La doar 13 ani utiliza din abundență droguri. Detalii despre copila găsită în parcul Valea Trandafirilor

O copilă de 13 ani din Capitală a decedat pe patul de spital, fiind internată în stare gravă. Poliția crede că aceasta a căzut în gol, sub influența drogurilor, de pe acoperișul unei clădiri abandonate cu șase etaje din parcul Valea Trandafirilor.

Fata a fost găsită de către un trecător, prăbușită la sol, în lenjerie intimă, lângă clădirea abandonată a fostului club de noapte Mals. A fost transportată în stare inconștientă la Institutul Mamei și Copilului, în secția terapie intensivă. Medicii au constatat că aceasta suferise numeroase traumatisme. Zona în care a fost găsită fata este una ,,cu probleme”. Oamenii obișnuiți chiar se tem să intre în această parte a parcului, scrie kp.md.

Potrivit șefului Inspectoratului de Poliție Botanica, Valentin Cucoș, până în prezent nu există nicio dovadă că tânăra ar fi fost împinsă de la înălțime. Există însă dovezi că fata ar fi consumat droguri sintetice.

,,Când consumă astfel de droguri, dependenții devin inadecvați – se dezbracă, sar, strigă, fug. Sunt prieteni care au fost cu ea recent, cu ei se lucrează”. Potrivit oamenilor legii, mama copilei ar fi alertat că aceasta lipsește de acasă. Tatăl ei lucrează în străinătate, în Italia. Fata mai plecase de acasă și înainte. Era o adolescentă „dificilă”, nu se supunea mamei sale, nu găsea un limbaj comun cu profesorii la școală și nu învăța. Copila fuma, consuma droguri, într-un anturaj de tineri cu probleme similare, la vârsta de 13 deja avea relații sexuale cu bărbați, era vorba despre un copil ,,dificil”, conform anchetei preliminare.

O fată de 17 ani, violată de tatăl prietenei sale

Un bărbat din Strășeni a fost condamnat la 10 ani de închisoare, după ce acum doi ani a violat prietena minoră a fiicei sale. Sentința a fost pronunțată zilele trecute de magistrați, informează Deschide.md.

Potrivit materialelor dosarului, totul s-a produs în octombrie 2022, când individul se afla acasă împreună cu prietena fiicei care locuia temporar la ei în familie. Profitând de faptul că soția și fiica nu erau acasă, acesta i-a propus minorei să servească alcool.

După ce au consumat mai multe sticle de vin, bărbatul s-a apropiat de tânăra de 17 ani pe care a agresat-o, a dezbrăcat-o și a violat-o.

Fiind audiat, acesta nu și-a recunoscut vina. Totuși, procurorii au reușit să-i demonstreze culpabilitatea.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în decurs de 15 zile

Număr record de vinificatori la ediția din acest an a Zilei Naționale a Vinului

Nouăzeci și nouă de vinificatori s-au înregistrat la Ziua Națională a Vinului, care se va desfășura pe 5 și 6 octombrie în Piața Marii Adunări Naționale. Directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Ștefan Iamandi, a declarat într-o conferință de presă că numărul participanților crește în fiecare an, iar cel din acest an este un nou record. Nu este exclus că pe ultima sută de metri, se vor mai înregistra și alți participanți, informează IPN.md.


În premieră, în cadrul ediției din acest an, doritorii vor putea procura Carnetul degustătorului cu 250 de lei, care le va oferi accesul la 11 degustații de vin. De asemenea, li se va oferi un pahar din tritan. Carnetul degustătorului va putea fi procurat în ziua evenimentului la Info point sau online, și mai asigură o reducere de 20% la articolele promoționale Wine of Moldova. Totodată, în cadrul Zilei Naționale a Vinului vor fi organizate, contra cost, tururi la vinării, informează organizatorii.

„Piața Marii Adunări Naționale este un spațiu limitat și, în premieră, ne extindem de pe strada Bănulescu-Bodoni spre strada Maria Cebotari. Acolo va fi organizată zona gastronomică, pentru a oferi o experiență unică vizitatorilor noștri, iubitori de a degusta vinurile și de a le combina cu bucatele noastre tradiționale. De asemenea, Ziua Națională a Vinului este un instrument foarte important pentru a promova cultura consumului. Timp de două zile vom avea organizată Școala Vinului, la care o să participe personalități notorii din sectorul vitivinicol”, a spus în cadrul unei conferințe de presă Ștefan Iamandi, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului.

Evenimentul este organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, cu sprijinul partenerului strategic USAID Moldova și Ukraine-Moldova American Enterprise Fund.



Gata cu ploile! Prognozele meteorologilor pentru următoarea perioadă

Temperaturile vor fi în creștere în următoarele zile, iar ploi nu se prevăd, anunță meteorologii. Cel mai cald va fi în sudul țării, unde termometrele vor indica până la 26 de grade Celsius, informează unica.md.

La Sud, vineri vor fi 24, sâmbătă 25, iar duminică vor fi 26 de grade celsius.

În nordul țării maxima va urca până la 21 de grade Celsius.

Iar în centrul țării și în Capitală, valorile termice vor oscila între 23 și 24 de grade, în următoarele zile.

Vineri, 20 septembrie, ne așteaptă o zi cu vreme uscată și mult soare, însoțită de temperaturi confortabile, ideale pentru activități în aer liber!

The Motans și DJ-ul PAX au lansat noua piesă ,,Vara în care m-ai găsit”
Articolul anterior
În luna august, Republica Moldova va sărbători 30 de ani de la proclamarea Independenței
Articolul următor