Locuitorii Chișinăului pot ieși în parcuri. Care sunt condițiile

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a declarat că, în această dimineață, Comisia municipală de sănătate publică a permis plimbările în parcuri în grupuri de cel mult trei persoane și purtând măști de protecție. Acest lucru se va întâmpla în pofida deciziei CSE, care a stipulat că ieșirile în parcuri și pe terenurile de joacă sunt interzise în perioada stării de urgență.

,,Decizia de a interzice mersul prin parcuri părea ciudată pentru mulți, deoarece nu este interzisă vizitarea piețelor și centrelor comerciale. Prin decizia Comisiei municipale, putem merge în parcuri în grupuri mici, părinții cu copii pot vizita locurile de joacă, purtând măști. Sper că vom trece prin această criză”, spune Ion Ceban.

La 1 aprilie, Comisia pentru Situații de Urgență a Republicii Moldova a introdus o serie de restricții, inclusiv interzicerea accesului cetățenilor la parcuri, locuri de joacă și zone de recreere. Măsura a fost introdusă după ce 52 de deputați moldoveni au votat pentru revenirea la starea de urgență în R. Moldova.

În 2025, Paștele catolic și cel ortodox va fi sărbătorit în aceeași zi

Paștele este o sărbătoare a cărei dată variază de la an la an. Regula după care se calculează ziua exactă a fost stabilită la Sinodul Ecumenic de la Niceea în 325 e.n., Paștele ortodox fiind sărbătorit în fiecare an în duminica imediat următoare lunii pline de după echinocțiul de primăvară.

În 2025, atât Paștele catolic, cât și cel ortodox vor fi sărbătorite pe data de 20 aprilie, scrie diez.md.

În următorii ani:— Paștele ortodox:
2026 – 12 aprilie;
2027 – 2 mai;
2028 – 16 aprilie;
2029 – 8 aprilie;
2030 – 28 aprilie;
2031 – 13 aprilie;
2032 – 2 mai.

— Paștele catolic:
2026 – 5 aprilie;
2027 – 28 martie;
2028 – 16 aprilie;
2029 – 1 aprilie;
2030 – 21 aprilie;
2031 – 13 aprilie;
2032 – 28 martie.

Casa unui preot a fost jefuită chiar în noaptea de Paște

Casa preotului din localitatea Pelinia, raionul Drochia, a fost jefuită în noaptea de Paști. Persoane necunoscute au pătruns în locuință și au furat bani.

Despre acest caz anunță primăria localității.

„Stimați locuitori, vă aduc la cunoștință că, în Noaptea Învierii Domnului, în locuința preotului Bisericii din satul Pelinia, persoane necunoscute au pătruns în locuință, de unde au sustras mijloace bănești. Cei care posedă informații sau au observat persoane suspecte, rog să mă anunțați. Confidențialitatea o garantez”, se arată în mesajul Primăriei, potrivit www.stiri.md.

În timp ce armata lui bombarda Ucraina, Putin era la slujba de Înviere

În timp ce armata rusă bombarda Ucraina, Vladimir Putin era la slujba de Înviere în Catedrala Hristos Mântuitorul, distrusă pe vremea lui Stalin, dar reconstruită după căderea comunismului.

În timp ce armata lui bombarda Ucraina, Putin era la slujba de Înviere

Slujba a fost oficiată de Patriarhul Kirill, unul dintre cei mai mari susținători ai președintelui și un promotor al războiului din Ucraina. Vladimir Putin vine să celebreze Învierea Domnului aici an de an, transmite Digi24.ro.

În apropierea lui se află adesea lideri importanți ai regimului. Cine stă lângă Putin de Înviere arată că este, pentru moment, în grațiile președintelui rus. Anul acesta a fost primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

Patru persoane cu vârsta sub 50 de ani, răpuse de Covid în ultimele 24 de ore
Articolul anterior
Alarmant! În Moldova se nasc mai puțini oameni decât mor
Articolul următor