Israelul iese din carantină și renunță decisiv la tot mai multe restricții

Israelul îşi va relaxa măsurile de restricţii sociale în cadrul ieşirii din cea de-a treia perioadă de carantină de la începutul pandemiei de COVID-19 pe fondul intensei campanii de vaccinare, a anunţat luni biroul premierului, citat de France Presse. Israel este prima țară din lume care a reușit să vaccineze 74% din populație, cu prima doză de ser anti-Covid și 44% din populație – cu ambele doze.

După ce a anunţat o relaxare cu deschiderea anumitor magazine şi reluarea unor servicii săptămâna trecută, guvernul israelian a decis să autorizeze, cu începere de la 21 februarie, deschiderea magazinelor stradale, centrelor comerciale, pieţelor, muzeelor şi librăriilor.

Intrarea în sălile de sport, hoteluri, piscine şi sălile de spectacol va fi autorizată persoanelor care au primit ambele doze de vaccin sau vindecate de COVID-19.

Restaurantele şi barurile vor fi autorizate să se redeschidă din 7 martie, dacă numărul de contaminări va continua să scadă, precizează comunicatul premierului.

Zborurile internaţionale, suspendate aproape toate din 24 ianuarie, nu vor fi reluate înainte de 20 februarie, a anunţat guvernul, care menţine şi închiderea frontierelor terestre, cu excepţia cazurilor speciale.

De la jumătatea lunii decembrie şi datortă unui acord cu gigantul Pfizer privind schimbul de date medicale, Israelul a vaccinat peste 3,9 milioane de persoane (peste 40% din populaţia sa) dintre care peste 2,5 milioane au primit şi a doua doză, scrie agerpres.ro.

Ţara cu nouă milioane de locuitori a înregistrat oficiale peste 729.000 de cazuri de contaminări cu SARS-CoV-2, între care 5.406 decese de la începutul pandemiei.

Israelul înregistrează în prezent o medie de circa 4.900 de noi cazuri de infecţii zilnic faţă de aproape 8.000 la jumătatea lunii ianuarie, potrivit cifrelor oficiale. Şi cum vaccinul necesită un anumit timp înainte de a fi eficient, autorităţile se aşteaptă să vadă numărul de cazuri şi în special pe cel al spitalizărilor diminuându-se în săptămânile următoare.

Aglomerație în fața Aeroportului. Oamenii, nemulțumiți de noile reguli

Aglomerație mare în fața Aeroportului după noile reguli impuse de astăzi. Noua măsură de securitate interzice intrarea în incinta Aeroportului tuturor persoanelor care nu au bilet de călătorie.

Îmbulzeală și aglomerație în fața Aeroportului Chișinău. Oamenii fac cozi în așteptarea celor dragi, transmite unimedia.info.

Potrivit șefului Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca, începând cu 1 mai, acces în aerogară vor avea doar cetățenii care au bilete de îmbarcare în avion, transmite deschide.md.

„Alți cetățeni vor fi nevoiți să aștepte în afara gării, ori această măsură este impusă în vederea securizării aeronautice și pentru a evita anumite situații neplăcute care pot avea loc în cadrul AIC”, a precizat Galușca în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, șeful IGPF a menționat despre majorarea numărului de polițiști de frontieră în cadrul AIC, „astfel încât fluxul de pasageri să fie unul calitativ și confortabil pentru cetățeni”.

Motocicliștii se mobilizează pentru a face curățenie pe râul Bîc

Motocicliștii vor organiza sâmbătă, 4 mai, o acțiune de salubrizare pe malul râului Bâc, la intersecția străzilor Calea Basarabiei și Lunca Bâcului din Chișinău.

Potrivit organizatorilor, la activitate poate participa orice doritor, căruia i se va pune la dispoziție echipamentul necesar, transmite realitatea.md.

„Dragi motocicliști și chișinăuieni! Noi, cei cu motociclete Enduro, sâmbătă, 4 mai, vom ieși să facem ordine pe malul râului Bâc pe strada Calea Basarabiei la intersecția cu strada Lunca Bâcului. Cine vrea să se alăture să vină până la ora 10:00 la locația de mai jos. Timpul de curățenie este planificat de 3-4 ore. Tot necesarul este – mănuşi, saci de gunoi şi un recipient cu echipament special de la Pretura Botanica. Haideți să facem ceva frumos înainte de Paști. Noi vom fi mulți. Dar dacă vom fi și mai mulți, datorită ție, va fi și mai bine! Ajunul sărbătorilor e aproape”, se arată în mesajul organizatorilor.

Locația unde se vor întâlni toți cei care vor să participe la acțiunea de salubrizare este indicată AICI.

De Ziua Internațională a Muncii, președintele Parlamentului Igor Grosu i-a vizitat pe pompieri și salvatori

De 1 mai Președintele Parlamentului Republicii Moldova a comunicat cu salvatorii și pompierii Direcției regionale căutare salvare nr.1 din municipiul Chișinău

Ar putea fi o imagine cu 11 persoane, ambulanţă şi text care spune „POUPIERI-SALISTOR SALICTOR TOR POMDIERI SAL! SALVATORI SALVAȚORIPOMPIERI POMPIERI”

Pe 1 mai de Ziua Internațională a Muncii, Președintele Parlamentului Republicii Moldova Igor Grosu a fost în vizită la efectivul Direcției regionale căutare salvare nr.1 din municipiul Chișinău. Aici salvatorii și pompierii care au intrat în tură au comunicat cu spicherul Parlamentului despre activitatea de serviciu, dar și misiunile realizate în prevenirea și lichidarea situațiilor de risc.

Președintele Parlamentului a asistat la schimbul gărzilor, dar și la procedura de predare și primire a schimbului de serviciu. Oficialul a comunicat cu salvatorii, pompierii și paramedicii, care de dimineață au intrat în serviciu, fiind interesat de activitățile pe care le întreprind, dar și misiunile de salvare.

,,Astăzi, de 1 mai, celebrăm valoarea muncii şi a oamenilor muncitori şi harnici. Moldovenii sunt cunoscuți ca un popor harnic şi stăruitor, care prin muncă cinstită îşi clădesc bunăstarea şi îşi realizează scopurile şi năzuinţele. Pe noi, moldovenii, munca nu ne sperie. De fiecare dată ne vom sufleca mânecile și vom munci ca să avem pâine pe masă și căldură în casă. Vom munci ca să trăim în pace și în siguranță.

Astăzi, am stat de vorbă cu cei care zi de zi muncesc în regim de urgenţă, pentru a ne salva nouă viețile. Sunt cei din prima linie pentru care viața altora este mai presus, decât viaţa proprie. Îşi iubesc meseria şi o fac cu abnegaţie și iubirea de a face bine. Să le mulțumim și să le fim recunoscători salvatorilor noștri – pompieri, scafandri, chinologi, chimiști. Să le mulțumim medicilor, brutarilor, șoferilor și tuturor celor care muncesc atunci când alții se odihnesc.

Vă mulțumim pentru dragostea de oameni și dragostea de țară!”, a declarat Igor Grosu.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, ambulanţă şi text

În cadrul vizitei, oficialul a vizitat sediul Direcției, dar și s-a familiarizat cu tehnica de intervenție și specificul activității salvatorilor. Mai mult, ofițerii și subofițerii au discutat cu spicherul despre complexitatea intervențiilor pe care le desfășoară, dar și despre dorința și onoarea de a fi în serviciul cetățenilor.

De Ziua Internațională a Muncii, salvatorii și pompierii sunt la datorie pentru a veghea securitatea și siguranța oamenilor.

Ar putea fi o imagine cu 7 persoane, ambulanţă şi text

Imagini șocante! Un şofer lovește intenționat o femeie care își plimba bebeluşul, după ce aceasta i-a făcut observație
Articolul anterior
Cehia ne ajută în lupta cu pandemia: o donație de peste 1,3 milioane de euro a ajuns în Moldova
Articolul următor