Monolog: Ce înseamnă să fii părintele unui copil bolnav de cancer

La numai 3 ani băiatul Cristinei Malahova a primit o diagnoză cruntă: leucemie. Cumplita veste a dat lumea peste cap întregii familii. După 3 ani de tratament, cancerul a revenit. “A doua oară a fost mai greu să primesc, a doua oară chiar m-am supărat pe Dumnezeu”, povestește Cristina.

Însă datorită experienţei trăite, la moment Cristina face parte din Asociația Magic din România, care a deschis câteva proiecte și în Moldova. Proiectul vine să îmbunătățească universul familiilor cu copii ce suferă de o boală gravă. Exerciţiul de solidaritate este extins şi în Republica Moldova. Adoptă și tu un MagicBox! Intră în aplicația www.gpsmaps.ro/magicamp, fă-ți cont de VOLUNTAR, alege un beneficiar și semnează contractul de voluntariat. Magia este în fapte! #AsociațiaMagic

SUNTVOCE cu Oxana Șeremet:”Mintea mea m-a îmbolnăvit și tot ea trebuie să mă vindece”.

Oxana Șeremet – Viața sa activă și implicarea în comunitate, în special în ajutorarea basarabenilor, au adus-o la un burnout care, eventual, a scos la iveală și o diagnoză oncologică. Vestea cancerului a venit într-un mod neașteptat, după ce tatăl ei, care a murit de cancer, i-a apărut în vis certând-o și îndrumând-o să consulte un medic. Deși cu doar trei luni în urmă făcuse o verificare de ansamblu, o nouă vizită la ginecolog a confirmat existența unui cancer pe ovarul stâng. Oxana s-a văzut în cele mai groaznice scenarii, însă a reușit să iasă din starea de șoc. Gravitatea cancerului ovarian este că nu îți dă timp. Totuși, Oxana Seremet a avut ocazia să depisteze cancerul ovarian într-un stadiu incipient și a beneficiat de un tratament gratuit de ultimă generație în Italia, unde locuiește și acum. Cum și-a schimbat modul de viață și percepția, aflați în următorul episod. Sunteți voce.”

#stilunic – Marian Danu:”Cam aceste schimbări am văzut în Moldova în acești 2 ani de lipsă….!”

Îndrăgitul bucătar Marian Danu a revenit în Moldova și am ținut să fim noi primii care îl descoasem e secrete. “Unde a fost?”, “Cum i se pare Moldova acum” și multe alte detalii picante, aflăm chiar de la el.La #stilunic avem parte de un episod în care Nicolata s-a lăsat pe mâna invitatului să îi aleagă ținuta!

#usideschise: Irina Kovasky acasă la Bălți – despre casa vândută și relația cu mama și fratele mai mic!

Ne-a recunoscut, ajunge în Bălți doar să cânte pe la petreceri și mai puțin să viziteze orașul. A trebuit să o prindem în una din zilele când avea planificată o cântare acolo pentru a vedea ulicioara unde a copilărit, parcul unde se plimba cu copii când erau mici și să ne povestească detalii despre relația care o are cu mama și fratele mai mic.Vă invităm în Bălți, locul de unde formația LUME s-a lansat!

Nicolae Dabija, condus pe ultimul drum! Imagini de la funeralii
Articolul anterior
Precizarea Ministerului Sănătății privind prezența tulpinei britanice de Coronavirus în Republica Moldova
Articolul următor