Bătaie cruntă între două eleve la școală. Una din ele s-a ales cu răni și nasul rupt

Două eleve de la o școală din raionul Criuleni s-ar fi luat la bătaie din cauza unui băiat pe care îl simpatizau. Loviturile au fost atat de dure încât una din fete i-a rupt nasul celelalteia.

separator

Conflictul a avut loc săptămâna trecută la gimnaziul dintr-o localitate din raionul Criuleni, iar imaginile de la fața locului au fost expediate la adresa redacției stiri.md.

Mama unei fete care s-a ales cu răni, a povestit că fata ei, în vârstă de 12 ani și elevă în clasa a 6-a, a fost luată la pumni de o elevă mai în vârstă din clasa a 9-a din cauza unui băiat. Astfel, în urma bătăii, copila ei s-a ales cu răni și nasul rupt.

Prin urmare, mama spune că s-a adresat la directorul școlii, la MAI și la direcția educație, însă nicio măsură nu s-a luat. La fel, femeia susține că deja e al doilea caz de bătaie între fete săptămâna trecută la școală.

Ofițerul de presă al IP Criuleni, Elena Băetrău, ne-a spus că acest caz se examinează, iar ulterior poliția va reveni cu detalii.

„La data de 23 octombrie a fost înregistrat cazul dat în urma autosesizării de către polițistul de sector precum că la 22 octombrie, în incinta Gimnaziului, între două eleve s-a iscat un conflict în urmă căruia s-au agresat fizic reciproc. Cazul dat se examinează”, ne-a spus Băetrău.

Totodată, Știri.md a contactat-o pe directoarea gimnaziului, care a confirmat cazul dat și a menționat că bătaia a fost provocată chiar de fata care s-a ales cu nasul fracturat.

„Eleva din clasa 6-a se ocupă cu boxul și a vrut să-și arate abilitățile. Aceasta i-a dat telefonul băiatului din cauza căruia a început totul și l-a rugat să filmeze toată scena. Însă eleva mai în vârstă nu s-a lăsat influențată și a lovit-o înapoi, fracturându-i nasul”, ne-a spus directoarea gimnaziului, Galina Todoriuc.

De asemenea, directoarea a menționat că mama elevei care s-a ales cu răni doar a făcut mai mare zarvă la școală, însă poliția nu a alertat-o așa cum zice ea. Așa că oamenii legii ar fi fost sesizați despre caz chiar de Galina Todoriuc.

„Duminica, mama a venit la școală și a recunoscut că bătaia a fost înscenată și m-a rugat să retrag de la poliție plângerea, pentru că ea nu mai are pretenții. Totodată, luni, 26 octombrie, în cadrul instituției a venit și o comisie, iar cazul a fost aplanat”, a mai spus directoarea.

Ulterior, am contactat-o pe mama fetei pentru o reacție la cele spuse de Galina Todoriuc, iar aceasta ne-a spus că directoarea minte.

„E minciună tot ce zice directoarea, inclusiv că am fost la școală. Familia noastă este în carantină pentru că unul din cei 7 copii are coronavirus, respectiv de vineri noi nu ieșim din casă”, a specificat mama fetei.

Potrivit studiului Bullying-ul în rândul adolescenților, realizat în premieră în Moldova, marea majoritate (86,8%) din totalul elevilor claselor a 6–12 din Republica Moldova sunt afectați de bullying, unii fiind victime, iar alții – agresori sau martori.

Undă verde pentru construcția liniei electrice aeriene Bălți-Suceava

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare va oferi Republicii Moldova un împrumut de 30,8 milioane de euro pentru construcția liniei electrice aeriene de 400 kV care va interconecta localitățile Bălți și Suceava.

Parlamentul de la Chișinău a ratificat joi, 25 aprilie, acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) privind realizarea proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acest împrumut reprezintă 40 % din valoarea totală a proiectului menit să sporească securitatea energetică a Republicii Moldova, prin interconectarea cu România. Banii vor fi acordați pentru o perioadă de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani.

Încă 30,8 milioane de euro vor fi alocate de Banca Europeană de Investiții, în baza unei decizii de realocare din contul acordului de împrumut contractat anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. De asemenea, Republica Moldova va beneficia de un grant de 15,4 milioane de euro, alocat de Uniunea Europeană prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Bugetul total al proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II” este de 77 de milioane de euro.

Banii vor fi cheltuiți pentru construcția liniei electrice aeriene de transport a energiei electrice cu tensiunea de 400 kV între municipiile Bălți și Suceava, reconstrucția stației electrice Bălți 400 kV, reabilitarea unor segmente de rețele electrice de transport de pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv prin înlocuirea elementelor de comutație și protecție și a transformatoarelor electrice.

sursa

Casă cu două etaje, construită pe un bloc de locuit din Chișinău. Cine este proprietarul ,,locuinței”

Imaginile video care surprind o casă cu două etaje construită pe un bloc de locuit cu cinci etaje din Chișinău au făcut înconjurul rețelelor de socializare în ultimele zile.

Pretura sectorului Centru arată, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, că această casă a fost construită încă anul opt ani, în 2016.

Totuși, autoritățile capitalei se declară neputincioase în acest caz.

„Autoritatea publică locală a sesizat despre construcția ilegală edificată pe acoperișul blocului de locuit din strada Grenoble nr. 159/7, încă în anul 2020, Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică, responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții. Având în vedere faptul că APL nu poate întocmi procese-verbale contravenționale pe art. 178, al. 4, pct. d) construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor, transformarea acoperișurilor sau extinderea celor existente, care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative, examinarea cazului este de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției”, susține Pretura sectorului Centru din municipiul Chișinău.

Anterior, locatarii acestui bloc au declarat că bărbatul care a construit casa deține două apartamente la ultimul etaj și nu și-a întrebat vecinii atunci când și-a ridicat o nouă locuință pe acoperiș.

sursa

Proteste în Veneția, în prima zi în care a intrat în vigoare taxa de 5 euro pentru a intra în oraș. Cine nu plăteşte riscă o amendă între 50 şi 300 de euro

Taxa pentru vizitatorii de o zi a adus haosul la Veneţia. Nu doar turiştii, ci şi localnicii sunt împotriva ei şi acuză autorităţle că vor să transforme vechiul oraş plutitor într-un parc tematic. Mai multe asociații de rezidenți au organizat, astăzi, proteste în Piazzale Roma şi s-au ciocnit cu autorităţile.

Aproximativ 300 de persoane au ieșit în stradă, la Veneţia, pentru a-și arăta opoziția față de taxa de acces care a început să se aplice turiştilor de o zi. Cu steaguri și bannere în mâini, protestatarii au oprit traficul în Piazzale Roma, blocând banda de tramvai. Au împărţit oamenilor paşapoarte false pentru a intra în oraş şi s-au plâns că astfel de decizii vor aduce sfârşitul oraşului Venezia şi distrugerea lagunei, informează observatornews.ro.

Ruggero Tallon, protestatar: Noi suntem cei din tabăra „Da”. Vrem o viaţă şi un viitor pentru acest oraş. De asta ne opunem biletului de intrare şi ne opunem intrării navelor de croazieră. E ca şi cum ne-am muta într-un mare parc tematic, o mare grădină zoologică. Iar noi nu acceptăm asta!

Marina Rodinò, localnică: Acesta nu este un parc natural, nu este un muzeu, nu este Pompei, acesta este un oraș în care trebuie să luptăm pentru ca locuinţele noastre să fie locuite de familii și trebuie să redeschidem afacerile locale.

Veneția este primul oraș din lume care a implementat o astfel de măsură. Taxa de 5 euro, care a intrat în vigoare astăzi, are ca scop protejarea acestuia de efectele turismului excesiv.

Simone Venturini, consilier municipal: Trebuia să găsim un echilibru, un nou echilibru între turiști și rezidenți. Trebuie să protejăm spațiile rezidenților și, de asemenea, să descurajăm sosirea călătorilor de o zi.

Experimentul veneţian durează 29 de zile şi se desfăşoară în perioada 25 aprilie – 14 iulie. Pentru vizitele de o zi în centrul istoric, va fi nevoie de rezervare online. Turiştii vor primi un cod QR, după achitarea taxei, pe care vor trebui să îl scaneze în anumite puncte, la intrarea în oraş.

La chioşcurile ridicate în faţa principalelor puncte de acces în oraş, aproximativ 200 de administratori au fost instruiți pentru a ghida politicos, pe oricine nu știe de taxă, prin procesul de descărcare a codului.

Oficialii din turism spun că aproximativ 6.000 de oameni au plătit astăzi pentru a descărca codul, însă numărul ar putea ajunge la 10 mii până la fnalul zilei. Alţi 70 de mii de oameni au descărcat codul indicând o scutire, precum cea că sunt navetişti sau rezidenţii regiunii Veneto.

Tragic. Un bărbat din Călărași a decedat în fața autogării, îndată după ce s-a externat din spital
Articolul anterior
Xenia Deli împlinește 31 de ani: ,,Îți mulțumesc, Doamne! De ce altceva aș mai avea nevoie?”
Articolul următor