Alarmant! 25 de persoane, răpuse din cauza Covid-19 în ultimele 24 de ore

În Moldova crește din nou numărul deceselor provocate de Covid-19. În ultimele 24 de ore, s-au stins 25 de persoane din numărul total al infectaților. Datele sunt prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Deces 2910: Femeie de 84 ani, din r-nul Ceadîr-Lunga, internată la IMSP Ceadîr-Lunga. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 2911: Femeie de 73 ani, din r-nul Drochia, internată la SR Drochia. Comorbidități: cardiopatie mixtă, diabet zaharat, obezitate.

Deces 2912: Bărbat de 72 ani, din r-nul Criuleni, internat la SR Criuleni. Comorbidități:  diabet zaharat, tumoră cerebrală.

Deces 2913: Bărbat de 79 ani, din r-nul Glodeni, internat la SR Glodeni, cu insuficiență respiratorie acută.

Deces 2914: Bărbat de 80 ani, din r-nul Fălești, internat la SR Fălești. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă.

Deces 2915: Bărbat de 80 ani, din mun. Chișinău, internat la IFP ”Chiril Draganiuc”. Comorbidități: hipertensiune arterială, angină pectorală de efort, cardiopatie ischemică.

Deces 2916: Femeie de 68 ani, din r-nul Briceni, internată la SR Briceni. Comorbidități: obezitate, diabet zaharat.

Deces 2917: Femeie de 74 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM ”Gh. Paladi”. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, diabet zaharat.

Deces 2918: Femeie de 67 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM “Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: diabet zaharat, angiopolineuropatie diabetică.

Deces 2919: Bărbat de 81 ani, din mun. Chișinău, internat la SCM “Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială, angină pectorală de efort.

Deces 2920: Bărbat de 43 ani, internat la SCM “Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: obezitate, cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 2921: Bărbat de 53 ani, din mun. Bălți, internat la SC Bălți, cu traumatism cranio-cerebral.

Deces 2922: Bărbat de 75 ani, din mun. Chișinău, internat la IMU. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 2923: Femeie de 67 ani, din mun. Chișinău, internată la IMU. Comorbidități: diabet zaharat, nefropatie diabetică.

Deces 2924: Femeie de 85 ani, din mun. Chișinău, internată la IMU. Comorbidități: angină pectorală de efort, cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 2925: Bărbat de 83 ani, din r-nul Hâncești, transferat din SR Hâncești, la IMU. Comorbidități: angină pectorală de efort, cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială, pancreatită cronică.

Deces 2926: Bărbat de 65 ani, din r-nul Edineț, transferat din SR Edineț, la IMU. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 2927: Bărbat de 61 ani, din mun. Chișinău, internat la IMU. Comorbidități: angină pectorală de efort, hipertensiune arterială, diabet zaharat, nefropatie mixtă.

Deces 2928: Femeie de 61 ani, din mun. Chișinău, internată la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, obezitate, diabet zaharat.

Deces 2929: Bărbat de 65 ani, din r-nul Orhei, internat la SR Orhei. Comorbidități: obezitate.

Deces 2930: Femeie de 65 ani, din r-nul Leova, internată la SR Leova. Comorbidități: diabet zaharat, hepatită cronică

Deces 2931: Bărbat de 75 ani, din mun. Chișinău, internat la SCM ”Gh. Paladi”. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 2932: Femeie de 69 ani, din mun. Bălți, internată la SCM ”Gh. Paladi”. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 2933: Bărbat de 60 ani, din mun. Chișinău, internat la SCM ”Gh. Paladi”. Comorbidități: limfom non-Hodjkin, cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 2934: Bărbat de 68 ani, din mun. Cahul, internat la SCM ”Gh. Paladi”. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, cardiopatie mixtă.

Mii de aprecieri la o fotografie a Adrianei Ochișanu alături de fiul ei Cristi

Îndrăgita interpretă de muzică populară de la noi, Adriana Ochișanu, a venit astăzi cu un mesaj emoționant pentru toți admiratorii și urmăritorii ei pe rețelele de socializare. Artista le-a mulțumit acestora pentru miile de aprecieri la o fotografie alături de fiul ei Cristi, postată imediat după grandiosul spectacol VOCEA MOLDOVEI, de la Arena Chișinău, care a avut loc în data de 20 aprilie.

”Am obţinut 10.946 reacţii şi 723 răspunsuri la cea mai recentă postare a mea! Vă mulţumesc tuturor pentru sprijinul pe care mi l-aţi oferit neîncetat. Nu aş fi reuşit fără voi!”, scrie artista într-o postare pe Facebook.

Oamenii au venit doar cu mesaje frumoase și aprecieri calde.

Cristi Botgros, fiul Adrianei și Corneliu Botgros are 24 de ani. Interpeta mai are o fiică Mihaela, care a venit pe lume la o diferență de 18 ani de fiul ei. Adriana a fost mereu sensibilizată de relația dintre cei doi copii ai săi: ”Mă bucur că au o relație frumoasă și mi se bucură inima când îi văd la masă pe ambii.”, a mărturisit Adriana în emisiunea marca unica.md ”Uși Deschise” cu Aura.

Reguli mai stricte la Aeroport, din 1 Mai!

Autoritățile impun reguli mai stricte în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău. Din 1 mai, acces în aerogară vor avea doar pasagerii. Oamenii care vor veni să îi întâmpine sau să îi petreacă, vor trebui să aștepte  afară. Anunțul a fost făcut de șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca, pe 29 aprilie, în cadrul unei conferințe, scrie NM.md.

„Începând cu data de 1 mai, noi schimbăm un pic regulile de acces în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău. Și anume, acces în aerogară vor avea doar cetățenii care au bilete de îmbarcare în avion. Ceilalți cetățeni care vor să îi întâlnească vor fi nevoiți să îi aștepte în afara aerogării”, a declarat Ruslan Galușca.

Șeful Poliției de Frontieră susține că măsura este impusă în vederea securizării securității aeronautice.

Vinurile moldovenești au obținut 11 medalii la Concursul Internațional Bacchus 2024 din Spania

Săptămâna trecută, în Spania, a avut loc Concursul Internațional Bacchus 2024, unul dintre cele mai importante evenimente din industria vinicolă la nivel mondial. Participarea Moldovei a fost remarcabilă, cu 10 vinării prezentând un total de 20 de vinuri, evidențiind excelența și competitivitatea sectorului viticol moldovenesc, scrie moldova1.md.

Vinificatorii moldoveni au fost răsplătiți pentru eforturile lor, obținând un total de 11 medalii, dintre care 3 medalii Grand Gold, 6 medalii Gold și 2 medalii Silver. Această performanță remarcabilă a fost recunoscută și felicitată de către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Concursul Internațional Bacchus este cunoscut pentru a fi o platformă de elită pentru vinurile de calitate superioară, atrăgând participanți din întreaga lume. Succesul vinurilor moldovenești la acest eveniment demonstrează încă o dată calitatea incontestabilă a producției viticole din Moldova și reprezintă o sursă de mândrie pentru întreaga industrie vinicolă a țării.

Câte cazuri de Covid-19 au fost confirmate astăzi, 29 decembrie?
Articolul anterior
Video! Natalia Gordienko e muza regelui Filip Kirkorov în noul film de Revelion lansat în Rusia
Articolul următor