Cinci regiuni ale Italiei intră în carantină totală până în 3 decembrie. Restricțiile anunțate

Cinci regiuni ale Italiei intră în lockdown până în 3 decembrie, conform ultimului decret semnat de premierul Giuseppe Conte pe parcursul nopții de marți spre miercuri, după o serie de tensiuni.

separator

Regiunile roșii sunt considerate Lombardia, Piemonte, Tirolul de Sud, Valle d’Aosta și Calabria. Decretul conține atât reguli valabile pentru întreg teritoriul național, cât și reguli care se vor aplica la nivel regional.

Printre puținele modificări făcute între schița decretului și versiunea finală este cea referitoare la saloanele de coafură: acestea rămân deschise chiar și în zonele roșii.

Conform Corriere della Sera, regulile vor intra în vigoare în 5 noiembrie și vor dura până în 3 decembrie.

Regulile valabile în toată Italia:

limitarea circulației după ora 22
autocertificarea pentru cei care ies din casă după ora 22.00
închiderea muzeelor și expozițiilor;
școală la distanță 100% pentru licee, pentru școlile elementare și gimnaziale și pentru serviciile de îngrijire a copiilor activitatea se va face în prezență, dar cu folosirea obligatorie a măștilor (cu excepția copiilor sub 6 ani).Până acum, elevii își puteau da jos masca în timpul orelor, dacă nu se apropiau unii de alții.
magazinele mari și medii se închid în zilele de sărbătoare și înainte de sărbători, cu excepția farmaciilor, a magazinelor alimentare, a tutunelor și a chioșcurilor de ziare
transportul public se poate folosi la o capacitate de 50%
închiderea barurilor și restaurantelor la ora 18:00, cu posibilitatea de a rămâne deschise pentru prânzul de duminică
suspendarea preselecției și a probelor scrise la concursurile de angajare publice și private
închiderea zonelor de pariuri și jocuri în baruri.

sursa: www.tvr.ro

UE regretă faptul că Parlamentul Georgiei a aprobat definitiv legea privind „agenții străini”

Uniunea Europeană regretă profund faptul că Parlamentul georgian a decis să treacă peste dreptul de veto al președintelui exprimat față de legea referitoare la influența străină și să ignore argumentele juridice detaliate ale Comisiei de la Veneția, care au condus la o recomandare clară de abrogare a acestei legi, a transmis marți Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă, Josep Borrell, după adoptarea controversatului text de către legislativul de la Tbilisi, scrie news.ro.

„UE a subliniat în repetate rânduri că legea adoptată de Parlamentul georgian contravine principiilor și valorilor fundamentale ale UE. Promulgarea acesteia duce la un regres în cel puțin trei din cele nouă etape (dezinformarea, polarizarea, drepturile fundamentale și implicarea organizațiilor societății civile) stabilite în recomandarea Comisiei pentru obținerea statutului de candidat, aprobată de liderii UE, și va avea un impact negativ asupra parcursului Georgiei în UE”, avertizează comunicatul comun al lui Borrell și al Comisiei Europene, citat de The Guardian.

UE și statele sale membre iau în considerare toate opțiunile pentru a reacționa la aceste evoluții, subliniază executivul de la Bruxelles.

„Continuăm să fim alături de poporul georgian și recunoaștem opțiunea majorității covârșitoare a acestuia pentru un viitor european pentru țara sa”, transmit Borrell și Comisia Europeană.

Misiune neobișnuită pentru salvatori: au salvat o vacă dintr-un lac

Salvatorii au avut parte de o misiune mai puțin obișnuită la Râbnița. Aceștia au scos o vacă dintr-un lac, după ce mai mulți omeni au încercat timp de trei ore să o salveze, însă fără rezultat.

Misiune neobișnuită pentru salvatori. Au salvat o vacă dintr-un lacFoto: GUpCS

Văcuța păștea în apropiere de râul Suhaia, Râbnița. Din cauza temperaturilor ridicate, animalul a vrut să bea apă. Malul fiind abrupt s-a rupt, iar vaca a căzut, transmite realitatea.md.

În apa rece, văcuța a luptat pentru viața ei timp de aproximativ trei ore. Locuitorii au încercat să o scoată singuri, dar nu au reușit. 

Au chemat salvatorii. Angajații Direcției Generale Situații de Urgență au prins un cablu de camionul lor „Ural” și au scos animalul.

Grindina a afectat o localitate din țară

Aversele din această după-amiază nu au trecut fără pagube. Grindina a lovit grădinile localnicilor din localitatea Boghiceni, raionul Hîncești.

Imagini au fost distribuite pe rețelele de socializare, acestea arată că gheața a distrus plantele agricole. Deocamdată, nu se cunoaște amploarea pagubelor.

Mai bun decât Espresso poate fi doar Espresso PLUS
Articolul anterior
Transferurile de bani din Rusia au scăzut de trei ori în ultimii 5 ani
Articolul următor