Încă 25 de persoane s-au stins din cauza complicațiilor cauzate de infecția Covid-19

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, au decedat 25 de persoane infectate cu noul coronavirus. Bilanțul victimelor în țara noastră a ajuns la 3.924 cazuri. Datele sunt prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Deces 3900:  Bărbat de 72 ani, din r. Leova. Internat la SR Leova. Comorbidități: hepatită.

Deces 3901: Bărbat de 74 ani, din r-nul Leova. Internat la SR Leova. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 3902: Femeie de 61 ani, din r-nul Telenești. Internat la SR Telenești. Comorbidități: hipertensiune arterială, Sechele AVC, diabet zaharat.

Deces 3903: Bărbat de 72 ani, din r. Hîncești. Internat la SR Hîncești. Comorbidități: obezitate, insuficiență cardiacă.

Deces 3904: Femeie de 68 ani, din r. Hîncești. Internată la SR Hîncești. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

Deces 3905: Femeie de 69 ani, din r. Ialoveni. Internată la SCM Sf. Treime. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Deces 3906: Bărbat de 72 ani, din mun. Chișinău. Internat la SCM Sf. Treime. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 3907: Bărbat de 65 ani, din r. Anenii Noi. Internat la SR Anenii Noi. Comorbidități: bronșită cronică, cardiopatie.

Deces 3908: Bărbat de 85 ani, din r. Anenii Noi. Internat la SR Anenii Noi. Comorbidități: diabet zaharat, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

Deces 3909: Femeie de 78 ani, din mun. Bălți. Internată la SC Bălți. Comorbidități: cardiopatie dismetabolică, encefalopatie.

Deces 3910: Femeie de 60 ani, din r. Telenești. Internată la SR Telenești. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate.

Deces 3911: Femeie de 73 ani, din r. Comrat. Internată la SR Comrat. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 3912: Femeie de 58 ani, din mun. Chișinău. Internată la IMU. Comorbidități: insuficiență renală, cancer.

Deces 3913: Femeie de 77 ani, din mun. Chișinău. Internat la IMU. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 3914: Femeie de 61 ani, din r. Anenii Noi. Internată la IMU. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 3915: Femeie 66 ani, din mun. Chișinău. Internată la IMU. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

Deces 3916: Bărbat de 77 ani, din mun. Chișinău. Internat la IMU. Comorbidități: insuficiență cardiac, hipertensiune arterială.

Deces 3917: Bărbat de 62 ani, din r-nul Strășeni. Internat la IMU. Comorbidități: diabet zaharat, insuficiență cardiacă.

Deces 3918: Bărbat de 72 ani, din r. Ialoveni. Internat la SCR. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială.

Deces 3919: Femeie de 54 ani, din r. Strășeni. Internată la SCR. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

Deces 3920: Femeie de 74 ani, din r. Edineț. Internată la SR Edineț. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Deces 3921: Bărbat de 64 ani, din r. Taraclia. Internat la SR Taraclia. Comorbidități: fibrilație atrială cronică, insuficiență cardiacă, cardiopatie.

Deces 3922: Femeie de 61 ani, din r. Edineț. Internată la SR Edineț. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Deces 3923: Femeie de 82 ani, din r. Rîșcani. Internată la SCM Sf. Arh. Mihail. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Deces 3924:  Medicul Anatolie Serbenco, în vârstă de 67 ani, care a activat în calitate de medic obstetrician-ginecolog în cadrul Institutului Mamei și Copilului, doctor habilitat în medicină, profesor universitar, Catedra de Obstetrică și Ginecologie, USMF „Nicolae Testemiţanu”. Medicul a fost internat la data de 09 februarie, la Spitalul Clinic Republican.

Bilanțul cazurilor de Covid-19 în țara noastră a ajuns la 184.856.

În total, 165.489 persoane au fost tratate de Covid-19.

Rușii au bombardat orașul Harkov chiar în noaptea de Paște

Aflată de trei ani în război, Ucraina a primit din nou vestea Învierii sub amenințarea bombelor rusești. Cu câteva ore înaintea începerii slujbelor în bisericile din toată țara, orașul Harkov a fost atacat de trei ori.

Aproape de miezul nopții au răsunat sirenele în jumătatea estică a Ucrainei, întrucât era risc de bombardamente cu rachete balistice din partea rușilor, transmite digi24.ro.

Principala slujbă de Înviere a avut loc la Kiev, la Catedrala Sfântul Mihail cu Domuri de Aur. A fost oficiată de Mitropolitul Epifanie, șeful Bisericii Ortodoxe Ucrainene independente – cea care s-a desprins de biserica Rusiei. Din motive de securitate, președintele Vladimir Zelenski și soția sa nu au participat la slujbă. 

A fost prezent fostul președinte, Petro Poroșenko. Autoritățile i-au îndemnat pe oameni să urmărească ceremonia religioasă de acasă, la televizor, din cauza riscului unor atacuri aeriene. 

În jurul orei 1 dimineața, ora locală, autoritățile locale au anunțat că au fost semnalate mai multe explozii în oraș. Resturile de la doborârea dronelor în districtul Osnovianskyi al orașului ar fi incendiat trei case din zonă. Suspilne Harkov a raportat ulterior că un bărbat de 60 de ani a fost rănit în atac.

În urma exploziilor, au fost distruse garaje, case și companii de utilități. Rusia a intensificat recent atacurile împotriva Harkovului, folosind rachete, bombe glisante și drone pentru a distruge infrastructura energetică și a ucide civili. La sfârșitul lunii martie, Rusia a distrus toate stațiile electrice din Harkov, lăsând al doilea oraș ca mărime al Ucrainei fără o sursă stabilă de energie.

Incident șocant în Capitală. O femeie a căzut de pe trotinetă sub roțile unei mașini

O femeie a căzut de pe o trotinetă și era cât pe ce să fie spulberată de o mașină la Râșcani.

Șoc pentru o femeie: A căzut de pe trotinetă sub roțile unei mașini

Potrivit imaginilor video, femeia, în timp ce conducea o trotinetă, a lovit un microbuz, apoi a căzut pe banda de circulație, transmite unimedia.info.

Imaginile video au fost filmate de camera de bord a mașinii implicate în accident. Din fericire, șoferul automobilului a reușit să reacționeze la timp și să evite o tragedie.

Zaharova acuză NATO că se pregătește serios pentru un război cu Rusia

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a afirmat sâmbătă că exerciţiile militare cu o durată de patru luni ale NATO în apropierea graniţelor Rusiei, cunoscute sub numele de Steadfast Defender, sunt dovada că alianţa se pregăteşte pentru un potenţial conflict cu Rusia, transmite Reuters, citat de Hotnews.

Zaharova a respins acuzaţiile de săptămâna aceasta ale NATO că Rusia este implicată în atacuri hibride asupra statelor sale membre, declarând că este o „dezinformare” înşelătoare, menită să distragă atenţia oamenilor de la activităţile alianţei.

NATO a fost cea care a purtat un război hibrid cu Rusia, sprijinind Ucraina cu arme, informaţii şi finanţe, a spus ea într-un comunicat. „În acest moment, cel mai mare exerciţiu al NATO de după Războiul Rece, Steadfast Defender, are loc lângă graniţele Rusiei.

Potrivit scenariului lor, acţiunile coaliţiei împotriva Rusiei sunt practicate folosind toate instrumentele, inclusiv arme hibride şi convenţionale”, a susţinut ea într-un comunicat.

„Trebuie să recunoaştem că NATO se pregăteşte serios pentru un ‘conflict potenţial’ cu noi”, a adăugat ea. Relaţiile dintre Rusia şi Occident se află la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii după declanşarea invaziei ruse din Ucraina în 2022.

Anunţând începerea exerciţiilor în ianuarie, NATO a informat că vor participa 90.000 de soldaţi, care vor exersa modul în care trupele americane ar putea întări aliaţii europeni în ţările care se învecinează cu Rusia şi pe flancul estic al alianţei în cazul în care ar izbucni un conflict.

Exerciţiile, cel mai mare exerciţiu al NATO de la Războiul Rece, sunt programate să se desfăşoare până la sfârşitul lunii mai. Rusia a declarat la momentul respectiv că exerciţiile au marcat o „întoarcere irevocabilă” a alianţei la schemele Războiului Rece.

Câte cazuri de Covid-19 au fost confirmate astăzi, 27 februarie?
Articolul anterior
Transportul public din capitală nu va fi sistat în zilele de weekend
Articolul următor