Încă 25 de persoane au decedat din cauza Coronavirusului

Ministerul Sănătății anunță încă 25 de victime, cauzate de noul Coronavirus în ultimele 24 de ore. Bilanțul victimelor în Republica Moldova a ajuns la 2.572.

Din numărul total al persoanelor decedate astăzi, 16 sunt femei și 9 sunt bărbați.

Deces 2548: Femeie de 56 ani, din r-nul Cimișlia, internată la SR Cimișlia. Comorbidități: diabet zaharat, ciroză hepatică.

Deces 2549: Bărbat de 63 ani, din r-nul Florești, internat la SR Florești. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 2550: Femeie de 71 ani, din r-nul Nisporeni, internată la SR Nisporeni, cu pneumonie polisegmentară bilaterală.

Deces 2551: Femeie de 64 ani, din mun. Chișinău, internată la IFP ”Chiril Draganiuc”. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 2552: Femeie de 68 ani, din mun. Chișinău, internată la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, obezitate.

Deces 2553: Femeie de 74 ani, din r-nul Ialoveni, internată la IMU. Comorbidități: obezitate, hipertensiune arterială.

Deces 2554: Femeie de 68 ani, din mun. Cahul, internată la Institutul Oncologic. Comorbidități: mielom multiplu.

Deces 2555: Bărbat de 59 ani, din mun. Chișinău, internat la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, nefropatie mixtă.

Deces 2556: Femeie de 71 ani, din r-nul Ștefan-Vodă, transferată de la SR Ștefan-Vodă, la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Deces 2557: Femeie de 62 ani, din r-nul Ceadîr-Lunga, internată la SR Ceadîr-Lunga. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 2558: Femeie de 65 ani, din mun. Chișinău, internată la Spitalul de Stat, cu insuficiență respiratorie acută.

Deces 2559: Femeie de 62 ani, din r-nul Ialoveni, internată la SCR. Comorbidități: pancreatită cronică.

Deces 2560: Bărbat de 71 ani, din r-nul Ialoveni, internat la SR Ialoveni. Comorbidități: diabet zaharat, encefalopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 2561: Femeie de 83 ani, din mun. Chișinău, internată la IMU. Comorbidități: cardiopatie mixtă, encefalopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 2562: Bărbat de 56 ani, din r-nul Briceni, transferat de la SR Briceni, la IMU.  Comorbidități: angină pectorală de efort,  cardiopatie mixtă, nefropatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 2563: Bărbat de 71 ani, din mun. Chișinău, internat la SCM ”Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: diabet zaharat, boală cerebrovasculară.

Deces 2564: Femeie de 71 ani, din r-nul Ungheni, internată la SR Ungheni. Comorbidități: cardipatie hipertensivă, diabet zaharat.

Deces 2565: Bărbat de 70 ani, din r-nul Ungheni, internat la SR Ungheni, cu insuficiență respiratorie acută.

Deces 2566: Bărbat de 61 ani, din r-nul Ungheni, internat la SR Ungheni. Comorbidități: ataxie cronică, hipertensiune arterială.

Deces 2567: Femeie de 67 ani, din r-nul Edineț, internată la SR Edineț. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Deces 2568: Femeie de 61 ani, din r-nul Edineț, internată la SR Edineț. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie mixtă, fibrilație atrială.

Deces 2569: Femeie de 77 ani, din r-nul Edineț, internată la SR Edineț. Comorbidități: cardiopatie mixtă, fibrilație atrială, boală renală cronică.

Deces 2570: Bărbat de 85 ani, din r-nul Rezina, internat la SR Rezina. Comorbidități: cardiopatie ischemica, fibrilație atrială permanentă, hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 2571: Bărbat de 72 ani, din mun. Chișinău, transferat de la SCM ”Sf. Treime”, la SC Bălți. Comorbidități: glomerulonefrită cronică.

Deces 2572: Femeie de 53 ani, din r-nul Ungheni, internată la SC Bălți. Comorbidități: mielopatie vasculară dorsală. 

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în R. Moldova a ajuns la 126.518 cazuri.

Până astăzi, 108.901 persoane s-au vindecat de Covid-19.

Foto! Cum a arătat centrul Capitalei în Noaptea de Înviere

La slujba de Înviere din centrul municipiului Chișinău s-au adunat sute de oameni. Scuarul Mitropoliei Chișinăului si a întregii Moldove a devenit neîncăpător pentru enoriașii care au asistat la serviciul divin cu coșurile pline de bunătăți și purtând Focul Haric.

Cetățenii Republicii Moldova au trăit cu bucurie Învierea Domnului, s-au rugat pentru pace, sănătate și bunăstare. Iată, mai jos, care a fost atmosfera în centrul capitalei!

Foto: Primăria Municipiului Chișinău

Canada va acorda Republicii Moldova un sprijin financiar pentru dezvoltarea sectorului energetic și judiciar

Canada va acorda Republicii Moldova un sprijin financiar pentru dezvoltarea sectorului energetic și judiciar, dar și pentru sprijinirea societății civile. Un anunț în acest sens a fost făcut de ambasadorul Canadei în Moldova cu sediul la București, Gavin Buchan, în cadrul unui interviu. Potrivit acestuia, negocierile privind acordarea unui împrumut major acordat Executivului de la Chișinău sunt în proces.

„Introducem o serie de domenii în care vom sprijini Moldova. Avem un mic proiect de sprijin pentru societatea civilă, avem sprijin pentru sistemul judiciar, vom introduce un anumit sprijin în sectorul energetic și suntem în proces de negociere a unui împrumut major, pentru sprijin financiar acordat Guvernului. Moldova este o țară mică, dar este o țară care a făcut absolut tot ce trebuie să facă pentru a câștiga invitația de aderare la Uniunea Europeană, pe care a primit-o anul trecut”, a spus oficialul, transmite moldova1.md. 

Ambasadorul Canadei la Chișinău a spus că Republica Moldova face toate reformele corecte și este pe cale să devină o democrație europeană.

„Ei introduc tot felul de măsuri corecte și merită în mod absolut sprijinul nostru în fața eforturilor consistente ale Rusiei de a-i destabiliza. Deci, da, ca și în cazul Ucrainei, Canada și România sunt foarte aliniate în privința importanței susținerii Republicii Moldova. Și una dintre marile bucurii ale misiunii mele aici este că ajung să lucrez la lucruri concrete de genul acesta, în colaborare cu partenerii mei români, a relatat oficialul.

Referindu-se la combaterea fenomenului dezinformării din țara noastră, Buchan a precizat că autoritățile trebuie să se asigure că încurajează gândirea critică și să-i facă pe oameni să înțeleagă care sunt sursele de știri credibile și care nu.

„Trebuie să avem mesaje puternice și proactive, trebuie să preîntâmpinăm asta. Trebuie să faci ceea ce ei numesc pre-demontare, să ne asigurăm că oamenii au informațiile corecte în prealabil, astfel încât să știe când aud ceva care este dezinformare. Și într-adevăr, trebuie să încurajăm gândirea critică. Trebuie să-i facem pe oameni să înțeleagă ce este o sursă de știri credibilă și ce nu este o sursă de știri credibilă. Trebuie să-i facem pe oameni să aibă obiceiul să trateze toate postările de pe rețelele de socializare ca și cum ar fi 1 aprilie. Nu ar trebui să existe doar o zi pe an când ne uităm critic la fluxurile noastre de socializare. Ar trebui să fie 365”, a concluzionat Gavin Buchan.

Maia Sandu va efectua o vizită în Norvegia săptămâna viitoare

Președintele Maia Sandu va efectua o vizită de stat în Norvegia, în perioada 6-7 mai. Din delegația condusă de șeful statului va face parte și ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi. Aceasta este prima vizită de stat a unui președinte al Republicii Moldova în această țară.

Pe 17 aprilie, Republica Moldova a fost vizitată de ministrul norvegian de Externe, Espen Barth Eide. Într-un interviu pentru Moldova 1, diplomatul a declarat că Norvegia își va deschide în scurt timp o misiune diplomatică în Republica Moldova, transmite moldova1.md.

De menționat că Norvegia este una dintre cele șase țări, unde moldovenii ar putea vota prin corespondență în cadrul alegerilor prezidențiale și referendumului constituțional din 20 octombrie.

Încă 795 cazuri de Covid-19, raportate astăzi în Moldova
Articolul anterior
Și fiica Andrei face sport: ,,La spate sunt bine și la burtă, încerc”
Articolul următor