Cozi imense la deschiderea unui fast food. Oamenii au așteptat 14 ore ca să își cumpere mâncare

Cozi uriașe s-au format vineri în două orașe din Colorado, unde un lanț celebru de fast food a deschis primele două restaurante din acest stat american.

separator
În Aurora, polițiștii au fost chemați să dirijeze cozile de mașini care șerpuiau în jurul restaurantului și a unui mall din apropiere. Unii clienți au declarat pentru un post local de televiziune că au așteptat și 14 ore încolonați, ca să ajungă să își cumpere mâncare de la noul fast food In-N-Out Burgers, potrivit New York Post.

Poliția a transmis un mesaj pe Twitter în care recomanda localnicilor să se îndrepte și către alte localuri din zonă pentru a lua masa.

O postare ulterioară avertiza că timpul de așteptare depășea 12 ore, iar coada se întindea pe mai bine de 3 kilometri.

sursa: www.stirileprotv.ro

Peste 140 de școli din țară vor avea blocuri sanitare noi

Aproximativ 140 de școli din sate au toaletă în curte. Un exemplu este și gimnaziul din comuna Pârlița, raionul Soroca. Ministrul Educației, Dan Perciun, a anunțat că în acest an vor fi renovate sau construite blocurile sanitare în instituțiile de învățământ, selectate prin concurs.

În cadrul Gimnaziului din Pârlița învață 80 de elevi. Clădirea școlii niciodată nu a avut bloc sanitar în interior, așa că elevii și pedagogii sunt nevoiți să meargă la toaleta din curte, transmite moldova1.md.  

„Ne descurcăm foarte greu, mai ales în perioada rece a anului. Este complicat, pentru că trebuie să însoțim copiii afară și să avem grijă să fie îmbrăcați. Asta tot e pierdere de timp și influențează foarte negativ asupra copiilor. Încă mai avem o problemă, că sunt fetițe care pe viitor devin viitoarele mame și trebuie să fie sănătoase”, a spus Lilia Zgardan, profesoară.

Instituția a elaborat proiectul tehnic pentru construcția blocurilor sanitare și a primit finanțare, iar lucrările vor începe în luna mai.

Potrivit directorului Gimnaziului, instituția este una veche, la care, de la bun început, nu a fost prevăzut un bloc sanitar interior. 

„Încă din perioada sovietică, blocul sanitar era în exterior. (…) Va fi construit în anexa respectivă, care va fi demolată, și se va construi din nou un bloc sanitar, care va îmbunătăți cu mult și va duce la creșterea educației”, a menționat Igor Cazac, directorul gimnaziului din Pîrlița.

La începutul lunii februarie, ministrul Educației, Dan Perciun, a anunțat că în acest an vor fi renovate sau construite blocurile sanitare în peste 140 de instituții de învățământ, selectate prin concurs. În acest scop, din bugetul de stat vor fi alocate 25 de milioane de lei. Restul cheltuielilor vor fi acoperite de Banca Mondială și UNICEF, cu sprijinul financiar al partenerilor de dezvoltare. Anul trecut, 21 de școli au beneficiat de renovarea blocurilor sanitare, fiind alocați din bugetul de stat, de asemenea, 25 de milioane de lei.

O femeie, surprinsă pe fereastra unui bloc din Capitală. Polițiștii și medicii au sărit în ajutor

O femeie a fost surprinsă de trecători în timp ce stă agățată de fereastra unui bloc locativ din sectorul Râșcani al Capitalei.

Momentul în care o femeie stă agățată de fereastra unui bloc de locuit

Potrivit ofițerului de presă Scripnic Svetlana, la data de 28 aprilie, în jurul orei 12.27, oamenii legii au fost sesizați precum că pe bulevardul Moscova 17/1, la etajul 12 al unui bloc locativ, o persoană se află în pericol, transmite www.stiri.md.

Ajunși la fața locului, oamenii legii au stabilit că femeia în vârstă de 33 de ani, care se afla pe geamul de la balcon, ar fi coborât de sine stătător. 

Ulterior, aceasta a fost preluată de ambulanță pentru a primi ajutorul medical necesar.

Pe caz a fost inițiată o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. 

Un interpret internațonal, refuzat în Moldova după ce a susținut că femeile sunt de vină pentru violuri

Interpretul Jah Khalib nu va cânta la Chișinău în luna august. Organizatorii festivalului de muzică Summer Fest, unde urma să evolueze cântărețul kazah, au anunțat că performanța lui Jah Khalib a fost anulată „în legătură cu evenimentele și știrile recente”.

„Din cauza unor factori logistici și confidențiali, nu a fost posibil să anunțăm oficial și deschis decizia luată mai devreme. Organizarea unui eveniment de o amploare similară necesita mult efort și o pregătire îndelungat, fapt care nu permite să luăm decizii impulsive. Vă reamintim că Summer Fest este un festival ce are ca element central doar muzica”, au transmis organizatorii festivalului, transmite ziar.md.

Asta după ce, în ultimele zile, internauții și persoane publice au decis să boicoteze participarea lui Jah Khalib la festivalul de la Chișinău, criticându-l pe artist pentru declarațiile misogine, sexiste și instigatoare la violență, pe care le-a făcut în cadrul unui podcast acum câțiva ani.

Zlele trecute, Coaliția Națională „Viața fără Violență” și actorul Cătălin Lungu au cerut BisConcert, organizatorii festivalului de muzică Summer Fest, care va avea loc la Chișinău, în august, să anuleze concertul cântărețului kazah Jah Khalib. Solicitarea este argumentată prin faptul că, în timpul unui interviu, renumitul interpret a fost de acord cu o declarație care face aluzie la faptul că femeile și fetele care au fost supuse violenței sexuale sunt des vinovate.

În august 2022, pe canalul de YouTube RUH FOOD, a fost publicat un interviu cu șase persoane publice din Kazahstan, inclusiv Jah Khalib. La un moment dat, unul dintre participanți a declarat că 85% dintre cazurile de viol, în care victimile sunt femei, au loc pentru că acestea se aflau „în locul nepotrivit, în hainele nepotrivite, la momentul nepotrivit”.

La ce trebuie să fie atenți bolnavii de Covid aflați în izolare la domiciliu? Potrivit medicilor, perioada critică este între a cincea și a zecea zi
Articolul anterior
Anglia iese din “lockdown” și va reveni la restricțiile locale. Planul autorităților pentru Crăciun
Articolul următor