosiți machiaj, este recomandat să vă spălați în două etape pentru a-l înlătura complet cu ajutorul laptelui, a gelului, a spumei sau uleiului hidrofil, în dependență de preferințele personale. Fără o asemenea îngrijire, nu are nici un sens să folosiți tonic, ser sau mască. Tonicul nu este un pas obligatoriu dacă utilizați un demachiant ușor, dar este mai confortabil să aplicați cremă / ser pe pielea umedă.
Adevărul despre măștile de față. Oare a rămas ceva nespus? Să vedem. O mască de față reprezintă o îngrijire suplimentară, absolut necesară când îngrijirea obișnuită este insuficientă, pentru că conțin concentrații destul de mari de substanțe active.
Există diferite tipuri de măști: – Măștile demachiante (pe bază de argilă sau cărbune) absorb grăsimea, murdăria, dar pot usca ușor pielea.
- Măștile exfoliante conțin acizi și enzime. Datorită lor, îngrijirea ulterioară este mai activă. Este mai bine să nu folosiți zilnic aceste două tipuri de măști, ci doar o dată pe săptămână.
- Măștile alginate în sine dau un efect wow rapid, dar nu cumulativ. Ajută serul să pătrundă mai adânc și să-și sporească efectul.
- Măștile hrănitoare și hidratante sunt bune pentru pielea sensibilă, uscată și deshidratată. Pot fi folosite zilnic.
- Măștile antiinflamatoare scutesc roșeața de pielea problemă, dar o pot usca. De asemenea, este mai bine să folosiți de una – două ori pe săptămână. Cum să alegeți o mască: trebuie să vă bazați pe rezultatul dorit, plus să verificați compoziția pentru componentele critice
Sper că am fost explicită și că am răspuns așteptărilor celor care au citit acest articol. Dar voi, ce experiențe legate de cosmetica naturală aveți?”
Cu drag pentru voi, Tatiana Ustica, Manager Antos Moldova.
Ghidată în studierea etichetei de către producătorul cosmeticii Antos cosmesi Naturale din Italia, Giulio Mortara. Curs de instruire Italia: Cosmesi Naturale fai da te!