Mamă de 33 de ani, răpusă de Coronavirus la 18 zile după naștere

A murit la 18 zile după ce și-a adus pe lume băiețelul, fără să apuce să-l țină în brațe. Mama de 33 de ani mai avea acasă o fetiță. Este cazul trist al unei femei din SUA.

Erika Becerra era însărcinată în 8 luni în momentul în care a fost testată pozitiv pentru coronavirus. La scurt timp după primirea diagnosticului, femeia a început să simtă dureri în tot corpul. A făcut febră și avea dificultăți în respirație. În momentul în care i-a devenit foarte greu să mai respire, soțul s-a alarmat și a chemat de urgență abmulanța.

Trei zile mai târziu, pe data de 15 noiembrie, Erika a născut la spitalul din Detroit, un băiețel perfect sănătos pe care l-au numit Diego. Femeia nu a apucat să-și țină băiețelul la piept întrucât starea sa de sănătate s-a degradat extrem de rapid. Doctorii au fost nevoiți să o conecteze la un ventilator și așa a rămas timp de 18 zile. Femeia, în vârstă de 33 de ani, nu avea probleme de sănătate asociate, motiv pentru care moartea ei a luat prin surprindere pe toată lumea, scrie presa americană.

„A fost un șoc total. Era o femeie sănătoasă. Nu mai am cuvinte. Încerc să mă trezesc din coșmarul acesta”, a declarat Claudia Garcia, rudă a femeii.

Luna trecută, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (SUA) a adăugat sarcina printre condițiile care determină apariția unor forme agresive ale infectărilor cu COVID-19.

Institutul a adăugat sarcina pe listă după un studiu efectuat pe un eșantion de 409,462 de femei infectate cu coronavirus, care manifestau simptome specifice bolii, cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani. Dintre acestea 23,343 erau însărcinate.

Potrivit studiului, femeile însărcinate prezintă un risc cu 70% mai mare de a face o formă gravă a bolii și de a muri, în comparație cu femeile care nu sunt însărcinate.

De asemenea, femeile însărcinate prezintă un risc mult mai mare de a avea nevoie de îngrijire în unitățile de Terapie Intensivă, de a fi conectate la aparate sau la ventilatoare mecanice, în comparație cu femeile care nu sunt însărcinate.

„Când te gândești la un uter în expansiune care pune presiune pe diafragmă, în general, o femeie însărcinată respiră mai greu. Să adaugi în această situație o boală respiratorie devine o adevărată provocare”, a declarat Dr. Cynthia Gyamfi-Bannerman, obstetrician la NewYork-Presbyterian/Columbia University Irving Medical Center, potrivit New York Times.

Dr. Gyamfi-Bannerman a declarat că moartea Erikei Becerra ar trebui să fie un semnal de alarmă și un reminder al importanței respectării menținerii distanței sociale și a purtării măștilor de protecție.

Nu este cazul ca femeile însărcinate să intre în panică, însă trebuie să fie conștiente de importanța respectării regulilor de distanțare socială. 95% dintre femeile însărcinate infectate nu dezvoltă complicații, dar dacă te numeri printre cele 5%?

Rudele Erikei Becerra suspectează că femeia s-a infectat în timpul numeroaselor vizite pe care le-a făcut la cabinetul medicului ginecolog pentru verificarea evoluției sarcinii. Diego, soțul femeii, a fost cel care a avut grijă de fetița de 1 an pe care cei doi o mai aveau împreună.

Nașa femeii își amintește cât de fericită a fost Erika în momentul în care a aflat că va avea un băiețel: „Îmi tot spunea: voi avea un băiețel și am o fetiță. Vor crește împreună!”. Da, cei doi frățiori vor crește împreună, însă fără mama lor.

sursa: www.demamici.ro

Patru bebeluși s-au născut la o maternitate din Chișinău, în Noaptea de Înviere

La spitalul ,,Gheorghe Paladi” din Chișinău, în Noaptea Învierii, s-au născut patru bebeluși. Părinții au fost binecuvântați cu cel mai așteptat și prețios cadou chiar în zi de Paște.

,,Primul născut în Noaptea Învierii este un băiețel care a venit pe lume la ora 00:20, acesta având greutatea la naștere de 4050 g. Toate nașterile au avut loc pe cale naturală și au decurs fără complicații. Bebelușii sunt perfect sănătoși, iar starea de sănătate a mamelor este stabilă”, se arată în comunicatul instituției medicale.

Și medicii s-au aflat la datorie în această noapte deosebită pentru creștini. Au muncit cu dăruire și în zi de sărbătoare, pentru ca mamele să își vadă visul împlinit.

sursa foto: Facebook

Fiul Cristinei Scarlevschi a fost condus pe ultimul drum. Tânăra mamă a publicat câteva imagini de la funeralii

Dansatoarea Cristina Scarlevschi și soțul ei și-au condus astăzi fiul pe ultimul drum. Micuțul Alex, în vârstă de un an și 4 luni, a pierdut lupta cu o boală gravă și rară.

Cristina a publicat câteva imagini de la înmormântare pe pagina sa de Instagram. Răpuși de durere, cei doi părinți au vegheat lângă sicriul bebelușului.

Cristina Scarlevschi a luptat pentru viața fiului ei, dar, din păcate, micuțul s-a stins în urmă cu trei zile. Tinerii părinți au rugat pe toți cei care vor fi alături de Alex să evite hainele negre și florile din plastic.

Trei noi creșe, inaugurate în Republica Moldova cu sprijinul Suediei

Trei grupe de creșă pentru copiii cu vârste între 1 și 3 ani au fost inaugurate în această lună în Sângerei, Râșcani și Glodeni cu sprijinul autorităților naționale și locale, Street Child și cu sprijinul financiar al Suediei, notează IPN.

Grupa creșă din cadrul grădiniței „Foișor”, orașul Râșcani, deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani, a fost renovată și echipată în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei. Grupa creșă „Steluța” din orașul Glodeni a fost deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Aceasta a fost echipată de către UN Women în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei.

„Este o bucurie să observ că în Republica Moldova se deschid și se renovează în ultima perioadă tot mai multe creșe. Acesta este rezultatul eforturilor Guvernului Republicii Moldova  și al partenerilor de dezvoltare. Mulțumim UN Women și Suediei pentru crearea unor condiții mai bune pentru copiii noștri și pentru oferirea unor posibilități mai mari părinților și mamelor de a se reintegra rapid în câmpul muncii”, a declarat deputata Marina Morozova, la inaugurarea grupei creșă din orașul Glodeni.

Grupa creșă din orașul Sângerei, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, a fost renovată și dotată cu sprijinul financiar al Suediei. Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, a menționat că prin investițiile în serviciile de îngrijire timpurie a copiilor, Suedia își propune să construiască un viitor mai prosper și o piață economică mai puternică în Republica Moldova.

Renovarea și echiparea creșelor din nordul R.. Moldova a implicat o investiție totală de 60 de mii de dolari din partea UN Women, acest lucru fiind posibil datorită sprijinului financiar al Suediei, care susține inițiativele de abilitare a femeilor și promovarea egalității de gen.

A fost lansat colindul KissFM! Irina Rimes și The Motans, alături de vedetele din România
Articolul anterior
Emmanuel Macron, infectat cu Covid, face dezvăluiri despre starea sa de sănătate
Articolul următor