cove-47-de-ani-2-1024×649-1

Edward Sanda, dezvăluiri surprinzătoare despre Cleopatra Stratan și căsnicia lor la aproape trei ani

Cleopatra Stratan și Edward Sanda formează un cuplu din februarie 2020. Au fost inițial foarte buni prieteni și s-au întâlnit cu mai multe ocazii la studioul unde înregistrau piese, iar ulterior relația lor a evoluat.

Edward Sanda și Cleopatra Stratan s-au căsătorit religios în cadrul unei ceremonii restrânse care a avut loc pe 22 august 2021, în Chișinău, la câteva zile după ce au făcut cununia civilă, mai exact pe 14 august 2021.

Edward Sanda și Cleopatra Stratan sunt căsătoriți de aproape 3 ani. Într-un interviu acordat pentru Wowbiz, artistul a dezvăluit secretele care stau la baza unei relații frumoase și armonioase alături de Cleopatra.

„Dacă nu vine natural, de la fiecare, atunci se cunoaște și încep să apară probleme, certuri, deja observă lumea că ceva nu e bine. Dar, la noi, așa suntem, lucrurile vin natural, firesc, nu punem nicio presiune unul pe celălalt, nu suntem geloși. Suntem noi și cred că asta contează cel mai mult într-o relație. Să fii tu, să înțelegi persoana de lângă tine, să te înțeleagă la fel și să fie o îmbinare frumoasă”, a spus Edward Sanda la WOWnews.

Fiind conștienți că nicio relație nu este lipsită de obstacole, cei doi parteneri au avut de înfruntat diverse provocări în cuplu. În cadrul discuției, aceștia au împărtășit care au fost principalele dificultăți întâlnite pe parcursul relației lor.

„Ce nu o să pot să uit vreodată în viața mea este sentimentul și momentul în care a venit Edi în Chișinău după 5 luni în care am stat la distanță, în pandemie. A fost cred cea mai lungă așteptare pe care am avut-o, aveam impresia că nu se mai termină ziua aia. Nu dorim la nimeni să treacă prin chestia asta. Să nu treacă prin distanța prin care am trecut noi, în sensul în care noi nu știam ce se întâmplă. Am avut o situație…noi eram împreună din februarie și în martie s-a dat lockdown, pur și simplu. A fost cea mai mare provocare. Eu eram la ai mei acasă la Chișinău, la școală, el era la București. Nimeni nu știa cât o să dureze, ce o să se întâmple mai departe, era o nebuloasă totală. Ba se închideau granițele, ba se deschideau și tot așa. Asta a ținut vreo 5 luni de zile. În iulie abia s-au deschis granițele, s-a mai liniștit treaba cu carantina, cu restricțiile și el putea să vină în țară.”, a spus Cleopatra Stratan pentru sursa citată.

În vara lui 2021, Cleopatra Stratan și Edward Sanda au devenit soț și soție. Acum, cei doi se gândesc la a deveni părinți și își doresc o fetiță.

„Când o da Dumnezeu, atunci o să fie. Da, noi ne dorim”, a completat Cleopatra. Soțul artistei își dorește să fie tată de fetiță. „Eu vreau să fie păpușă. Da (n.r. – fetiță). Acum, ce o să iasă. Am printre prietenii mei, printre colegi, oameni care au copii acum și zic: ‘Dar eu chiar mi-am dorit fetiță și așa a ieșit!’. Acum sper să mă audă și pe mine.”, a mărturisit Edward, potrivit Libertatea.

Dieta care ajută femeile să trăiască mult mai mult: rezultatele unui studiu făcut timp de 25 de ani

Femeile care au urmat o dietă mediteraneană au trăit mult mai mult decât cele care nu au făcut-o, potrivit unui nou studiu care a urmărit peste 25.000 de femei timp de 25 de ani.

„Pentru femeile interesate de longevitate, studiul nostru arată că urmarea unui model alimentar mediteranean ar putea duce la reducerea cu aproximativ un sfert a riscului de deces pe o perioadă mai mare de 25 de ani, cu beneficii atât pentru cancer, cât și pentru mortalitatea cardiovasculară, principalele cauze de deces”, a declarat într-un e-mail pentru CNN autorul principal al studiului, Dr. Samia Mora, cardiolog la Brigham and Women’s Hospital și profesor de medicină la Harvard Medical School din Boston.

Dieta mediteraneană se caracterizează printr-o bucătărie simplă, bazată pe plante, în care o mare parte din fiecare masă se concentrează pe fructe și legume, cereale integrale, fasole și semințe, cu câteva nuci și un accent deosebit pe uleiul de măsline extravirgin. Grăsimile, altele decât uleiul de măsline, cum ar fi untul, sunt consumate rar, dacă nu chiar deloc, iar zahărul și alimentele rafinate trebuie evitate.

Carnea roșie este folosită cu moderație

Carnea roșie este folosită cu moderație, de obicei doar pentru a da gust unui fel de mâncare. Este încurajat consumul sănătos de pește gras, care este plin de acizi grași omega-3, în timp ce ouăle, lactatele și carnea de pasăre sunt consumate în porții mult mai mici decât în dieta occidentală tradițională.

„În acest studiu, respectarea dietei mediteraneene a fost un indicator pentru calitatea alimentației. Cei care au urmat-o întocmai au consumat mai multe leguminoase, mai multe legume, mai multe fructe, mai puțină carne și mai puține carne procesată”, a declarat doctorul David Katz, specialist în medicină preventivă și stil de viață, care a fondat organizația non-profit True Health Initiative, o coaliție globală de experți dedicată medicinei bazate pe dovezi privind stilul de viață.

În timp ce studiul a fost observațional și, prin urmare, nu a putut arăta o cauză și un efect direct, „constatarea este în întregime în concordanță cu multe alte studii despre dieta mediteraneană, acum faimoasă și sănătoasă”, a declarat Katz, care nu a fost implicat în cercetare.

De ce este important studiul femeilor

Dieta mediteraneană are o listă lungă de laude științifice: Stilul mediteranean de alimentație poate reduce riscul de cancer de sân, demență, depresie, diabet, colesterol ridicat și pierderea memoriei. Respectarea dietei poate duce, de asemenea, la oase mai puternice, o inimă mai sănătoasă și o viață mai lungă. De asemenea, este bună pentru pierderea sănătoasă în greutate.

În toate aceste date, însă, sunt puține detalii despre modurile specifice în care dieta mediteraneană poate afecta femeile, mai ales pe termen lung.

Creierul unei femei funcționează diferit la nivel molecular față de cel al unui bărbat. Dimensiunea inimii unei femei poate fi diferită de cea a unui bărbat, iar femeile au simptome complet diferite în cazul unui atac de cord față de bărbați. Femeile metabolizează alcoolul și medicamentele în mod diferit față de bărbați.

Fiecare îmbucătură contează

În noul studiu, publicat vineri în revista JAMA Network Open, cercetătorii au întrebat 25.315 femei sănătoase participante la Women’s Health Study despre dieta lor și au colectat sânge și alți biomarkeri între 1993 și 1996. Aceste femei au fost reevaluate între 2018 și 2023.

Studiul a constatat că respectarea îndeaproape a dietei mediteraneene nu numai că a redus cu 23% riscul de deces timpuriu, dar a diminuat cu 17% riscul de a muri din cauza cancerului și cu 20% riscul de a muri din cauza bolilor cardiovasculare.

„A existat o creștere graduală a beneficiilor – cu cât mai mult angajament, cu atât mai multe beneficii”, a declarat autorul principal Shafqat Ahmad, profesor asociat de epidemiologie moleculară la Universitatea Uppsala din Suedia, într-un e-mail.

Fiecare creștere a alinierii la dieta mediteraneană a fost asociată cu un risc cu 6% mai mic de mortalitate din toate cauzele și cu un risc redus cu 5% de a muri fie de boli de inimă, fie de cancer, a spus Ahmad.

Vrei să începi dieta mediteraneană?

Nu este greu să încorporezi în viața ta un stil de alimentație mediteranean, spun experții. Începeți prin a adăuga mai multe legume și leguminoase la fiecare masă și folosiți toate tipurile și culorile pentru a obține o gamă cât mai largă de nutrienți, fitochimicale și fibre. Gătiți-le, prăjiți-le sau ornați-le cu ierburi și puțin ulei de măsline extravirgin.

Adăugați cereale integrale și fructe la fiecare masă, dar folosiți nucile și semințele ca garnitură sau mică gustare, din cauza conținutului lor mai mare de calorii și grăsimi.

Reduceți mult consumul de carne roșie. În schimb, orientați-vă spre pește și alte fructe de mare, care sunt consumate adesea de cel puțin două ori pe săptămână. Obțineți cât mai multe proteine din fasole și alte leguminoase. Începeți cu o masă pe bază de fasole pe săptămână, apoi adăugați două și construiți de acolo mesele fără carne.

Amestecați brânză și iaurt zilnic până la săptămânal în porții moderate. Puiul, carnea de porc și ouăle sunt OK ocazional. Păstrați dulciurile pentru ocazii speciale și satisfaceți-vă pofta de dulce cu fructe proaspete și congelate, scrie CNN.

sursa

33 de agenți electorali au murit din cauza valului de căldură din ultima zi a alegerilor din India. Ce temperatură s-a înregistrat

33 de agenţi electorali au murit din cauza căldurii excesive în ultima zi a alegerilor generale din India, sâmbătă, 1 iunie, în statul Uttar Pradesh, nordul țării, a anunţat Navdeep Rinwa, ofițer electoral al scrutinului, transmite France24, care citează agenția France Presse.

Cel puțin 33 de membri ai personalului electoral indian au murit în statul Uttar Pradesh, în ultima zi de vot, potrivit autorităților electorale.

Navdeep Rinwa, ofițer electoral șef al statului, a detaliat că printre victime se numără agenți de securitate și personal de curățenie.

46,9 grade Celsius la umbră

Departamentul Meteorologic din India a precizat că temperaturile în orașul Jhansi au ajuns la 46,9 grade Celsius la umbră. Experții spun că deshidratarea în condiții de căldură extremă poate îngroșa sângele, provocând insuficiență de organ.

„O compensaţie financiară de 1,5 milioane de rupii (aproximatic 18.000 de dolari) va fi oferită familiilor celor decedaţi”, a anunţat, duminică, 2 iunie, Navdeep Rinwa.

Un incident suplimentar a fost raportat în orașul Ballia, în același stat, unde un alegător și-a pierdut conștiența în timp ce stătea la coadă pentru a vota.

India se confruntă cu o vară extrem de fierbinte, iar într-o zonă din capitala New Delhi s-a înregistrat săptămâna aceasta temperatura-record de 52,9 grade Celsius. Valoarea a fost revizuită, după ce, inițial, se anunțaseră 52,3 grade.

La finalul lunii, căldura extremă a ucis cel puțin 15 oameni în 24 de ore, în estul țării.

sursa