Înger după moarte. Fetița care a salvat patru vieți după ce s-a stins

Înger după moarte: Fetița din Darabani a salvat patru vieți, inima Alexiei bate acum în trupul unui alt copil.

Alexia, fetița de 10 ani, care a murit marți, într-un spital din Cluj, a salvat viețile a patru oameni care se aflau pe patul de suferință. La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, o tragedie a făcut ca un copil de 10 ani să schimbe destinele a patru oameni.

Astfel, prin decizia familiei greu încercate, de a dona organele copilului, patru pacienți se vor bucura de viață în urma intervențiilor de transplant hepatic, renal și cardiac, scrie botosaneanul.ro.

”Responsabilitatea, profesionalismul și dedicarea echipei ATI și de coordonare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj au făcut posibil ca gestul familiei să nu fi fost în zadar, iar coșmarul nopților de suferință pentru alte familii să înceapă să se risipească,” susține Agenția Națională de Transplant.

Efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni – pentru  ficat și Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj – pentru rinichi.

Intervențiile de transplant s-au realizat  în cadrul celor două centre de excelență, acolo unde profesioniști dedicați au încheiat cu succes operațiile, aducând din nou bucuria de a trăi pentru trei pacienți a căror unică șansă era o intervenție de transplant hepatic sau renal.

Deoarece în România nu a fost identificat niciun receptor compatibil, intervenția de prelevare a cordului a fost realizată de echipa centrului Gottsegen National Cardiovascular Center Budapest, salvând viața unui alt copil.

”Mulțumim din suflet familiei lovite pe neașteptate de o asemenea dramă pentru gestul plin de umanitate. Respect și recunoștință pentru echipele medicale implicate în această activitate atât de sensibilă, prinsă mereu între suferință și speranță,” susține Agenția Națională de Transplant.

Alexia și mama ei, Rodica, au fost rănite într-un cumplit accident feroviar, care a avut loc în județul Cluj. Cele două se întorceau din Italia și voiau să ajungă acasă, la Darabani. Însă microbuzul în care se aflau a fost lovit de un tren. Toate cele nouă persoane din microbuz au fost rănite. La scurt timp după tragedie, mama Alexiei a murit la spital. Marți, 24 august, s-a stins din viață și Alexia.

Operațiune contracronometru de salvare a unui ucrainean în Munții Maramureșului. „Riscul de a nu supraviețui peste noapte este extrem de ridicat”

O echipă mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti de frontieră români urcă în Munţii Maramureşului la aproximativ 1.700 metri altitudine pentru recuperarea unui cetăţean ucrainean aflat în stare critică, a informat, duminică, directorul Serviciului Public Judeţean (SPJ) Salvamont Maramureş, Dan Benga, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, informaţiile au fost primite de la un alt ucrainean, recuperat de un echipaj al Poliţiei de Frontieră din comuna Poienile de sub Munte, care a semnalat situaţia prietenului său.

„Cetăţeanul ucrainean are 44 de ani, nu se mai poate deplasa şi e în hipotermie, fiind îmbrăcat cu o pereche de blugi, o geacă şi încălţat cu pantofi sport (…).

Nu ştie exact unde e cel din munte, oferindu-ne nişte informatii destul de vagi şi din păcate nu se poate lua legătura cu ucraineanul din munte, acesta nemaiavând baterie la telefon.

Având în vedere situaţia delicată şi echipamentul sumar al ucraineanului din munte, precum şi temperaturile extrem de scăzute din munte, s-a decis plecarea unei echipe de salvatori montani, care va face joncţiunea cu o echipă a Poliţiei de Frontieră Poienile de sub Munte (…) pentru a încerca să îl găsim şi să îl salvăm. Riscul de a nu supravieţui rămânând la noapte pe munte e extrem de ridicat”, a spus Dan Benga.

Conform sursei citate, a fost solicitat şi elicopterul SMURD de la Punctul Operativ Aero (POA) Jibou, judeţul Sălaj, însă operaţiunea de căutare a fost sistată din cauza condiţiilor meteo dificile pe munte.

„A fost solicitat elicopterul de la POA Jibou, care a răspuns extrem de repede, decolând în sprijinul salvatorilor, dar, din păcate, ajunşi în zonă, datorită timpului extrem de nefavorabil, au trebuit să se retragă şi să anuleze misiune aero”, a precizat Dan Benga.

VIDEO//„Cred că e cel mai rapid Golden buzzer din istoria emisiunii”. O fată de 14 ani din România a făcut senzație la Britain’s Got Talent

Maya Giotea, elevă la Liceul „David Voniga” din Giroc, a avut un moment de excepție pe scena emisiunii Britain’s Got Talent, unde a lăsat juriul și publicul fără cuvinte cu o interpretare emoționantă a piesei „Listen” a lui Beyoncé, scrie presa arădeană.

Vocea sa puternică și maturitatea artistică i-au adus unul dintre cele mai rapide „Golden Buzzer”-e din istoria show-ului, oferit de juratul Bruno Tonioli, care nu a ezitat nicio clipă să o trimită direct în semifinale. Sala a izbucnit în aplauze, iar publicul s-a ridicat în picioare pentru a o ovaționa.

„A fost cea mai matură versiune a acestei melodii pe care am auzit-o de la cineva atât de tânăr”, a declarat emoționat Bruno Tonioli, vizibil impresionat de prestația Mayei.

Pentru Maya, nu este primul moment de strălucire. Anul trecut, a primit patru de „DA” la Românii au talent.

Ministrul Energiei, discuții la Baku privind parteneriatele energetice

Discuțiile s-au axat pe progresele realizate de Republica Moldova în domeniul diversificării aprovizionării cu gaze naturale, consolidării independenței energetice, dar și dezvoltării sectorului energetic, în contextul creșterii producției de energie regenerabilă și implementării măsurilor de eficiență energetică, cu suportul partenerilor de dezvoltare.

În cadrul întrevederii cu Comisarul European pentru Energie și Locuințe, Dan Jørgensen, oficialul a reiterat angajamentul ferm al Republicii Moldova de a integra sectorul energetic în Piața Unică Europeană și a mulțumit Uniunii Europene pentru sprijinul constant, inclusiv pentru intervenția rapidă în vederea depășirii crizei energetice din această iarnă, provocată de Rusia. Ministrul a reiterat că intervenția promptă a partenerilor europeni a permis evitarea unei crize umanitare în stânga Nistrului.

„Apreciem susținerea continuă din partea Uniunii Europene și suntem încrezători că, împreună, vom reuși să excludem dependența față de un singur furnizor de energie, dar și să integrăm complet piețele locale de energie în piața europeană până în 2030, ceea ce va aduce Republicii Moldova un impuls simțitor pentru dezvoltarea economică”, a declarat Dorin Junghietu la întrevederea cu oficialul european.

sursa: tvrmoldova.md

După 40 de ani, balenele albastre revin în largul coastelor spaniole ale Pacificului
Articolul anterior
Copiii născuţi în sarcini târzii cresc înalţi şi deştepţi
Articolul următor
Close menu