Un copil din Moldova care a alergat în galoși 12 km, în cadrul unui maraton, a emoționat o lume întreagă

Ieri, 19 februarie, 200 de sportivi din întreaga țară au participat la ultramaratonul Rubicon-2021, pe o distanță de 500 km. Sportivilor li s-a alăturat un băiețel care a alergat aproape 12 km fiind încălțat în galoși. După ce au aflat despre aceasta, mulți internauți s-au arătat dispuși să îl ajute pe micul alergător cu echipamente corespunzătoare pentru alergat.

„Trebuie să admitem că a alergat aproape 12 km și ne-a mirat pe toți, chiar și pe cei cu experiență! Când va crește, îl luăm de pacemaker”, se arată într-o postare publicată de către organizatori.

„Când am dat cu ochii de el în coloană prima dată, crezusem că face vreo zece metri de entuziasm. Zărindu-l la km 6, am rămas cremene. Ce să zic, băiatul a parcurs în galoşi toată prima etapă de 11.7km…”, a comentat unul dintre participanți pe pagina sa de Facebook.

În doar trei zile, participanții vor alerga 504 km din sudul țării spre nord și vor trece prin 12 raioane: Cahul, Vulcănești, Cantemir, Leova, Hâncești, Nisporeni, Ungheni, Fălești, Glodeni, Râșcani, Edineț, Briceni.

Circa 70 locuri de parcare publice vor fi amenajate în PMAN, în Noaptea Învierii

În Noaptea Învierii vor fi amenajate 70 de locuri de parcare publice în Piața Marii Adunǎri Naționale, direcția strǎzii Mitropolit Gavriil Bǎnulescu-Bodoni.

70 de locuri de parcare vor fi disponibile, în PMAN, în seara de PașteFoto: Direcția Generală Mobilitate Urbană

Potrivit Direcției Generale Mobilitate Urbană, acțiunile au drept scop facilitarea accesului în zona Catedralei Metropolitane „Nașterea Domnului” a chișinǎuienilor și oaspeților Capitalei care vor participa la slujba din Noaptea Învierii.

Mai mult, sunt disponibile și locurile de parcare stradale, deja amenajate, pe strǎzile adiacente. 

gallery images

Un moldovean, încătușat în Italia după ce a încercat să-și bată soția

Un moldovean de 47 de ani a fost arestat de polițiștii italieni, după ce a încercat să-și înjunghieze soția cu foarfeca și a atacat oamenii legii cu un scaun. Cazul a avut loc în orașul Perugia.

Potrivit PerugiaToday, autoritățile au fost alertate, precum că într-un apartament din localitate ar avea loc un conflict. Ajunși, polițiștii s-au apropiat de bărbat, însă acesta îi insulta și amenința, transmite deschide.md.

La un moment dat, individul a luat un scaun și a încercat să lovească colaboratorii Poliției cu un scaun.

După ce moldoveanul a fost încătușat, fiul acestuia a declarat că tatăl său are dependență de alcool și jocuri de noroc. În acea zi, înainte ca polițiștii să ajungă la fața locului, individul și-a agresat soția și a încercat să o lovească cu o foarfecă.

Judecătorul de instrucție a dispus plasarea moldoveanului în izolator. Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru violență în familie.

Ziua Europei! Evenimentul va fi marcat în Chișinău, Bălți și alte localități ale țării

Pe 9 mai, Ziua Europei va fi marcată în Orășelul European din Chișinău. Cu prilejul acestui eveniment au fost pregătite concursuri, jocuri, activități sportive și culturale, pentru toate generațiile, atât cei mari cât și cei mici. În Capitală, evenimentul va culmina cu un concert susținut de Lupii lui Calancea, Kalush Orchestra din Ucraina, câștigătorii Eurovision 2022, Cristofor Aldea-Teodorovici & Orchestra, Ansamblul „Fluierașii” și alții.

Iată, mai jos, programul evenimentelor din țară dedicate Zilei Europei!

ORĂȘELUL EUROPEAN LA CHIȘINĂU, 9 MAI 2024
Locație: Piața Marii Adunări Naționale

DataOraEvenimentul
9 mai11:45Moderatorul prezintă agenda Zilei Europei
12:00Deschiderea oficială a Orășelului European
12:10Discursuri oficiale și declarații de presă:
 ·      E.S. Doamna Maia SANDU, Președinta Republicii Moldova;
 ·      Domnul Johannes HAHN, Comisarul european pentru buget și administrație.
13:00 – 17:00Târg interactiv dedicat Orășelului European la Chișinău:
 ·      Aleea „Echipa Europa”: Statele membre ale UE își vor prezenta sprijinul pentru Republica Moldova, evidențiind asistența pe care o oferă. Ulterior, vizitatorii Orășelului European se vor putea bucura de o serie de activități interactive – rulete, chestionare, jocuri de provocare și multe altele – concepute pentru a atrage și a distra, oferind o perspectivă mai profundă asupra culturii și valorilor europene. Fiecare ambasadă a UE își va expune tradițiile și patrimoniul unic, permițând vizitatorilor să se cufunde în bogata tapiserie a diversității și unității europene.
 ·      Aleea „UE-Moldova: Împreună mai puternici”: proiectele finanțate de UE vor prezenta domeniile diverse de asistență oferite Republicii Moldova, ilustrând modul în care acestea aduc beneficii directe cetățenilor săi. Prin intermediul unor exponate interactive și al unor prezentări informative, vizitatorii vor avea o perspectivă asupra impactului tangibil al acestor inițiative asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor moldoveni.
·      Pavilionul „Moldova Europeană”: pavilion al Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova care prezintă activități interactive și informații despre parcursul european al țării.
 ·      Creează-ți o amintire de Ziua Europei 2024: stand foto dedicat tuturor vizitatorilor pentru a se fotografia în diferite formate.
 ·      Târgul organizațiilor societății civile: ONG-urile care implementează proiecte finanțate de UE vor prezenta rezultatele obținute și serviciile prestate în diverse regiuni ale Republicii Moldova.
 ·      Pavilionul dedicat activităților pentru copii: activități interactive și educative pentru copii de toate vârstele, organizate pe parcursul întregii zile, inclusiv:
 o   Pictură pe față;
 o   Jocuri de societate;
 o   Concursuri de desen;
 o   Asamblarea puzzle-urilor;
 o   Activități sportive;
 o   Spectacole de dans susținute de cluburile de creație ale copiilor în fața scenei principale.
 ·      Pavilionul destinat activităților participative pentru public:
 o   Componenta „vârsta de aur”: sesiuni de masterclass pe teme legate de stilul de viață sănătos, muzică, dansuri pentru seniori și alte masterclass-uri tematice;
 o   Componenta dedicată tinerilor: quiz pe teme legate de eficiența energetică.
 ·      Zona gastronomică: o gamă delicioasă de delicii culinare din diferite țări ale UE va pune în valoare bucătăria și băuturile tradiționale.
 ·      Concert susținut în timpul zilei:
 o   Lidia Isac, reprezentând cultura franceză;
 o   Euroclub-ul de la ULIM, reprezentând cultura Republicii Moldova;
 o   Violonist român, reprezentând cultura românească;
 o   Formația folclorică bulgară din Taraclia;
16:30 – 17:00Concert susținut de doamna Tatiana Hajzušová, cântăreață de operă slovacă, acompaniată de un pianist slovac, oferit de Ambasada Slovaciei în Republica Moldova
17:00 – 18:00Concert de tango la Palatul Republicii, oferit de Ambasada României în Republica Moldova
9 May19:00 – 22:00Concert dedicat Zilei Europei 2024: Europa ești TU!
 Artiștii și formațiile care interpretează:
 ·      Cristofor Aldea Teodorovici (Moldova)
 ·      Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene
 ·      Lupii lui Calancea (Moldova)
 ·      Kalush Orchestra (Ukraine)

ORĂȘELUL EUROPEAN LA BĂLȚI, 19 mai 2024
Locație: Piața Vasile Alecsandri

DataOraEvenimentul
19 mai14:00 – 17:00Târg interactiv dedicat Orășelul European la Bălți
 ·      Creează-ți o amintire de Ziua Europei 2024: stand foto dedicat tuturor vizitatorilor pentru a se fotografia în diferite formate.
 ·      Pavilionul dedicat activităților pentru copii: activități interactive și educative pentru copii de toate vârstele, organizate pe parcursul întregii zile, inclusiv:
 o   Pictură pe față;
 o   Jocuri de societate;
 o   Concursuri de desen;
 o   Activități sportive;
 ·      Pavilionul destinat activităților participative pentru public: o zonă dedicată activităților care implică participarea publicului larg.
 ·      Pavilionul vârstelor de aur: muzică și dansuri pentru seniori.
19 mai17:00Concert dedicat Zilei Europei 2024: Europa ești TU!
 Concert susținut de: Satoshi (Moldova) precum și alți artiști și formații de muzică locală.

EVENIMENTE DEDICATE ZILEI EUROPEI 2024 ÎN REGIUNILE REPUBLICII MOLDOVA
8 – 26 MAI

DataOraPlatformaEvenimentul
8 mai15:00Chișinău, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”
Adresa: Ion Creangă 1
Joc intelectual dedicat comemorării Zilei Europei
15 maiChișinăuDescoperiți brațul financiar al UE: prelegeri universitare despre Banca Europeană de Investiții și procesele sale de investiții
16 mai09:30Chișinău, Digital Park
Adresa: Mihai Viteazul 15
Eveniment de finalizare a proiectului „ Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării”, finanțat de Uniunea Europeană și co-finanțat de Suedia
17 maiChișinăuDescoperiți brațul financiar al UE: prelegeri universitare despre Banca Europeană de Investiții și procesele sale de investiții
18 mai11:30-15:30CahulMaratonul EU4Cahul: Run for Youth – organizat de EU4Moldova: Programul „Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD Moldova și UNICEF.
20 mai09:45 – 12:30Orhei, satul Burcuta, Complexul Turistic „Codru”Ceremonia de inaugurare: „Prima Școală europeană de primăvară transregională în domeniul justiției climatice și al drepturilor omului”
26 mai11:00 – 18:00Ungheni, Piața IndependențeiFestivalul Familiei – organizat de EU4Moldova: Programul „Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD Moldova și UNICEF.

FESTIVALUL DE FILM ȘI CULTURĂ EUROPEANĂ
1-31 mai

DataOraPlatformaEvenimentul
1 – 31 maiChișinău, Biblioteca Națională a Moldovei
Adresa: 31 August 1989 78A
Expoziție tematică aniversară „30 de ani ai parcursului European al Republicii Moldova” – oferită de Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Centrul Pro-European de Servicii și Comunicare (CPESC)
1-14 mai13:00Chișinău, Europe Café
Adresa: Alexei Şciusev 97
Expoziție de fotografie „Cei 20 de ani ai Slovaciei pe harta UE” – oferită de Ambasada Republicii Slovace în Republica Moldova
2 mai13:00Leova, Instituția Publică Liceul Teoretic „Constantin Spătaru”
Adresa: Ștefan cel Mare 58
Filmul „Niciodată să nu spui niciodată” în regia lui Braňo Mišík (2023) – oferit de Ambasada Republicii Slovace în Republica Moldova
Gen: Comedie, Dramă
Teme: Familie
7 mai12:00Chișinău, Muzeul Național de Istorie
Adresa: 31 August 1989, 121A
Filmul „Maluri ” în regia Luciei Tăut (2021) – oferit de programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”
Gen: Documentar
Subiecte: Istorie
8 mai12:00Chișinău, Muzeul Național de Istorie
Adresa: 31 August 1989, 121A
Filmul „A village defends itself” în regia lui Gabriela Zerhau (2019) – oferit de Ambasada Austriei în Republica Moldova
Gen: Dramă
Teme: Istorie
8 mai14:00Chișinău, Muzeul Național de Istorie
Adresa: 31 August 1989, 121A
Documentarul „Hallstatt – O viață între stânci și lac” – oferit de Ambasada Austriei în Republica Moldova
Gen: Documentar
Teme: Istorie
9 mai18:00Ungheni, Parcul Central „Micul Cluj”„Poveștile lui Ion Creangă” (2021) – oferit de programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”
Gen: Animație
Teme: Familie
9 mai19:00Ungheni, Palatul Culturii
Adresa: Romană 9
Filmul „Varvara” în regia lui Anatol Durbală (2023) – oferit de programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”
Gen: Dramă
Teme: Familie
10 mai19:00Ungheni, Parcul Central „Micul Cluj”Filmul „O zi însorită” în regia lui Faouzi Bensaïdi (2019), Elveția – oferit de Europa Creativă MEDIA
Gen: Dramă, Scurtmetraj
Teme: Schimbări Climatice
10 mai19:00Chișinău, Teatrul fără Nume
Adresa: Sfatul Țării 18
Spectacol de flamenco – oferit de Compania Maqam și Ambasada Spaniei în Republica Moldova
11 mai11:00Chișinău, Muzeul Național de Istorie
Adresa: 31 August 1989, 121A
Filmul „ODISSEY MD – 2020” în regia lui Pavel Brăila (2021) – oferit de programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”
Gen: Documentar
Teme: Moldova
11 mai19:00Ungheni, Parcul Central „Micul Cluj”Filmul „Kokota: Insulița speranței” în regia lui Craig Norris (2016), Canada – oferit de Europa Creativă MEDIA
Gen: Documentar, Dramă, Scurtmetraj
Teme: Schimbări Climatice
12 mai20:00Ungheni, Parcul Central „Micul Cluj”Filmul „Haiducul” în regia lui Leonid Gorohov și Iurie Catap (1985) – oferit de programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”
Gen: Animație
Teme: Istorie
14 mai11:20Chișinău, ASEM, Bloc F, of. 103
Adresa: Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 61
Filmul „Maluri ” în regia Luciei Tăut (2021) – oferit de programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”
Gen: Documentar
Subiecte: Istorie
14 mai15:00Hîncești, Casa raională de Cultură
Adresa: Mihalcea Hîncu 122
Filmul „Varvara” în regia lui Anatol Durbală (2023) – oferit de programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”
Gen: Dramă
Teme: Familie
15 mai11:30Bălți, Universitatea de Stat „Alecu Russo”
Adresa: Str. Pușkin 38
Filmul „Dodo” în regia lui Panos H. Koutras (2022), Grecia – oferit de Europa Creativă MEDIA
Gen: Comedie, Dramă, Romantic
Teme: Familie
16 mai11:20Chișinău, ASEM, Bloc F, of. 103
Adresa: Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 61
Filmul „Varvara” în regia lui Anatol Durbală (2023) – oferit de programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”
Gen: Dramă
Teme: Familie
16 mai11:30Leova, Instituția Publică Liceul Teoretic „Constantin Spătaru”
Adresa: Ștefan cel Mare 58
Filmul „Varvara” în regia lui Anatol Durbală (2023) – oferit de programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”
Gen: Dramă
Teme: Familie
16 mai12:00Fălești, Liceul Teoretic „Ion Creangă”
Adresa: Ștefan cel Mare și Sfânt 89
Filmul „Varvara” în regia lui Anatol Durbală (2023) – oferit de programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”
Gen: Dramă
Teme: Familie
16 mai13:20Soroca, Liceul Teoretic „Constantin Stere”
Adresa: Dimitrie Cantemir 26
Filmul „Demonii bunicului meu” în regia lui Nuno Beato (2022), Portugalia, Spania, Franța – oferit de Europa Creativă MEDIA
Gen: Animație
Teme: Prietenie, Vindecare, Răzbunare
16 mai15:00Chișinău, Universitatea de Stat din Moldova, Aula „Regina Maria”
Adresa: Alexei Mateevici 60
Filmul „Varvara” în regia lui Anatol Durbală (2023) – oferit de programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”
Gen: Dramă
Teme: Familie
16 mai14:00Cahul, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu”
Adresa: Piața Independenței 1
Filmul „Tigrul” în regia lui Andrei Tănase (2023) – oferit de Institutul Cultural Român la Chișinău
Gen: Aventură, Comedie, Dramă
Teme: Bazat pe situație reală
17 mai10:00Leova, Instituția Publică Liceul Teoretic „Constantin Spătaru”
Adresa: Ștefan cel Mare 58
„Poveștile lui Ion Creangă” (2021) – oferit de programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”
Gen: Animație
Teme: Familie
17 mai11:20Chișinău, ASEM, Bloc F, of. 103
Adresa: Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 61
Filmul „Copilăria lui Imad” în regia lui Zahavi Sanjavi (2021), Suedia, Irak, Letonia – oferit de Europa Creativă MEDIA
Gen: Documentar
Subiecte: Război, Copii
17 mai13:30Ialoveni, Biblioteca Raională „Petre Ștefănucă”
Adresa: Ştefan cel Mare 4
Filmul „Varvara” în regia lui Anatol Durbală (2023) – oferit de programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”
Gen: Dramă
Teme: Familie
17 mai10:00Ungheni, 7 grădinițe„Poveștile lui Ion Creangă” (2021) – oferit de programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”
Gen: Animație
Teme: Familie
17 mai11:00Chișinău, AMTAP
Adresa: Alexei Mateevici 111
Filmul „Niciodată să nu spui niciodată” în regia lui Braňo Mišík (2023), oferit de Ambasada Republicii Slovace în Republica Moldova
Gen: Comedie, Dramă
Teme: Familie
17 mai15:00Ungheni, Palatul de Cultură
Adresa: Romană 9
Filmul „Tigrul” în regia lui Andrei Tănase (2023) – oferit de Institutul Cultural Român la Chișinău
Gen: Aventură, Comedie, Dramă
Teme: Bazat pe situație reală
17 mai15:00Chișinău, Universitatea de Stat din Moldova, Aula „Regina Maria”
Adresa: Alexei Mateevici 60
Filmul „Alcarràs” în regia lui Carla Simón (2022) – oferit de Ambasada Spaniei în Republica Moldova
Gen: Dramă
Teme: Familie
17 mai20:00Ungheni, Parcul Central „Micul Cluj”Film „Any Day Now” în regia lui Hamy Ramezan (2020), Finlanda – oferit de Europa Creativă MEDIA
Gen: Ficțiune
Teme: Familie, Migrație
17-23 mai13:00Bălți, Teatrul „Vasile Alecsandri”
Adresa: Piața Vasile Alecsandri 1
Expoziție de fotografie „Cei 20 de ani ai Slovaciei pe harta UE” – oferită de Ambasada Republicii Slovace în Republica Moldova
18 mai20:00Ungheni, Parcul Central „Micul Cluj”Filmul „Mikado” în regia lui Emanuel Pârvu (2021), România și Republica Cehă – oferit de Europa Creativă MEDIA
Gen: Dramă
Teme: Familie
19 mai20:00Ungheni, Parcul Central „Micul Cluj”Filmul „Luxemburg, Luxemburg” în regia lui Antonio Lukich (2022), Ucraina – oferit de Europa Creativă MEDIA
Gen: Comedie
Teme: Familie
20 mai15:00Bălți, Universitatea de Stat „Alecu Russo”
Adresa: Pușkin 38
Filmul „Tigrul” în regia lui Andrei Tănase (2023) – oferit de Institutul Cultural Român la Chișinău
Gen: Aventură, Comedie, Dramă
Teme: Bazat pe situație reală
20 mai17:00Chișinău, Universitatea de Stat din Moldova, Aula „Regina Maria”
Adresa: Alexei Mateevici 60
Filmul „Mūza“ în regia lui Agnė Marcinkevičiūtė (2023) – oferit de Ambasada Lituaniei în Republica Moldova
Gen: Documentar
Teme: Istorie, muzică
20 – 31 maiChișinău, Biblioteca Națională a Moldovei
Adresa: 31 August 1989 78A
Sesiuni interactive „Moldova Europeană: Procesul de aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană pe înțelesul tuturor” – oferită de Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Centrul Pro-European de Servicii și Comunicare (CPESC)
21 mai18:00Chișinău, Biblioteca Națională a Republicii Moldova
Adresa: 31 August 1989 Str. 78A
Expoziția „Franz Kafka la Praga”, oferită de Ambasada Austriei și Ambasada Republicii Cehe în Republica Moldova
22 mai14:15Soroca, Liceul Teoretic „Constantin Stere”
Adresa: Dimitrie Cantemir 26
Filmul „Miss Viborg” în regia lui Marianne Blicher (2022), Danemarca – oferit de Europa Creativă MEDIA
Gen: Ficțiune
Teme: Familie
22 mai14:00Leova, Instituția Publică Liceul Teoretic „Constantin Spătaru”
Adresa: Ștefan cel Mare 58
Filmul „Emigranții” în regia lui Erik Poppe (2021) – oferit de Ambasada Suediei în Republica Moldova
Gen: Dramă
Teme: Istorie
23 mai15:00Bălți, Universitatea de Stat „Alecu Russo”
Adresa: Pușkin 38
Filmul „Luxemburg, Luxemburg” în regia lui Antonio Lukich (2022), Ucraina – oferit de Europa Creativă MEDIA
Gen: Comedie
Teme: Familie
23 mai12:00Chișinău, Circul de Stat din Chișinău
Adresa: Circului 33
Deschiderea oficială a Circului de Stat din Chișinău – cu suportul programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”
25 mai10:00 – 16:30Chișinău, Biblioteca Națională a Republicii Moldova
Adresa: 31 August 1989 Str. 78A
Expoziția „Ingeborg Bachmann – Scriind împotriva războiului” oferită de Ambasada Austriei în Republica Moldova
25 mai15:00Chișinău, Cinematograful „Odeon”
Adresa: Mihai Eminescu 55
Filmul „Mitra” în regia lui Kaweh Modiri (2020), Regatul Țărilor de Jos – oferit de Europa Creativă MEDIA
Gen: Dramă
Teme: Crimă, Tristețe
25 mai17:00Chișinău, Cinematograful „Odeon”
Adresa: Mihai Eminescu 55
Filmul „Murina” în regia lui Antoneta Alamat Kusijanovic (2021), Croația, Slovenia – oferit de Europa Creativă MEDIA
Gen: Ficțiune
Teme: Familie, Tinerețe , Sexism
25 mai19:00Ungheni, Palatul de Cultură
Adresa: Romană 9
Filmul „Sirenele nu plâng” în regia lui Franziska Pflaum (2022), Austria – oferit de Europa Creativă MEDIA
Gen: Comedie
Teme: Independență, Lucru
26 mai15:00Chișinău, Cinematograful „Odeon”
Adresa: Mihai Eminescu 55
Filmul „Fata de mâine” în regia lui Marta Savina (2022), Italia – oferit de Europa Creativă MEDIA
Gen: Dramă
Teme: Sexism, drepturile femeilor
26 mai17:00Chișinău, Cinematograful „Odeon”
Adresa: Mihai Eminescu 55
Filmul „Cazul ciudat al lui Jacky Caillou” în regia lui Lucas Delangle (2022), Franța – oferit de Europa Creativă MEDIA
Gen: Fantezie
Teme: Natură, mituri
27 mai10:00Ungheni, Liceul Teoretic „Alexandr Pușkin”
Adresa: Decebal 36a
„Poveștile lui Ion Creangă” (2021) – oferit de programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”
Gen: Animație
Teme: Familie
27 mai11:00Ungheni, Liceul Teoretic „Alexandr Pușkin”
Adresa: Decebal 36a
„Poveștile lui Ion Creangă” (2021) – oferit de programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”
Gen: Animație
Teme: Familie
37 mai12:00Ungheni, Liceul Teoretic „Alexandr Pușkin”
Adresa: Decebal 36a
Filmul „Varvara” în regia lui Anatol Durbală (2023) – oferit de programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”
Gen: Dramă
Teme: Familie
28 mai15:00Bălți, Universitatea de Stat „Alecu Russo”
Adresa: Str. Pușkin 38
Filmul „Mikado” în regia lui Emanuel Pârvu (2021), România și Republica Cehă – oferit de Europa Creativă MEDIA
Gen: Dramă
Teme: Familie
30 mai15:00Bălți, Universitatea de Stat „Alecu Russo”
Adresa: Str. Pușkin 38
Filmul „Miss Viborg” în regia lui Marianne Blicher (2022), Danemarca – oferit de Europa Creativă MEDIA
Gen: Ficțiune
Teme: Familie
31 mai18:00Chișinău, Sala cu Orgă
Adresa: Ştefan cel Mare şi Sfânt 81
Concert de muzică maghiară, organist Dr. Kovács László Attila – oferit de Ambasada Ungariei în Republica Moldova
În orice moment online, pe linkurile furnizate în această secțiune  Filmulețe cu discuțiile documentate ale Goethe-Institut București, oferite de Ambasada Germaniei în Republica Moldova:
  ·      Rendezvous@Goethe despre patrimoniul cultural controversat
https://youtu.be/kS_s2qejsf0?list=PLioZS2BNhLN7yWMUHnU3pylZWXyWGwKgv
  ·      Rendezvous@Goethe cu un nou muzeu
https://youtu.be/Aiz_gwytXAg?list=PLioZS2BNhLN7yWMUHnU3pylZWXyWGwKgv
  ·      Rendezvous @Goethe cu echipa proiectului Teleleu
https://youtu.be/a8_oJnPUDMo?list=PLioZS2BNhLN7yWMUHnU3pylZWXyWGwKgv
1-2 JuneChișinău, Grădina Botanică
Adresa: Pădurii 18
Festivalul „Wine Picnic 2024”

Studiu: Vaccinurile de la Pfizer şi Moderna sunt eficiente şi în prevenirea infectării cu noul Coronavirus
Articolul anterior
Evoluția situației pandemice, discutată de Președintele Maia Sandu cu Directorul Biroului Regional al OMS pentru Europa
Articolul următor