Avertisment important OMS: Pandemia de COVID-19 este în fază critică în regiunea Asia-Pacific!

Avertismentul OMS: Pandemia de COVID-19 este în fază critică în regiunea Asia-Pacific.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat miercuri că pandemia de COVID-19 în regiunea Asia-Pacific este în „fază critică” și trebuie făcut tot posibilul pentru a limita acum transmiterea și apariția unor variante mai periculoase, informează DPA cu referire la Agerpres.

Takeshi Kasai, director regional al OMS în regiunea Pacificului de Vest, a remarcat că numărul de cazuri și decese de COVID-19 în țările din Asia-Pacific „crește brusc”, în principal din cauza variantei extrem de contagioase Delta a coronavirusului.

În primele trei săptămâni ale lunii august, regiunea a reprezentat 10% din cazurile globale de COVID-19 și mai mult de 8% din decesele la nivel mondial, a spus el. „În această fază critică a pandemiei, trebuie să lucrăm împreună”, a adăugat el, într-o conferință de presă online. Odată cu creșterea cazurilor în mai multe țări din regiune, două scenarii sunt posibile în lunile următoare, a notat Kasai.

Primul scenariu este unul în care riscul de COVID-19 este redus și poate fi gestionat ca gripa sezonieră și alte boli prevenite prin vaccinare și măsuri de prevenție, a spus el.

„Al doilea scenariu este când alte variante mai periculoase sunt capabile să evolueze, variante care se răspândesc chiar mai ușor, provoacă boli mai severe sau sunt rezistente la vaccinurile existente”, a adăugat el.

„Acest scenariu și toate costurile asociate legate de sănătate, sociale și economice (…) este ceea ce vrem să evităm dacă este posibil”, a insistat el. „Cel mai bun mod în care putem face acest lucru este să facem tot ce putem pentru a limita acum transmiterea”, a adăugat el.

Ministrul Energiei, discuții la Baku privind parteneriatele energetice

Discuțiile s-au axat pe progresele realizate de Republica Moldova în domeniul diversificării aprovizionării cu gaze naturale, consolidării independenței energetice, dar și dezvoltării sectorului energetic, în contextul creșterii producției de energie regenerabilă și implementării măsurilor de eficiență energetică, cu suportul partenerilor de dezvoltare.

În cadrul întrevederii cu Comisarul European pentru Energie și Locuințe, Dan Jørgensen, oficialul a reiterat angajamentul ferm al Republicii Moldova de a integra sectorul energetic în Piața Unică Europeană și a mulțumit Uniunii Europene pentru sprijinul constant, inclusiv pentru intervenția rapidă în vederea depășirii crizei energetice din această iarnă, provocată de Rusia. Ministrul a reiterat că intervenția promptă a partenerilor europeni a permis evitarea unei crize umanitare în stânga Nistrului.

„Apreciem susținerea continuă din partea Uniunii Europene și suntem încrezători că, împreună, vom reuși să excludem dependența față de un singur furnizor de energie, dar și să integrăm complet piețele locale de energie în piața europeană până în 2030, ceea ce va aduce Republicii Moldova un impuls simțitor pentru dezvoltarea economică”, a declarat Dorin Junghietu la întrevederea cu oficialul european.

sursa: tvrmoldova.md

Judocanul Petru Pelivan, medaliat cu argint

Recent, judocanul Petru Pelivan a cucerit medalia de argint în categoria de până la 81 de kilograme, la Grand Slamul de la Tbilisi, competiție la care au participat 385 sportivi din 52 de țări.

sursa: tvrmoldova.md

Șase universități din țară vor fi renovate

Modernizarea instituțiilor include digitalizarea proceselor de studii, precum și renovarea sălilor de clasă, a aulelor și a căminelor, care sunt într-o stare deplorabilă sau chiar neutilizabilă în prezent. Lucrările vor fi efectuate din fondurile oferite de Ministerul Educației și Cercetării, mai exact 17 milioane de lei, care vor fi repartizate pentru șase universități care au aplicat la proiect.

Printre universitățile care beneficiază de investiții se numără Facultatea de Medicină Veterinară, Universitatea Tehnică din Moldova, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat din Comrat și Academia de Studii Economice din Moldova.

Interpreta MakSim se recuperează. Ea învaţă să meargă din nou
Articolul anterior
După 40 de ani, balenele albastre revin în largul coastelor spaniole ale Pacificului
Articolul următor
Close menu